Tegenwoordig is de inflatie hoger dan de rente die je ontvangt op je spaarrekening. Eigenlijk kost sparen vandaag de dag geld. Daarom gaan veel mensen op zoek naar alternatieven. Eén van deze alternatieven is investeren. Dit kan op verschillende manieren. Zo kun je investeren in vastgoed, goud, bedrijven, en nog veel meer. Er bestaat voor ieder wat wils. Mocht je niet goed weten op welke manier je vermogen opbouwt met beleggingen, dan ben je hier aan het juiste adres. Wij stellen namelijk de verschillende manieren van investeren aan je voor.

Investeren in financiële handelsproducten

Geld, Groeien, Rente, Opslaan, Investeren, Aandelen

Vroeger leek handelen op de beurs enkel weggelegd voor mensen met een groot vermogen en veel kennis van zaken. Dankzij de komst van online handelsplatformen is beleggen de laatste jaren echter enorm laagdrempelig geworden. Bij de meeste trading platformen kun je al instappen vanaf €100. Met dit bedrag kun je investeren in financiële producten als aandelen, obligaties, valuta en nog veel meer.

De bekendste handelsplatformen van Nederland zijn o.a. Plus500, DEGIRO en eToro. Wil je beleggen bij een van deze online brokers maar weet je niet hoe je te werk gaat? Je vindt meer informatie in een eToro review. Je hoeft helemaal geen expert te zijn om te beleggen in financiële producten. Dankzij de demo accounts die online brokers aanbieden kun je risicoloos de kneepjes van het vak leren.

Als je ervoor kiest om te beleggen, dan mag je een gemiddeld rendement tussen de 4% en 12% verwachten. Dit hangt af van het product waarin je belegt. Aandelen en cryptocurrency zijn volatiele handelsproducten, wat betekent dat handelen in deze financiële producten risicovol kan zijn. De kans bestaat echter dat je een hoger rendement ontvangt als je in deze producten investeert. Speel je liever op veilig, dan zijn beleggingsfondsen eerder iets voor jou.

Investeren in vastgoed

zwart-dak-huis

In tegenstelling tot investeren in financiële producten, moet je over een groot eigen vermogen beschikken als je belegt in vastgoed. Het is echter een stabiele investering die je in de toekomst veel rendement kan opleveren. Zo kun je ofwel een vakantiehuis of een tweede woning kopen en die verhuren. Het gemiddelde rendement van dit soort investeringen bedraagt 3% tot 8%. Ook investeren in bedrijfsvastgoed kan interessant zijn.

Beschik je niet over een groot vermogen maar wil je toch investeren in vastgoed? Dan kun je eventueel een lening aangaan of investeren in vastgoedfondsen. Er bestaan namelijk bedrijven die woningen kopen van particulieren en deze verhuren aan de oude eigenaar.

Dit is een win-winsituatie voor alle betrokken partijen: de oude eigenaar kan in het pand blijven wonen en profiteert van de ontvangen meerwaarde. Voor de investeerders heeft dit twee voordelen: ze ontvangen huur en profiteren van een huis dat niet aan waarde inboet. De voorbije jaren werd een rendement gerealiseerd tussen de 5% en 8%.

Investeren in edelmetalen

Investeren in edelmetalen als goud en zilver is al lange tijd populair. Waarom is dit zo? Met dit soort investeringen kun je jezelf beschermen tegen inflatie of verlieslatende beleggingen.

Houd er wel rekening mee dat dit een investering op lange termijn is. De koers van goud en zilver kan op korte tijd namelijk erg volatiel zijn. Kies je ervoor om goud of zilver te kopen, dan ontvang je geen interest. Je aankoop brengt pas iets op als je het edelmetaal opnieuw verkoopt. Gemiddeld kun je rekenen op een opbrengst van 6% tot 8%.

Investeren in bedrijven

beurs-aandelen-vermogen

Wist je dat het waarmaken van iemand andersdroom je ook geld kan opleveren? Met initiatieven als crowdfunding kunnen kleine ondernemingen hun bedrijf financieren. Je leent dan geld aan een onderneming waarmee zij van start kunnen gaan. Met een dergelijke investering ontvang je tot 8% rente.

Je hoeft geen groot bedrag te investeren, je kunt al vanaf €20 beleggen in een bedrijf. Je krijgt hier dan een aandeel in het bedrijf of een obligatie voor terug. Kies je voor deze laatste optie, dan wordt er geen jaarlijkse rente uitbetaald. De rente wordt namelijk opgeteld bij het bedrag dat je hebt geïnvesteerd. Je kunt ervoor kiezen om deze obligatie om te zetten in een aandeel dat je kunt verkopen.

Investeren in kunst

kunstwerk in woonkamer

Dat kunst veel waard is, hoeven we je niet te vertellen. Het duurste kunstwerk van 2019 werd verkocht voor maar liefst 110 miljoen. Toch hoef je niet over miljoenen te beschikken om te investeren in kunst. Er bestaan verschillende online platformen die je de kans bieden om met een relatief laag bedrag kunstwerken aan te kopen. Zo denken we bijvoorbeeld aan Affordable Art Fair of MuseumDepotShop.

Als je op zoek bent naar betaalbare kunst, dan raden we aan dit bij een galerij i.p.v. bij kunsthandelaars te doen. Deze laatste zijn namelijk duurder. Zie je kunst enkel als een belegging? Dan is het een idee om kunstwerken van zon 30 à 40 jaar oud van minder bekende kunstenaars te kopen.

Laat een reactie achter