Wanneer je een nieuw huis hebt gekocht, wil je deze zo liefst mogelijk helemaal naar jouw smaak inrichten en verbouwen. De vloer is hierbij een veel voorkomende verbouwing. Een vloer zorgt er namelijk voor dat er een bepaalde sfeer in huis hangt. De keuze tussen vloeren is groot en zo ook het verschil in voor- en nadelen. Welke vloer kies jij in je nieuwe huis? In dit blogartikel lichten we 4 verschillende vloeren uit.

Houten vloer

Een mooie echt houten vloer is een droom van velen. Helemaal sinds de terugkomst van de visgraatvloer, is een houten vloer een veel gekozen vloer. Wij snappen heel goed waarom. Een houten vloer straat karakter en een natuurlijke look uti. Ook staat hij prachtig bij verschillende soorten interieurstijlen. Toch is niet alles top aan een houten vloer. Hij heeft namelijk wel veel onderhoud nodig. Hij moet vrijwel ieder jaar geïmpregneerd worden om veroudering te voorkomen. Maar als je dit goed doet, is een houten vloer erg duurzaam en gaat hij lang mee. 

Laminaatvloer

lichte-woonkamer-houten-vloer

Wil jij een mooie strakke vloer in je huis, maar wil je niet te veel geld uitgeven aan een houten vloer, dan is laminaat een goed alternatief. Laminaat is naast hout een veel gekozen vloer. Dit is niet gek, want een laminaatvloer is makkelijk, mooi en vaak niet duur. Voordeel van laminaat is dat het er mooi uitziet en makkelijk schoon te maken is. Wel kan een laminaatvloer extra gehorig zijn. Dit kun je voorkomen door een ondervloer te leggen. 

Tegels

tegel-vloer

Naast laminaat en hout kun je, wanneer je wilt gaan voor een hardere vloer, ook kiezen voor een tegelvloer. Een tegelvloer is super makkelijk in onderhoud en verkrijgbaar in verschillende kleuren en kleurencombinaties. Momenteel zijn natuursteen tegels erg in trend, net als keramische tegels. Tegels hebben wel een koude uitstraling. Met vloerverwarming is dit wel tegen te gaan, hier zit alleen vaak een prijskaartje aan. Het grote voordeel van tegels is dat ze makkelijk schoon te maken zijn. 

Vloerbedekking 

vintage-vloerkleed

Je kunt ook kiezen voor een vloer met vloerbedekking of een groot tapijt. Dit klinkt misschien ouderwets, maar komt steeds vaker weer terug. Vooral op de bovenverdieping is vloerbedekking een veel terugkomende vloersoort. Het zorgt namelijk voor een warme uitstraling, comfort en geborgenheid. Daarnaast is vloerbedekking een ideale geluiddemper. Extra fijn als je kinderen hebt. Heb jij allergieën? Dan is tapijt of vloerbedekking niet aan te raden. Haren en stof blijven namelijk makkelijker zitten. 

Hoe kun je je vloer zo lang mogelijk mooi houden?

Een nieuwe vloer is vaak een inverstering, daarom wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mooi blijft. Het is dan ook aan te raden om meubelglijders onder je stoelen en meubels te plaatsen. Met plakvilt zorg je er makkelijk voor dat je je vloer beschermt. Je plakt het heel makkelijk onder de poten van je meubels. Dit soort viltglijder is ideaal bij een vlakke, gladde vloer. Heb jij tapijt? Dan is het goed om te kiezen voor rubberen dopjes of meubelwielen.

Laat een reactie achter