Als je blij bent met je huidige nummer, kies dan voor een Sim-only deal met nummerbehoud. Veel mensen kiezen een smartphone en een 24-maand contract wanneer ze een nieuw telefoonabonnement kiezen.

Voor sommige mensen is een korter, meer flexibel contract prettiger, en goedkoper, dan wanneer ze de nieuwste telefoon kopen.

In zulke gevallen zijn Sim-only deals de keuze bij uitstek. Zoals de naam al aangeeft, je koopt alleen maar een simkaart, gekoppeld aan een provider, niet de mobiele telefoon zelf. Er zitten veel voordelen aan een Sim-only waar je wellicht nog niet aan gedacht hebt, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor veel mensen. Als je niet zeker weet of het de juiste keuze is voor jou, dan zal je daar snel achter komen.

1. SIM-only is flexibel

Je hoeft je niet vast te leggen aan een 2-jaar contract voor een Sim-only. Je kan je tarief onbeperkt veranderen, waardoor je het kan aanpassen aan je vereisten, in plaats van dat je elke maand te weinig of te veel minuten, of data hebt.

2. SIM-only is goedkoper

vrouw met geld

Omdat je alleen maar voor de sim-kaart betaald, alsmede het bijbehorende tarief, zijn er geen kosten voor je mobiele telefoon. Met andere woorden, hetzelfde aantal minuten en data kost minder, omdat ze niet in een abonnement zijn verwerkt. Je hebt natuurlijk nog wel zelf een mobiele telefoon nodig.

3. SIM-only is handig

Pay-as-you-go (PAYG) abonnement zijn flexibel en behoorlijk betaalbaar. Je moet wel je mobieltje opladen wanneer je hem wilt gebruiken, wat irritant kan zijn.

Met sim-only zijn al je minuten, smsjes en data altijd klaar voor gebruik. En je krijgt vaak meer waar voor je geld dan bij PAYG.

4. SIM-only heeft nummerbehoud

Wanneer je overstapt op sim-only, kan je gewoon je telefoonnummer behouden.

Om jouw nummer te behouden hoef je enkel je huidige provider te contacteren voor de Port Authorisation Code (PAC). Zodra de nieuwe simkaart arriveert, en bij je provider het tijdelijke nummer (dat van je simkaart) opnoemt, alsmede je bestaande nummer (het nummer dat je wilt behouden) samen met je PAC, dan zorgen zij voor de rest.

5. SIM-only komt met netwerk voordelen

telefoon instagram

Net zoals bij normale abonnementen, heeft een sim-only deal ook gewoon een prima netwerk. Bij sim-only betekend het dus niet dat de kwaliteit van je internetverbinding achteruit gaat.

Laat een reactie achter