Het is gemakkelijk om iemands vriendelijkheid met iets anders te verwarren. Als je je tot hen aangetrokken voelt, kan dat je oordeel nog meer vertroebelen. Het kan heel gênant zijn om per ongeluk iemand te versieren die alleen maar aardig probeert te zijn. Volgens deskundigen is het een uitdaging om erachter te komen of iemand flirt of gewoon vriendelijk is. Maar er zijn enkele aanwijzingen waar je op kunt letten.

Het is vaak moeilijk te bepalen of iemand flirt of gewoon aardig is, omdat de aard van flirten heel subtiel en stapsgewijs is. Flirten is de manier waarop mensen stapsgewijs bepalen of iemand een waardige partner is. Het komt erop neer dat je je langzaam blootgeeft en de reactie van de persoon test om er zeker van te zijn dat hij de juiste persoon voor je is. Omdat het zo subtiel is, is het heel gemakkelijk om het voor iets anders te houden.

De waarheid is dat sommige mensen gewoon van nature vriendelijk zijn. Ze zeggen dus misschien “hoi” of geven je een glimlach wanneer ze je zien. Maar ze denken er misschien niets van, omdat het gewoon is hoe ze zijn. Tenzij je een gedachtelezer bent, kun je niet echt weten wat de ware bedoelingen van mensen zijn. Het goede is dat er merkbare verschillen zijn tussen iemand die flirt en iemand die gewoon aardig is. Hier zijn enkele tekenen waar je volgens deskundigen op moet letten.

1. Ze gaan hun gang om je te groeten of met je te praten

vrouw-laat-iets-zien-telefoon-aan-man

Je kunt iemand de hele tijd tegenkomen en hallo zeggen, maar als je hem steeds weer tegenkomt en hij of zij begint met je te praten, verder dan een simpel hallo, kan het heel goed zijn dat hij of zij probeert te flirten. Het is gemakkelijk om snel “hoi” tegen iemand te zeggen als je hem passeert. Maar de meeste mensen zullen niet opzettelijk hun best doen om bij iemand in de buurt te zijn of een praatje te maken alleen maar om vriendelijk te zijn. Dus als iemand moeite doet om bij je in de buurt te zijn, is hij waarschijnlijk in je geïnteresseerd.

2. Ze zijn begonnen je meer doordachte vragen te stellen

Als iemand gewoon aardig is, blijft het waarschijnlijk bij koetjes en kalfjes. Maar zodra iemand met je begint te flirten, zullen ze manieren vinden om je beter te leren kennen. Ze zullen proberen dieper in te gaan op je sympathieën en antipathieën, je hobby’s en je standpunt. Meestal zal het niet duidelijk zijn dat ze het gesprek aanwakkeren om je aan het woord te laten over wat je leuk vindt. Maar weet dat ze alle oren op je gericht hebben en zorgvuldig luisteren naar elk woord dat je zegt.

3. Hun lichaamstaal geeft het weg

Je kunt aan je lichaamstaal aflezen of iemand flirt of gewoon aardig is. Bijvoorbeeld, als iemand je leuk vindt, kan hij dichter naar je toe leunen als je praat. Ze kunnen je handelingen spiegelen, wat natuurlijk gebeurt als iemand zich met een ander probeert te verbinden. Maar als je echt wilt weten of iemand probeert te flirten, dan kan je zijn voeten controleren. Als hun lichaam en voeten naar je toe gehoekt zijn, brengen ze zeker een eerste aantrekkingskracht voor je over. Lichaamstaal maakt het verschil.

4. Er is een merkbare verandering in hun gedrag als jij in de buurt bent

koppel-blij-relatie

Als je denkt dat iemand misschien met je flirt, maar je weet het niet zeker, is het altijd de moeite waard om te observeren hoe ze met anderen omgaan. Geven ze je bijvoorbeeld een speciale behandeling? Lachen ze meer als jij in de buurt bent? Geven ze jou complimenten en anderen niet? Zo ja, dan flirten ze waarschijnlijk met je.

Iedereen flirt anders, en om het nog moeilijker te ontcijferen, zijn er ook ‘beleefde flirters’ die meer ingetogen zijn en flirten door achterover te leunen en ruimte te creëren. In deze gevallen kan het kijken naar hun algemene houding een verklikker zijn. Dus als ze dit soort gedrag alleen rond jou vertonen, kan het hun manier van flirten zijn.

5. Ze zijn super aandachtig en betrokken tijdens gesprekken

Iemand flirt zeker als hij veel belangstelling toont voor wat je zegt of doet, hoe triviaal het ook is. Ze zullen veel vervolgvragen stellen om het gesprek gaande te houden. Ze hangen aan elk woord van je en lachen misschien om elke grap die je maakt alsof je de grappigste persoon ter wereld bent.

6. Ze vragen vaak om je hulp

Vaak als we iemand leuk vinden, zoeken we naar manieren om hem of haar het gevoel te geven dat hij of zij nodig is, en ook om te laten zien hoe we ‘de dag redden’ en hoe ‘aardig’ we zijn. Dus als iemand altijd bij je komt voor advies over de kleinste dingen, zoals goede restaurants of bars om te proberen, probeert hij misschien met je te flirten. Let op wat ze daarna zeggen. Als ze terloops zeggen dat jullie er een keer samen heen moeten gaan, kan het zijn dat ze je vragen om een date.

7. Ze maken bekend dat ze vrijgezel zijn

Een manier om echt te onderscheiden of iemand echt probeert te flirten in plaats van gewoon vriendelijk te zijn, is hoe vaak ze herhalen dat ze single zijn als je in de buurt bent. Sommigen kunnen subtiel en gladjes zijn, terwijl anderen onbeschaamd zijn in hun verklaringen. Probeer op te merken hoe vaak ze het je vertellen of terloops het klompje ‘ik ben single’ laten vallen.” Ze sturen je misschien een boodschap. Als ze je relatiestatus proberen te achterhalen, is dat nog een grote aanwijzing dat ze waarschijnlijk in je geïnteresseerd zijn.

Mensen zijn niet altijd gemakkelijk te lezen, en het is niet altijd gemakkelijk om hun bedoelingen te achterhalen. Maar als je op deze dingen let, kan het je helpen te bepalen of iemand je echt leuk vindt of gewoon vriendelijk is.

Laat een reactie achter