Wil je meer leven aanbrengen in je tuin? Overweeg dan om een vijver aan te leggen. Een vijver is een prachtige eyecatcher in iedere tuin. Zonder een vijver is je tuin niet compleet. De plek om prachtige waterplanten en vissen te huisvesten. Ben jij van plan een vijver aan te leggen? Van een vijverfilter tot de planten en stenen. Lees hier wat je nodig hebt om dit stukje natuur je tuin in te brengen.

Laat je vijver ademen

Een vijverpomp is erg belangrijk. Deze pomp zorgt er namelijk voor dat er voldoende zuurstof in het water zit, en dat er minder schadelijke stoffen worden opgebouwd in je vijver. Denk bij de aanschaf na over wat voor pomp je nodig hebt. Hoe groot is je vijver en wat leeft hier in? Een kleine vijver met weinig vissen en planten heeft een minder grote pomp nodig dan een grote vijver met veel planten en vissen.

vijver-tuin

Houd je vijver in balans

De vijverfilter zorgt voor een biologische balans. Heb je een vijver met weinig planten? Dan is een vijverfilter van extra belang.

Houd je vijver waterdicht 

Om het water in je vijver te houden is het belangrijk dat je zorgt voor een kwalitatief goede vijverfolie. Na het uitgraven van je vijver in de gewenste vorm, kan je heel makkelijk met vijverfolie deze vorm behouden.

Leven in je vijver

vijver-tuin-villa

Heb je alle benodigdheden om je vijver goed in stand te houden? Dan is het tijd om je vijver in te richten. Dit doe je met planten, stenen en vissen. Je kan het zo grootst maken als je zelf wilt. Met stenen kan je bijvoorbeeld kale plekken opvullen en de folie verbergen. Wil je planten in je vijver aanbrengen? Stort dan eerst een laagje vijveraarde in je vijver, voordat je de planten toevoegt. Bij het planten van je planten is het voorjaar de beste tijd. Is je vijver helemaal klaar? Dan kun je ervoor kiezen om nog vissen te nemen.

Een vijver is de blikvanger van jouw tuin. Dit heb je er voor nodig:

  • Een vijverpomp zorgt er voor dat je vijver zuurstofrijk blijft.
  • Houd je water helder met een vijverfilter.
  • Je eigen ontworpen vijver behouden doe je met de hulp van vijverfolie.
  • Tenslotte de aankleding. Dit doe je door middel van planten, stenen en vissen.

Met deze vijverbenodigdheden zorg jij voor de beste vijver en maak jij jouw tuin compleet.

Laat een reactie achter