Aanvragen visum Turkije

Turkije kent een visumplicht en dat betekent dat iedereen die niet over de Turkse nationaliteit beschikt een visum aan moet vragen voor een bezoek aan Turkije. Tot 2014 was het mogelijk om een visum bij aankomst in Turkije te kopen op de luchthaven. Dit is nu niet meer mogelijk en daarom moet je nu voordat je naar Turkije reist je visum regelen. Gelukkig is het voor reizigers met een Nederlands of Belgisch paspoort gemakkelijk om een visum aan te vragen. Dit kan namelijk geheel online zonder dat je daarvoor naar een consulaat hoeft. Dit zogenaamde elektronische visum, ook wel e-visum, heb je nodig voor zakelijke of toeristische reizen naar Turkije. Ook als je op familiebezoek wilt in Turkije of voor medische zaken naar Turkije wilt heb je een e-visum nodig.

visa turkije aanvragen

Snel en veilig een visum Turkije regelen

Ben je van plan om binnenkort te gaan genieten van de vele mogelijkheden in Turkije? Wil je ontspannen aan een van de prachtige stranden in Turkije of een van de grote steden bezoeken? Wintersporten, of wil je met een rugzak het land gaan verkennen? In alle gevallen heb je een visum nodig. De aanvraag voor een e-visum kan geheel online met behulp van een aanvraagformulier. Hier kan je een e-visum aanvragen. Je ontvangt je visum binnen maximaal 12 uur, ook in het weekend, per email. De kosten van het e-visum Turkije bedragen €24,95 per persoon.

Voorwaarden e-visum Turkije

Om voor het digitale visum Turkije in aanmerking te kunnen komen moet je voldoen aan een aantal voorwaarden op het gebied van:

  • Je nationaliteit
  • Het reisdoel
  • De verblijfsduur
  • Je identiteitsbewijs.

Voldoe je aan alle voorwaarden dan hoef je dus niet naar een Turks consulaat voor het aanvragen van een fysiek visum maar kan je volstaan met het goedkopere en veel makkelijker aan te vragen elektronische visum.

Nationaliteit en e-visum Turkije

Allereerst is bij de vraag of je een e-visum kunt aanvragen je nationaliteit van belang. Reizigers met de Turkse nationaliteit hebben geen visum nodig voor een bezoek aan Turkije. Reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit kunnen gebruik maken van het eenvoudige e-visum dat geheel online kan worden aangevraagd. Er zijn ook andere nationaliteiten die gebruik kunnen maken van het e-visum. Reizigers met een verblijfsvergunning kunnen geen e-visum aanvragen. In alle andere gevallen dien je een fysiek visum aan te vragen bij een van de Turkse consulaten in Nederland of in België. Heb je twijfels over de vraag of je een e-visum kunt aanvragen neem dan contact op met e-visums, zij helpen je graag.

turkije zonsondergang

Reisdoel en e-visum Turkije

De volgende voorwaarde voor een e-visum Turkije is het reisdoel. Is je reisdoel toeristisch of zakelijk van aard, dan kun je volstaan met het aanvragen van een e-visum. Onder toeristische reizen wordt naast een vakantie ook het bezoeken van vrienden of familie gerekend. Onder een zakenreis wordt bijvoorbeeld verstaan het bezoeken van zakelijke klanten of leveranciers of het deelnemen aan een training. Als je in Turkije wilt gaan werken dan kom je niet in aanmerking voor een e-visum. In dat geval heb je een werkvisum voor Turkije nodig.

De verblijfsduur in Turkije

De geldigheid van het e-visum is 180 dagen en binnen deze periode mag je onbeperkt naar Turkije vliegen en maximaal 90 dagen in het land verblijven. Het e-visum is ook geldig als je per auto naar Turkije gaat. Vergeet dan niet naast je visum en je paspoort, ook je rijbewijs en je kentekenbewijs mee te nemen. Ga je naar Turkije tijdens een cruise dan heb je een visum nodig wanneer je langer dan 72 uur in een Turkse plaats wilt verblijven. Wil je langer dan 90 dagen in Turkije verblijven? Je kunt dan niet gebruikmaken van het e-visum maar moet een visum aanvragen bij een Turks consulaat.

Je identiteitsbewijs

Je kunt een e-visum zowel aanvragen met een paspoort als met een ID-kaart. Beide moeten nog minimaal 6 maanden geldig zijn op het moment dat je in Turkije aankomt. Ook kinderen moeten in het bezit zijn van een eigen paspoort of identiteitskaart (en een visum). Je kunt als je een visum aanvraagt op het aanvraagformulier aangeven of je voor meerdere personen een visum wilt aanvragen. Dan hoef dan niet steeds opnieuw dezelfde adresgegevens in te vullen. Heb je erg veel haast? Vraag dan een spoedvisum Turkije aan.

Uitgebreide informatie over reizen naar Turkije

Op de website van e-visums vind je ook informatie over wonen in Turkije, uitgebreide uitleg bij het aanvraagformulier, algemene informatie over de visumplicht en over de voorwaarden voor het visum en wat je moet doen als je visum is verlopen. Je vind er ook uitgebreide reisadvies over Turkije.
Wil je bijvoorbeeld gaan studeren, wonen of werken in Turkije dan kom je niet in aanmerking voor het e-visum. Je moet dan een fysiek visum aanvragen bij een van de Turkse consulaten. Je vindt consulten in Rotterdam, Amsterdam, Leiden en Deventer en in België in Antwerpen. Houd er rekening mee dat de kosten van een fysiek visum hoger zijn dan voor een e-visum en dat je naar het consulaat moet afreizen om het visum in ontvangst te nemen. Je dient hiervoor wel een afspraak te maken bij het consulaat.

Toerisme in Turkije

turkije eten

Turkije is wereldwijd en zeer geliefd vakantieland. Dit is niet zo vreemd als je kijkt wat Turkije allemaal te bieden heeft. Elk jaar reizen zo’n 30 miljoen toeristen af naar Turkije om te genieten van zon en zee maar dat niet alleen. Turkije kent ook veel cultuurtoeristen, natuurtoeristen, medisch toeristen en ook wintersport toeristen. Na 2014 daalde het aantal toeristen dramatisch als gevolg van de politieke instabiliteit maar de afgelopen tijd is het toerisme weer flink toegenomen. De gevarieerde mix van toeristen hangt samen met de gevarieerde mix die Turkije heeft te bieden. Het land kent een unieke geschiedenis zowel in de steden als daarbuiten. Anatolië is één van de oudste door mensen bewoonde gebieden ter wereld, buiten Afrika. Je vindt in Turkije dan ook de oudst bekende nederzetting en het oudst bekende tempelcomplex ter wereld.

Turkije kent een enorm gevarieerde flora en fauna, grenst aan verschillende zeeën, heeft veel bergachtig gebied en een groot historisch verleden.

De grote steden van Turkije

Turkije kent een aantal grote steden waaronder Istanbul, de culturele hoofdstad van Turkije. Istanbul staat niet voor niets in de top 10 qua bezoekersaantallen aan grote steden in de hele wereld. Het is de grootste stad van Turkije en zelfs de grootste stad van Europa. Het is een moderne wereldstad en omdat het al een oude stad is kun je er een interessante mix van westerse en oosterse architectuur vinden. Istanbul is de hoofdstad van het Romeinse Rijk geweest, maar ook van het Byzantijnse Rijk en het Ottomaanse Rijk. Elk van deze culturen heeft een eigen stempel op de stad gedrukt. Naast tientallen beroemde bezienswaardigheden zoals het Topkapi paleis en de Grote Bazaar vind je hier nog honderden anderen historische locaties waaronder moskeeën en synagoges, tombes, begraafplaatsen en historische houten woningen.

turkije

De religieuze hoofdstad van Turkije is Konya. Het ligt in het zuidwestelijk deel van Midden Turkije Konya staat vooral bekend om de dansende derwisjen die tijdens hun rituele dans gekleed in karakteristieke gewaden en taps toelopende fezzen steeds sneller in het rond draaien waardoor zij in extase raken. Op deze manier kunnen zij hun ziel met het allerhoogste verenigen. In Konya is veel van de oude geschiedenis van Turkije te vinden maar het is ook een moderne universiteitsstad.

Izmir is de op twee na grootste stad van Turkije en ligt aan de Egeïsche Zee. In 1922 heeft een grote brand het grootste deel van de stad verwoest waardoor het huidige Izmir voornamelijk een moderne stad is. Izmir wordt gezien als de meest westerse stad van Turkije en je kunt er riante buitenhuizen van Europese handelaren uit vroeger tijden vinden.

De hoofdstad van Turkije is Ankara. Het is het politieke hart van het land maar ook economisch en educatief vormt Ankara het centrum van Turkije. Ankara is niet bij uitstek een toeristische stad maar je vindt er uiteraard ook bijzonder bezienswaardigheden. Als je van parken houdt dan is een bezoek aan Ankara zeker ook de moeite waard.

Voor een bezoek aan een van deze grote steden of andere interessante steden in Turkije heb je een visum nodig. Boek eenvoudig online een e-visum. De aanvraag van het e-visum kost slechts 5 minuten tijd en het visum zelf kost €24,95 per persoon. Ook kinderen hebben een eigen visum nodig.

 

Prachtige stranden in Turkije

De diepblauwe Egeïsche Zee en de hagelwitte stranden van de Turkse Riviera maken dat Turkije is uitgegroeid tot een bestemming voor massatoerisme. Veel toeristen komen uit Duitsland, Engeland, Nederland en Rusland en veel luchtvaartmaatschappijen vliegen rechtstreeks naar de zonbestemmingen in Turkije. Populair zijn de all inclusive reizen naar Turkije. Turkije staat ook bekend om haar heerlijke keuken.

Er is zoveel moois in Turkije, de natuur is ook zeer divers. Cappadocië bijvoorbeeld bestaat uit een tufsteen landschap en kalksteen waarin karstverschijnselen zijn te zien. Een bijzonder en grillig landschap met puntvormige rotsen waarin ook ondergrondse steden zijn te vinden. Ook voor het christendom vormt Turkije een bijzonder gebied. Anatolië wordt in Het Nieuwe Testament Klein-Azië genoemd en geldt als verspreidingsgebied van het vroegste christendom.

Turkije is ook een belangrijke bestemming voor medisch toeristen, zowel vanuit Europa als vanuit de Verenigde Staten en vanuit het Midden Oosten. De reden hiervoor is dat Turkije relatief lage kosten voor Medische zorg kent maar toch moderne medische zorg biedt. Je vindt in Turkije de meest geavanceerde operatie apparatuur waaronder de cyberknife: een bijzonder bestralingstoestel.

In Turkije vind je tenslotte ook veel bergachtige gebieden en het land biedt dan ook uitstekende wintersport faciliteiten.

Laat een reactie achter