Vivienne Westwood onthulde in de afgelopen jaren een van haar meest excentrische presentaties met haar menswear lente collectie van 2018 tijdens de London Fashion Week voor mannen. Op de catwalk werden sommige modellen geschminkt als clown en werd er schaamteloos gecombineerd op sportieve mannelijke modellen met corset jurken en visnetjes.

Ook werd er gecombineerd met stukken vuilnis, symbolen van speelkaarten en dierenafdrukken om wereldwijd een statement te maken als het gaat om financiële hebzucht en het milieubewustzijn.

Volgens The Guardian wil Vivienne Westhood vooral een statement maken over het feit hoe iedereen maar al te graag veel geld wilt verdienen en ondertussen weinig omkijkt naar het milieu. ”We hebben maar een klein bedrag nodig om het regenwoud te redden, maar ondertussen verdwijnen er miljarden elke dag in de wereldwijde inflatie.”

De thema’s van de speelkaarten waren als volgt: het hart symboliseert’ liefde, vrije wereld ‘en ik.’ De diamant vertegenwoordigt ‘hebzucht, geld en Propaganda, de schoppen stond voor’ oorlog en de driehoek staat voor reuzen als Shell en Monsanto die de Aarde verkrachten volgens Vivienne Westwood.

Source: Voque
Photo credits: Luca Tombolini/Indigital.tv

Laat een reactie achter