Bij een autoverzekering wordt er vaak direct gedacht aan een verzekering voor auto’s voor privégebruik. Deze associatie is natuurlijk niet onterecht. Want ook privéauto’s moeten worden verzekerd. Maar dat geldt ook voor bedrijfsauto’s. Een bedrijfsauto moet namelijk eveneens verzekerd worden. Een minimale WA dekking is voor een bedrijfsauto verplicht. Maar eventuele uitgebreidere aanvullende verzekeringen voor bedrijfsauto’s zijn ook mogelijk. Hoe uitgebreid ga jij jouw bedrijfsauto verzekeren?

Vergelijkingswebsite voor bedrijfsautoverzekeringen

contract-ondertekenen

Wanneer je als ondernemer een bedrijfsautoverzekering gaat afsluiten, zal je zien dat het aanbod groot is. Er zijn tal van verschillende verzekeraars die beweren de beste verzekering voor je te hebben. Door dit grote aanbod is de kans aanwezig dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Want welke bedrijfsautoverzekering is nou écht het beste? Voor welke bedrijfsautoverzekering kun je het beste kiezen? Het vinden van een antwoord op deze vraag kan lang duren als je alle verzekeringen moet vergelijken. Zie jij deze tijdrovende klus niet zo zitten? En zou je liever eenvoudig en snel een zakelijke autoverzekering vergelijken? Dat kan! Je kunt hiervoor namelijk gebruikmaken van een onafhankelijke vergelijkingswebsite voor bedrijfsautoverzekeringen. De vergelijking wordt volledig voor jou gemaakt waardoor jij snel een duidelijk overzicht hebt.

Passende dekking voor jouw bestelauto

Iedere bedrijfsauto is weer anders. Hierdoor is er voor elke bedrijfsauto ook weer een andere dekking passend. Maar om welke dekking gaat dat in jouw geval? Dit hangt onder andere af van de leeftijd van de bedrijfsauto. Ga je een relatief nieuwe bedrijfsauto verzekeren? Dan is het raadzaam om voor een uitgebreidere verzekering te kiezen. Dit omdat de dagwaarde van de auto simpelweg nog hoog ligt en eventuele kosten hoger zullen uitpakken. Uiteraard hangt het ook af van jouw persoonlijke voorkeur. Wil jij graag verzekerd zijn in geval van diefstal, storm of een aanrijding met dieren? Dan zal een basisverzekering niet voldoende zijn. Een WA verzekering met beperkte casco is dan een geschiktere keuze.

Verzekeringsplicht voor bedrijfsauto’s

rode-toyota-sport-auto

Je hebt genoeg keuzemogelijkheden als het op het verzekeren van je bedrijfsauto aankomt. Je kunt jouw bedrijfsauto zo uitgebreid verzekeren als je zelf wilt. Wel moet daarbij als kanttekening geplaatst worden dat een basisverzekering altijd verplicht is. Het niet verzekeren van je bedrijfsauto is simpelweg geen optie. Althans, niet als je met jouw bedrijfsauto de weg op wilt kunnen. Voor bedrijfsauto’s geldt namelijk een verzekeringsplicht. Deze verzekeringsplicht houdt in dat iedere bedrijfsauto minimaal een WA dekking moet hebben. Pas als een bedrijfsauto een WA dekking heeft, mag deze legaal de weg op. Houd dus rekening met deze verzekeringsplicht alvorens je eventueel de weg zou willen betreden!

Laat een reactie achter