Vraag jij je wel eens af wat nu precies het verschil is tussen shampoo en conditioner? Je bent niet de enige. Er zijn veel mensen die beide producten kopen en na elkaar gebruiken, maar eigenlijk niet weten welk effect shampoo en conditioner hebben. Om daar wat duidelijkheid in te scheppen, ontdek je hier precies waar beide producten voor bedoeld zijn.

Normale shampoo

shampoo

Normale shampoo gebruik je om je haar mee te wassen met als doel om je haar schoon te maken. Er zijn allerlei merken shampoo beschikbaar die hetzelfde doel dienen, zoals de shampoo van Kerastase. Bij het gebruik van Kerastase shampoo wordt al het vuil uit je haar verwijderd. Bijvoorbeeld de stylingproducten die je hebt gebruikt net als zweet, maar ook dode huidcellen.  Normale shampoo dient dus om je haar te reinigen en is daarom ook een uitstekend product om als basis voor verdere verzorging te dienen.

Conditioner

haar-kapsel-wassen

Een conditioner voor je haar gebruik je altijd nadat je met shampoo je haar hebt gewassen. Het is te zien als een haarverzorgingsproduct met als doel je haar extra zacht en soepel te maken. Een normale conditioner breng je na het wassen aan en laat je even intrekken om daarna weer uit te spoelen. Het is als je te maken hebt met klitten en knopen in je haar een onmisbaar haarproduct. Er zijn ook andere soorten conditioners die je niet hoeft uit te wassen. In dat geval is er sprake van de benaming van een leave-in conditioner. Die breng je aan op handdoek droog haar en hoef je dus niet uit te spoelen.

Extra verzorging voor je haar

Het verschil tussen normale shampoo en conditioner is nu wel duidelijk. Dan is het verder nog handig om te weten dat er extra verzorgingsproducten voor je haar beschikbaar zijn. Bijvoorbeeld in de vorm van haarmaskers. Je hoeft niet iedere dag een haarmasker te gebruiken, want eenmaal in de week je haar een extra verzorgingsbeurt geven is voldoende. Een haarmasker voorziet in een intensieve behandeling en dient ook om de haarvezels te repareren en regenereren. Het voordeel van een haarmasker is namelijk dat het middel diep in je haar doordringt. Het is bovendien heerlijk om jezelf met een haarmasker te verwennen, want daarna voelt je haar extra zacht aan en ziet je haar er glanzend uit. Na een gelijkmatige verdeling over je haar laat je het masker even intrekken om daarna je haar uit te spoelen.

Laat een reactie achter