De hoogte en de dichtheid van vloerkleden kunnen een dramatisch verschil in de look en feel van jouw huis maken. Hier lees je hoe je de beste hoogte voor het vloerkleed voor jouw ruimte kiest!

Wat is de pool van een vloerkleed?

Als je goed kijkt, kun je zien dat de vezels van een vloerkleed eigenlijk kleine lusjes zijn, die in de onderkant van het vloerkleed zijn geweven. Deze lussen staan bekend als poollussen en de poolhoogte van het vloerkleed is de afstand van het bovenoppervlak van de lussen tot de onderkant van het vloerkleed.

Hoogpolig vloerkleed

hoogpolig-vloerkleed

Het meest geschikt voor: kamers met weinig verkeer (logeerkamer, kantoor, leeshoek)

Hoogpolige vloerkleden hebben langere vezels en lussen en worden ook vaak een shaggy of een ruig vloerkleed genoemd. Vanwege hun hoogte geven hoogpolige vloerkleden meer volume, zien ze er zachter uit en voelen vaak ook zachter aan dan middelhoge en laagpolige vloerkleden. Deze vloerkleden zijn echter ook wat moeilijker te stofzuigen. Om een hoogpolig vloerkleed zo lang mogelijk perfect te houden, mag je het niet op plaatsen met veel voetverkeer leggen.

Hoe kun je het stylen? De hoge lussen van een hoogpolig vloerkleed zorgen voor een unieke, gezellige esthetiek, dus laat het zien door het onder meubelstukken met tegengestelde elementen te plaatsen. Een salontafel van donker hout op een wit hoogpolig vloerkleed zorgt bijvoorbeeld voor een scherp contrast en benadrukt de zachte textuur van het vloerkleed.

Laagpolig vloerkleed

laagpolig-vloerkleed

Het meest geschikt voor: kamers met veel verkeer (woonkamer, eetkamer)

Omdat ze de neiging hebben om zachter aan te voelen en gemakkelijker te stofzuigen zijn, zijn laagpolige kleden het beste voor kinderkamers of elke kamer in een huishouden met kinderen. Omdat de vezels strakker en korter zijn, is er bijna geen risico dat je over de losse uiteinden struikelt.

Hoe kun je het stylen? De vezels van een laagpolig vloerkleed zijn strak en kort. De vloerkleden zijn vaker functioneel dan esthetisch, dus kies een laagpolig vloerkleed met een leuk of een uniek patroon om te voorkomen dat het in de rest van de vloer opgaat.

Middelhoog vloerkleed

middelhoog vloerkleed

Het meest geschikt voor: kamers met gemiddeld verkeer (slaapkamer, kinderkamer, badkamer)

Als je de luxe uitstraling van een hoogpolig vloerkleed wilt en het strakke gevoel van een laagpolig vloerkleed, overweeg dan om voor een middelhoog vloerkleed te gaan. Zoals de naam al doet vermoeden, is een middelhoog vloerkleed een vloerkleed met een poolhoogte tussen hoogpolig en laagpolig in. Het is één van de meest populaire vloerkleden op de markt. Een middelhoog vloerkleed, heeft net genoeg hoogte om een ruig uiterlijk te geven en net genoeg dichtheid om het gemakkelijk schoon te kunnen maken.

Hoe kun je het stylen? Middelhoge vloerkleden zijn, zowel in gebruik als in stijl, veelzijdig en je kunt niet fout gaan met de locatie, het patroon of de kleur. Om een middelhoog vloerkleed echt tot zijn recht te laten komen, moet je eens gaan nadenken over gezellige lagen. Het leggen van een klein middelhoog vloerkleed over een groter laagpolig vloerkleed biedt, op de meest comfortabele manier, een onverwachte flair.

Laat een reactie achter