Kleding om in te voetballen kan duur zijn, maar dat is lang niet altijd het geval. Er zijn momenten in het jaar, of plekken op het internet, die je veel geld kunnen besparen. Wat is het beste moment om nieuwe kleding te kopen, vooral van de grote clubs? En wat is juist het goedkoopste moment?

Het beste moment voor nieuwe voetbaltenues

voetbal-schieten

Vind je het vooral belangrijk om in de nieuwste tenues rond te lopen? Wacht dan tot de voetbalcompetitie in het land waar je favoriete club speelt is afgelopen, en de voorbereiding op het nieuwe seizoen van start gaat en ga dan je favoriete voetbaltenue kopen. Dit is in veel gevallen namelijk het moment waarop ook het nieuwe voetbaltenue wordt gepresenteerd. Door toe te slaan zodra dit op de markt wordt gebracht, heb je zo lang mogelijk plezier van je tenue, zeker als je het belangrijk vindt dat je het nieuwste van het nieuwste draagt.

De meeste clubs passen hun tenue ieder jaar een klein beetje aan. Het kan gaan om net een ander kraagje, maar soms ook om een andere sponsor of een hele andere uitstraling. Zo zijn de kleuren van het FC Barcelona thuis tenue al jarenlang hetzelfde, maar de manier waarop zij in het shirt verwerkt zijn kan nogal eens verschillen. Veel fans kijken dan ook ieder jaar vol spanning uit naar de presentatie van de nieuwe shirts: hoe zullen zij er dit jaar uit zien? Mooier dan het jaar ervoor, of blijf je toch nog maar een jaar je oude shirtje dragen?

Het goedkoopste moment om toe te slaan

voetbal-schieten-doel

Waar het voor veel supporters belangrijk is om het meest actuele shirt te dragen, zijn er ook genoeg mensen die liever wachten tot het goedkoopst mogelijk moment. Zeker bij kinderen, die toch al zo snel uit hun kleding groeien, is het volle pond betalen voor een nieuw tenue best even slikken.

In dat geval kun je beter even geduld hebben. Shirts zijn het duurst in de eerste maanden nadat zij geïntroduceerd zijn. Komt de winterstop in zicht, dan gaat er vaak al een flink aantal procenten vanaf. Mooi meegenomen! Wil je echter nog goedkoper uit zijn, dan wacht je tot het einde van de competitie in zicht is. Kleding gaat dan vaak voor minder dan de helft van de originele prijs de deur uit

Zo lang wachten heeft natuurlijk wel zijn nadelen. Ten eerste loop je het risico dat jouw maat niet meer op voorraad is en dat ook niet meer gaat komen. Op is op, tenslotte. Ook koop je een shirt dat een paar weken later al niet meer actueel is, dan komen tenslotte de nieuwe alweer op de markt. Vind je dat echter niet belangrijk, dan loont het zeker de moeite om te wachten tot de ‘final sale’, en hierin je slag te slaan.

Laat een reactie achter