Samsung liefhebbers opgelet, want Samsung heeft onlangs weer nieuwe smartphones gepresenteerd. Dit gaat om de smartphones Samsung Galaxy S22, Galaxy S22 Plus en Galaxy S22 Ultra. De laatste is de meest uitgebreide telefoon van de drie. Maar wat zijn nou de belangrijkste verschillen tussen de nieuwe Samsung S22 Ultra en zijn voorganger Samsung S21 Ultra? Wij helpen je op weg en zetten de belangrijkste verschillen hieronder op een rij!

Het ontwerp

S21-Ultra-samsung

Het eerste verschil tussen de Samsung S22 Ultra en Samsung S21 Ultra is het ontwerp. De welbekende ronde hoeken van de Samsung Galaxy S21 Ultra zijn bij de opvolger vervangen door scherpe hoeken. Maar dat is niet het enige verschil, ook zit er een verschil in het ontwerp op het gebied van de camera’s. Zo heeft de S22 Ultra geen camera-eiland meer, maar zijn de camera’s volledig verwerkt in het scherm. Ook qua kleur is er wat verschil. Waar de S21 Ultra verkrijgbaar was in de kleuren zwart, zilver, marineblauw, titanium grijs en bruin, is de S22 Ultra verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, groen en donkerrood.

S Pen

Een ander belangrijk verschil tussen deze twee toestellen is de S Pen. Bij de Galaxy S21 Ultra kun je deze S Pen los kopen en zit het niet bij het toestel in. Dit is bij de Samsung S22 Ultra wel het geval, want hier wordt het wel bij jouw telefoon geleverd. Maar dat is niet het enige fijne van deze S Pen, want ook is deze nu op te bergen in de smartphone zelf in plaats van dat je hier apart een telefoonhoesje voor aan moet schaffen.

Dat de S Pen nu standaard geleverd wordt bij dit toestel, is mooi meegenomen. Maar ook heeft de S Pen in vergelijking met zijn voorganger meerdere verbeteringen. Zo is de nieuwe variant bijvoorbeeld zo’n drie keer sneller, waardoor de schrijfervaring die je hiermee krijgt enorm realistisch is. Een andere verbetering van de S Pen ten opzichte van zijn voorganger, is dat de nieuwe variant voorzien is van een tekst exportfunctie. Wat dit betekent? Dat je jouw handgeschreven tekst binnen no time om kunt zetten in een digitale tekst.

Processor

yellow and black book on white textile

De Samsung Galaxy S22 Ultra heeft een nieuwe, krachtige processor. Waar de Samsung Galaxy S21 Ultra beschikt over een Exynos 2100 processor, heeft het nieuwste toestel van Samsung een Exynos 2200 processor. Door de nieuwe processor is het toestel uit de Galaxy S22-serie ontzettend snel. Ook beschikt deze slimme processor over een geïntegreerde 5G-verbinding. Ook is deze processor in staat om Wi-Fi 6 E te ondersteunen, wat e toe leidt dat je met meerdere apparaten gebruik kunt maken van jouw wifi zonder dat deze instabiel wordt. Hoewel de processor bij de Galaxy S21 Ultra al zeer goed was, is het bij het nieuwste model van Samsung dus nog een stukje verbeterd.

De snellader

Beide telefoons bieden de mogelijkheid tot snelladen. Dit betekent dat je jouw telefoon in een korte tijd alweer helemaal vol kunt opladen, zodat je hier binnen no time weer mee op pad kunt. Een verschil tussen deze twee smartphones zit in de Fast Charger. Waar het bij de Galaxy S21 Ultra een mogelijkheid is om een snellader te kopen van 25W, is dit bij de Galaxy S22 Ultra mogelijk van 45W. Bij het eerste toestel duurt het opladen zo ongeveer een uurtje en bij de nieuwe S22 Ultra is jouw telefoon al binnen 20 minuten volledig opgeladen. Deze Fast Charger wordt niet standaard meegeleverd bij het kopen van een nieuwe telefoon, deze moet je bij beide telefoons los kopen.

Uiteraard zijn er nog meer verschillen te benoemen tussen deze twee telefoons, maar dit zijn in ieder geval grote verschillen die je moet weten om misschien een betere keuze te maken. Je kunt van de Samsung Galaxy series in ieder geval altijd topkwaliteit verwachten, voor welke smartphone je ook kiest.

Laat een reactie achter