Voordat je met het verwijderen van de vloer begint, moet je een nieuwe vloer kopen om jouw huidige vloer te kunnen vervangen. Het kopen van een nieuwe vloer voor jouw huis kan een overweldigend proces zijn. Er zijn verschillende overwegingen waaraan je moet denken bij het nemen van deze beslissing. Hier zijn de acht belangrijkste dingen om in gedachten te houden voordat je een nieuwe vloer koopt.

Locatie van de kamer en het gebruik

boxspring-luxe-slaapkamer

Waar bevindt de kamer zich? Waar wordt het voor gebruikt? Als de kamer zich bevindt waar mensen van buiten komen, kun je nadenken over hardhouten vloeren of tegels omdat deze gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden zijn. Als je voor een lange tijd in die kamer zult moeten staan, wil je misschien, vanwege het oncomfortabele gevoel om lange tijd op een tegelvloer te staan, iets anders dan tegels.

Klimaat

Voordat je jouw nieuwe vloer kiest, moet je overwegen waar je woont en het klimaat. Hout kan kromtrekken en vervormen en tapijt kan in vochtige omgevingen gaan schimmelen. In Nederland zijn de beste soorten vloeren voor het klimaat tegel- of laminaatvloeren.

Coördinatie

bruine tinten woonkamer

Je zult niet alleen moeten nadenken over welke kleuren, patronen en texturen je het meest aanspreken, maar je zult ook moeten nadenken over wat jouw huidige decor complimenteert. Als je daarna niet opnieuw gaat inrichten, moet je voor een vloer kiezen, die bij jouw huidige meubels en accessoires past.

Vloerverzorging

Verschillende vloeren vereisen verschillend onderhoud. Je moet rekening houden met wat voor soort onderhoud en reiniging. Moet je de vloer later opnieuw lakken? Moet het worden gestoomd? Je moet, voordat je een beslissing neemt, bepalen hoeveel tijd je hebt voor het vereiste onderhoud. Pvc vloeren zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden en kan je heel lang netjes houden.

Allergieën

Als jij of iemand in jouw huis allergieën heeft, is vloerbedekking misschien niet de beste optie voor je. Tapijt kan allergenen zoals bijvoorbeeld huisstofmijt, huidschilfers van huisdieren, schimmelsporen en stof verzamelen. Tegel- en hardhouten vloeren verzamelen minder huisstofmijt en allergenen.

Installatie

zonlicht woonkamer

Als je de nieuwe vloer zelf gaat leggen, moet je weten hoe je de vloer, die je koopt, moet leggen. Als je ervoor kiest om de vloer zelf te leggen, moet je ervoor zorgen dat je een defecte ondervloer kunt identificeren en repareren en weet hoe je de oude vloer veilig kunt verwijderen. Sommige vloeren moeten mogelijk professioneel worden verwijderd.

Opnieuw afwerken

Als je momenteel hardhouten vloeren hebt, wees dan niet zo haastig om ze eruit te halen voordat je onderzoek hebt gedaan naar je opties voor het overspuiten. Je kunt het mogelijk behouden met een nieuwe lak. Het overspuiten van jouw huidige hardhouten vloer kan het oorspronkelijke uiterlijk en de glans van het hout herstellen. Je kunt zelfs de kleur of de afwerking veranderen.

Bijkomende kosten

Je moet niet alleen nadenken over de kosten van de nieuwe vloer, die je kiest, maar je moet ook nadenken over de kosten van de ondervloer, de levering en de installatie, evenals aanvullende materialen zoals plinten, lak of lijm. Je moet ook rekening houden met het verwijderen en het afvoeren van je oude vloer.

Laat een reactie achter