Dit artikel verscheen voor het eerst op Patience.nl, de grootste Nederlandse community voor het spelen van Patience. Je kunt ze ook vinden op Facebook.

Patience is een van de populairste online spellen, met elke dag miljoenen spelers. Het is geen geheim dat veel individuen Patience regelmatig spelen. Iedereen weet hoe het spel gespeeld moet worden, en iedereen kan meedoen. Tijdens de Covid-19 lockdown afgelopen lente werd duidelijk dat het kaartspel niet alleen voor mensen is zoals jou en mij maar dat er ook vele beroemdheden en Hollywood filmsterren zijn die het spel Patience spelen.

kaarten-spel

Op 11 maart werd gemeld dat Tom Hanks, bekend van kaskrakers als “Forrest Gump” en “Catch me if you can”, en zijn echtgenote Rita Wilson positief getest hadden op Covid-19. Ze waren er natuurlijk kapot van, omdat ze het erg zwaar hadden.

Wat gebeurt er als je positief getest bent en het huis niet meer uit mag? Je zou aannemen dat hij die periode gebruikte om filmscripts door te nemen, blij dat hij eindelijk vrij was om verhalen te schrijven en vernieuwende ideeën te bedenken.

Patience Solitaire werd voor het eerst gepopulariseerd door Tom Hanks, die het ontdekte. Niet alleen dat, maar hij raakte verslaafd aan het spel! Hij nam Patience Solitaire zo serieus dat hij keer op keer zorgvuldig een nieuw Patience Solitaire dek op tafel schudde en rangschikte.

Patience was Tom’s favoriete spel omdat het zo ontspannend was. “Patience bleek een rustgevend tijdverdrijf te zijn, een aangename methode om zowel mijn geest als mijn handen bezig te houden. Het was goed om iets te doen te hebben als er geen onderbrekingen waren.”

Op het eind wenst hij dat hij Patience nooit meer gespeeld had. Hij heeft Patience zo vaak gespeeld dat hij helemaal genezen is van de ziekte. De epidemie zette hem aan het denken. Hij werd zich ervan bewust hoe kostbaar tijd voor iedereen eindig en beperkt is en dat het spelen van Patience uiteindelijk een verspilling van die onvervangbare tijd was.Hij heeft Patience nu helemaal uit zijn leven weggesneden.

Patience in Hollywood veel gespeeld

hollywood-logo-bergen

Tom Hanks is niet de enige beroemdheid die verslaafd raakte aan Patience. Brigitte Bardot , de actrice, is een groot fan van Patience. Ze vertelde eens aan een verslaggever dat ze de hele dag Patience speelt en er geen idee van heeft hoeveel stapels Patience kaarten ze al heeft opgebruikt. Er ging zelfs een gerucht rond dat zij het is die Tom Hanks verslaafd heeft gemaakt aan het spel, maar dat is slechts roddel voor de krant.

We zien het niet helemaal zo. Patience spelen is in studies in verband gebracht met een betere geestelijke gezondheid. Natuurlijk is elke verslaving slecht, en we erkennen dat je na lange tijd van het spel af te zijn, een pauze moet nemen. We zijn benieuwd hoe lang het nog zal duren voor Tom Hanks weer begint te patiencen.

Als je geïnteresseerd bent in het spel patience, kijk dan eens op patience.nl voor het spelen van gratis online solitaire. Je kunt hier meer dan 30 verschillende patience spelletjes spelen , waaronder Klondike, Freecell en Spider Solitaire!

Laat een reactie achter