Of je nu diep in het bos woont of gewoon zou willen, als je je huis een gezellige, rustieke stijl wilt geven, moet je aan elke kamer denken en dat geldt ook voor de badkamer. Het creëren van een rustieke badkamer betekent het kiezen van componenten, kleuren en kenmerken die samen hetzelfde rustgevende, rustieke effect creëren. Dankzij de opzettelijke imperfectie en ontspannen sfeer is de rustieke look een populaire keuze onder de badkamerthema’s en -stijlen die tegenwoordig worden gekozen. Als je geïnteresseerd bent in een rustieke badkamerrenovatie voor jouw huis, zijn hier enkele geweldige ideeën die het waard zijn om op te nemen:

Hergebruik vintage elementen

hoek wastafel badkamer hout

Of het nu een oude wastafel is die je combineert met antiek meubilair om een ​​rustieke uitstraling te creëren of een paar vintage wandlampen die worden gebruikt om je kamer te verlichten, door vintage elementen in je badkamer te hergebruiken, ga je naar een rustieke stijl. Deze ontwerpkeuze zorgt ook voor een prachtig gevoel van geschiedenis en maatwerk in jouw badkamer. Afhankelijk van de ruimte in jouw badkamer, kan je zelfs een vintage kast of dressoir toevoegen voor extra opbergruimte die je kan verplaatsen wanneer je maar wilt.

Vintage winkels

Een geweldige manier om vintage stukken te spotten die jij in jouw badkamer wilt verwerken, is door naar vintage winkels en rommelmarkten te gaan. Producten zoals wastafels op voetstukken zijn altijd populair, maar kunnen qua prijs wel aan de hoge kant zijn, verwacht ergens tussen de 100 en een paar duizend euro te betalen afhankelijk van de kwaliteit, stijl en verkoper van de wastafel.

Vereenvoudig het uiterlijk

grijze-marmeren-badkamer

Een deel van de aantrekkingskracht van een rustieke badkamer is de eenvoud. In plaats van overdreven, opzichtige producten. Het creëren van een rustieke badkamer gaat niet over één bepaald kleurenschema. Je kan kiezen voor donkerbruin en beige of helderwit en blauw. Deze kleurenschema’s geven jouw badkamer rustgevende, natuurlijke tinten die consequent worden gebruikt.

Creëer rustieke aandachtspunten

Rustieke elementen toevoegen in je badkamer doe je door de juiste producten te kiezen zoals: een schuifdeurentree voor je badkamer of rustieke verlichtingsarmaturen met oude zwarte lantaarns, voel je vrij om opvallende aandachtspunten te maken in je rustieke badkamerontwerp. Andere ideeën zijn koperen badkuipen, een kroonluchter met rustieke tinten, houten wanden, ijzeren haken of stenen schalen.

Kies tijdloze functies

houten-badkamer-vloer

In plaats van de hipste badkamerkleuren of functies te kiezen die over een paar maanden kunnen veranderen, probeer je in plaats daarvan vast te houden aan tijdloze functies die het rustieke gevoel van je kamer kunnen benadrukken.

Gebruik natuurlijke materialen

Van stenen of bakstenen muren tot houten vloeren, natuurlijke materialen werken prachtig in een rustieke badkamerrenovatie. Als je het geluk hebt om een ​​badkamer die al originele kenmerken zoals steen of hout heeft, opnieuw te bewerken, kijk dan of je die elementen kunt opknappen of opnieuw kunt afwerken om er als nieuw uit te zien. Als dat niet het geval is, ga dan op zoek naar de materialen die passen in jouw rustieke ontwerp.

Ben jij bezig met een badkamerverbouwing en wil jij rustieke elementen toevoegen aan jouw badkamer? Kijk dan eens op badkamerplanet.nl voor de nodige inspiratie.

Laat een reactie achter