Het renoveren van je vloer is een hele klus. Er zijn veel details waaraan je moet denken en de kleinste verandering kan je geld kosten en ook gevolgen hebben. Je moet nadenken over het kleurenschema, de ontwerpen, het vloermateriaal dat het meest geschikt is voor je huis enz. Gelukkig zijn er bedrijven zoals Fabertcomfortvloer die je hierbij goed kunnen helpen. Het eerste dat je moet doen, is op basis van prijs, duurzaamheid, onderhoudsgemak en zelfs weersomstandigheden bedenken welke vloer van welk materiaal je eigenlijk wilt. Dit artikel belicht de soorten vloeren, die er voor bij jouw thuis beschikbaar zijn en de vloeren die je bij de meeste winkeliers kunt kopen.

Vloer renoveren

Voordat je een besluit een goede bovenvloer gaat leggen, is de ondervloer daarentegen ook erg belangrijk. Tegenwoordig zie je in oude huizen steeds meer dat de oude houten balkenvloer vervangen wordt door beton. Je houten vloer vervangen voor een renovatievloer met schuimbeton en vloerverwarming kan je het beste doen bij Faber Comfortvloer. Duurzaam, goede vloer isolatie en comfort. Ze brengen het schuimbeton aan, verzorgen de levering van vloerverwarming en de anhydriet gietdekvloer. Alles onder één dak met een snelle levertijd. Dát is de renovatievloer van Faber Comfortvloer. Hét juiste adres voor het vervangen van je vloer, isoleren met schuimbeton, duurzaam en voordelig! Als je deze basis van ondervloer goed hebt liggen kan je kiezen om hier parket of hout overheen te leggen. We leggen de meest populaire vloeren hieronder uitgebreid uit.

1. Laminaatvloer

laminaat

Laminaat is een zeer veel gebruikt synthetisch vloermateriaal dat hout of steen simuleert. Laminaattegels bestaan uit drie lagen, de onderste laag is zeer goed bestand tegen vocht en de middelste laag is de binnenste kern van versterkt vezelmateriaal. De bovenste laag is de ontwerplaag, die ongelooflijk realistische patronen van bomen, stenen, metalen enz. imiteert. De meeste laminaatvloeren worden met een doorzichtige beschermende laag, die het ontwerp bedekt, geleverd.

Laminaatvloeren zijn kostenbesparend en eenvoudig te leggen. Ze lijken meer op zwevende tegels en je hoeft geen ervaring te hebben om laminaatvloeren te kunnen leggen. De stukken kun je gemakkelijk in elkaar klikken en het kan op elke ondergrond worden gelegd. Door het gemakkelijk installeren zijn laminaatvloeren favoriet bij doe-het-zelvers. Deze vloeren zijn ook zeer duurzaam en kunnen een ongelooflijke hoeveelheid druk weerstaan. Dit type vloer is zeer goed bestand tegen beschadiging en als het beschadigd raakt, kun je het eenvoudig gedeeltelijk of volledig vervangen.

2. Houten vloer

houten vloer

Echte, massieve houten vloeren worden al sinds jaar en dag als vloerbedekking gebruikt. Hardhouten vloeren zijn niet goedkoop, maar ze voegen qua esthetiek en waarde veel toe aan jouw eigendom toe. Houten vloeren kunnen, ook al zijn ze wel gevoelig voor vocht, tientallen jaren meegaan. Als je op een plek woont waar het het hele jaar door vochtig is, kan het hout vervormen of kromtrekken. Hardhouten vloeren zijn duur, maar ze hebben de neiging om langer mee te gaan en er zal zelfs na jaren van gebruik minder snel schade optreden.

De aantrekkingskracht van houten vloeren is ongeëvenaard en ze zijn ook hygiënischer in gebruik. Als de naden goed zijn afgedicht, is regelmatig afnemen en stofzuigen voldoende om een houten vloer schoon te houden. Er is nauwelijks onderhoud nodig, alleen af en toe polijsten is al voldoende. Een van de grootste voordelen van het hebben van houten vloeren is dat, als de vloer oud en versleten wordt, je geen nieuwe vloer hoeft te laten leggen want je kunt hem gewoon tegen minimale kosten weer laten schuren en laten lakken.

3. Vinyl vloeren

Afbeeldingsresultaat voor Vinyl vloer

Vinyl is een kunstmatig vloerbedekkingsmateriaal, dat zeer veerkrachtig en voordelig is. Vinyl wordt vervaardigd van vinyl, vilt, glasvezel en kleurstoffen. Vinyl vloeren worden als stuk, op een rol of als tegels geleverd. De vinyl tegels zijn populair als vloerbedekking voor bij mensen thuis omdat ze op keramische tegels lijken, maar goedkoper en gemakkelijker te leggen zijn. Vinyl tegels zijn ook gemakkelijker te vervangen.

Vinyl folie is duurzamer, waterbestendig en in vergelijking met vinyl tegels nog gemakkelijker te leggen. Veel mensen denken dat linoleum en vinyl hetzelfde zijn. Maar linoleum is gemaakt van volledig natuurlijke materialen, maar heeft verder eigenschappen die lijken op die van vinyl.

Vinyl is een zachte vloeroptie omdat het wordt ondersteund door vilt of schuim en daarom is het een ideaal vloermateriaal voor mensen die kinderen hebben. Vinyl vloeren zijn duurzaam en soms wordt er wel 20 jaar garantie door fabrikanten op de vloeren gegeven. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en ontwerpen, die kunnen worden gecombineerd met bijna elk soort decor. Je kunt zelfs een aantal ontwerpen vinden die op echt hout of steen lijken. Vinyl is onderhoudsarm en bestand tegen zowel vocht als vuil. Het is ook ideaal voor gebieden waar veel wordt gelopen.

4. Stenen vloer

Afbeeldingsresultaat voor stenen vloer

Stenen vloeren worden beschouwd als één van de beste vloeropties want het geeft je huis een tijdloze schoonheid. Steen is een ongelooflijk sterk, winterhard materiaal dat vrijwel onverwoestbaar is. Zodra je een stenen vloer legt, kunnen er generaties op leven zonder dat er schade aan de vloer zal ontstaan. Stenen vloeren zijn in dat opzicht dus vergelijkbaar met houten vloeren en ook stenen vloeren voegen waarde toe aan je huis. Het is ook een zeer milieuvriendelijk vloermateriaal.

Stenen vloeren zijn de perfecte vloerkeuze als je op een plek woont waar de zomers zeer warm is. Dit komt omdat steen van nature koel is en het je huis, zelfs als het buiten ontzettend heet is, koel zal houden. Een stenen vloer, die op de juiste manier is gelegd, heeft bijna geen hoeken en gaten, zodat het stof zich niet kan ophopen. Het is gemakkelijk te onderhouden; een bezem en een dweil zullen voldoende zijn. Meer poreuze soorten steen zoals marmer kunnen echter wel, als ze niet goed worden afgedicht, gemakkelijk vlekken opnemen, dus het kan nodig zijn om na verloop van tijd de vloer te renoveren.

5. Vloerbedekking

Afbeeldingsresultaat voor vloerbedekking

Tapijtvloeren zijn verreweg de zachtste vloeroptie, die er beschikbaar is. Dus, als er een baby onderweg is of als je overactieve kinderen hebt, kan een tapijtvloer echt iets voor jou zijn. De prijzen variëren sterk, afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal, de textuur, enz. Een superzachte vloerbedekking kost duidelijk veel meer dan een eenvoudig tapijt. Tapijt is in vergelijking met stenen of houten vloeren een voordelige vloeroptie. Ze zijn ook verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren. Ze zijn heel gemakkelijk te leggen. Aan de andere kant zijn tapijtvloeren niet erg duurzaam, je moet de vloer misschien om de paar jaar vervangen. Vloerbedekking is ook moeilijk te onderhouden en het heeft de neiging om heel gemakkelijk stof aan te trekken en vlekken te krijgen.

Tapijttegels zijn ook een zeer populair vloermateriaal. In principe hoef je, als je het gaat leggen, alleen maar de beschermlaag van de achterkant van elke tegel af te halen en de tegel dan op de ondervloer te bevestigen. Ze worden geleverd met een zelfklevende achterkant. Het grote voordeel van tapijttegels is dat als een deel van de vloer beschadigd raakt, je het beschadigde gedeelte gewoon kunt vervangen. Je hoeft dan dus niet de hele vloer opnieuw te leggen.

Welke soort vloerbedekking je kiest, zal natuurlijk afhangen van je budget en van de vereisten. Voor een appartement kan een vinyl- of tapijtvloer meer geschikt zijn, terwijl voor een landhuis, hout, parket of steen de meest waarschijnlijke keuze zal zijn.

 

Laat een reactie achter