Vervuld zijn is een geweldig gevoel, maar helaas is het een gevoel dat velen moeilijk kunnen vinden. Vervulling is een gemakkelijk begrip aan de oppervlakte, maar toch is het zo ongrijpbaar. Maar een vervullend leven leiden met een voldaan gevoel ligt binnen ieders bereik. Hier zijn 16 tip om je meer voldaan te voelen!

1. Daag jezelf uit om een social butterfly te worden

vrienden-groep

Doe moeite om met meer mensen contact te maken, te glimlachen, en iets langer dan normaal oogcontact te houden. Dit dwingt je om meer open te staan voor de wereld, wat tot grotere verbindingen leidt.

Als je nieuwe mensen ontmoet, kies dan mensen van allerlei verschillende achtergronden en overtuigingen. Zo kun je een meer veelzijdig individu worden.

2. Doneer

Het doneren van geld aan de armere zorgt niet alleen voor ontzettend veel hulp, maar ook jij krijgt er een voldaan gevoel van.

Om de meest kwetsbare kinderen wereldwijd te helpen, kan je nu meteen een gift doen via UNICEF bijvoorbeeld. Daarbij kies je zelf hoeveel en hoe vaak je geeft, eenmalig of maandelijks. Indien het totaal van jouw giften in een kalenderjaar minimum €40 bedraagt, heb je recht op een fiscaal attest en zijn de giften fiscaal aftrekbaar.

3. Dankbaarheid

man in pink dress shirt standing on gray concrete pavement near body of water during daytime

Je richten op het negatieve leidt ertoe dat je een giftig individu wordt. Het beoefenen van dankbaarheid heeft een groot aantal voordelen, zoals geluk, meer optimisme, en een betere gezondheid.

Daag jezelf uit om dankbaarheid te beoefenen door elke dag één ding op te schrijven of aan iemand te vertellen waar je dankbaar voor bent.

4. Spice up your life met wat dagelijkse sensatie

Het leven is bedoeld als één groot avontuur, dus ga op ontdekkingstocht. Word moedig en begin ja te zeggen tegen dingen waar je jezelf altijd van af praat. Leer een nieuwe vaardigheid zoals stijldansen, of ga parachutespringen.

5. Wees niet bang

Angst is een natuurlijk deel van ons leven. Het overwinnen van angst begint in ons hoofd en in de denkwijze waarmee we angst benaderen. Falen ervaren levert waarde op als het gaat om een vervullend leven te leiden en de beste versie van jezelf te zijn. Door mislukkingen leer je lessen die je later een beter mens zullen maken.

6. Behandel jezelf als een koning of koningin

Sla je jezelf op de borst over dingen die in het verleden gebeurd zijn? Zo ja, dan moet je daar onmiddellijk mee ophouden.

Het is tijd om jezelf te vergeven en op te houden in het verleden te leven. Als je geen respect en zelfliefde voor jezelf toont, hoe kun je dan verwachten dat een ander dat wel doet? Hoe kan een ander zien hoe geweldig je bent als je dat zelf niet ziet?

7. Eet op een manier die voldoening geeft en gezond is

vegetarisch-eten

Gezond eten houdt niet in dat je dagelijks saaie en flauwe maaltijden eet, zoals gestoomde kip en broccoli. Als vetverlies je doel is, kan je alsnog lekker eten. Je moet gewoon goed weten wat wel en niet gezond is en hoeveel calorieën je op een dag nodig hebt.

Gezond eten moet zowel je smaakpapillen als je fitnessdoelen bevallen.

8. Maak lichaamsbeweging tot een prioriteit, niet tot een uitzondering.

Als het je erom gaat langer te leven, meer energie te hebben, en er jonger uit te willen zien, kijk dan niet verder dan lichaamsbeweging om aan al die behoeften te voldoen.

Van het verbeteren van je stemming tot het verbeteren van je lichamelijke gezondheid, lichaamsbeweging is een no-brainer.

9. Wees niet zo streng voor jezelf

Soms is het leven bedoeld om eenvoudig te zijn. Stop met alles te over analyseren en elke beslissing ingewikkeld en complex te maken. Het leven is niet bedoeld om gevuld te zijn met stress. Chill out en maak een wandeling door het park of ga rustig en ontspannen eten.

10. Laat anderen niet langer je eigenwaarde bepalen.

Als je jezelf met anderen vergelijkt, devalueer je jezelf. Het leven van een ander van buitenaf bekijken is hetzelfde als kijken naar een film met hoogtepunten. Wie weet hoe lang ze erover gedaan hebben om tot hun huidige positie te komen? Vergelijk je leven niet met dat van anderen.

Niemand kan je een minderwaardig gevoel geven zonder jouw toestemming.

Hier is hoe je je eigenwaarde kunt verhogen en meer vertrouwen in jezelf kunt krijgen.

11. Kom tot vrede met de manier waarop de dingen zijn

man-relaxen-buiten

“Had ik maar meer geld, dan zou ik…”

Of: “Had ik maar meer tijd, dan zou ik…”

Hoe vaak hoor je mensen dit dagelijks zeggen? Heel vaak!

Mensen zijn zo geobsedeerd door wat ze niet hebben, dat ze zichzelf nooit toestaan tevreden te zijn met wat ze wel hebben in het leven. Voortdurend een mentaliteit hebben van steeds meer willen, verplettert elke kans die je hebt op aanvaarding. Omarm acceptatie en zie hoe je stressniveau daalt.

12. Filter negatieve mensen uit je leven

Het leven is veel te kort en te ontzagwekkend om om te gaan met negatieve mensen die vol zitten met giftige gedachten en gewoonten. Negatieve mensen in de buurt houden garandeert dat je ongelukkig en miserabel zult zijn.

Stel negatieve mensen gelijk aan muggen en doe wat afweermiddel op, zodat ze het leven niet uit je kunnen zuigen.

13. Leer van je eigen gezelschap te genieten.

Word niet afhankelijk van andermans gezelschap of voel niet de behoefte om in een relatie te zijn om je compleet te voelen. In een relatie zijn moet voortkomen uit een ‘willen’, niet uit een ‘moeten’. Omarm het idee dat je je eigen beste vriend bent.

14. Ontsnap aan alle gekte die in je hoofd leeft

man-haalt-adem-lang-haar

Het verhaal dat in je hoofd bestaat komt niet eens in de buurt van het werkelijke dagelijkse verhaal dat je leeft. Elimineer al die negatieve gedachten en vervang ze door positieve. Positief denken leidt tot positieve resultaten.

15. Neem regelmatig time-outs

Zo nu en dan is het goed om de pauzeknop van het leven in te drukken en het moment in je op te nemen. Het leven kan hectisch worden door werk, relaties en stress, waardoor we niet meer beseffen hoe geweldig het leven is.

16. Leg je erop toe een levenslange leerling te zijn

Wie een vervullend leven wil leiden moet een nieuwsgierige en hongerige geest hebben. Door een levenslange leerling te zijn besef je dat er een uitgestrekte wereld buiten ligt die wacht op verkenning en avonturen.

Door voortdurend te leren, vergroot je je kennis en kijk op de wereld. Leer hoe je een levenslange leergewoonte kunt ontwikkelen.

Laat een reactie achter