Omdat er steeds meer in het werk wordt gezet om psychedelica te decriminaliseren, wordt er ook steeds meer over paddo’s gesproken. Psilocybine paddenstoelen zijn de meest populaire soort paddo’s: deze soorten bevatten voornamelijk de werkzame bestanddelen psilocybine en psilocine. Dit zijn misschien wel de meest makkelijk verkrijgbare van alle entheogenen.

Lees verder om een veilige en plezierige trip te kunnen garanderen maar snel verder en oh ja, je komt er ook achter waarom spiegels een dingetje zijn.

Hoe voelt het?

De effecten kunnen variëren van positief tot negatief en zijn voor elk individu uniek en weer anders. Sommige effecten van psilocybine zijn onder meer een verbeterde stemming of euforie, meer creativiteit, mystieke of spirituele ervaringen, ego-ontbinding en een veranderde perceptie van het zelfbeeld en de omgeving, een veranderde perceptie van tijd en een verhoogde gevoeligheid voor prikkels van buitenaf.

Enkele negatieve of nadelige effecten kunnen zijn: angst, desoriëntatie, verwarring, paranoia, lichamelijk ongemak of misselijkheid. Effecten van het gebruik van paddo’s houden tussen de 4-7 uur aan met na-effecten die, afhankelijk van de dosering, tot 6 uur na de trip kunnen aanhouden. Paddo’s kan je hier kopen: https://paddoskopen.nl/

1. Zorg ervoor dat je goed in je vel zit

date-man-vrouw

Als je ervoor kiest om paddo’s te nemen, houd dan rekening met je eerdere en je huidige mentale en emotionele welzijn en gezondheid. Het gebruik van psilocybine kan latente of bestaande psychische stoornissen doen neerslaan of verergeren.

Omdat het voor sommige psychische aandoeningen wordt voorgeschreven, klinkt dit misschien verwarrend, maar het is ook bekend dat het gebruik van paddo’s psychotische episodes kan veroorzaken. Daarom is het verstandig om je familiegeschiedenis te kennen en het gebruik te vermijden als er gevallen in je familie zijn van schizofrenie en/of een beginnende geestesziekte.

2. Vind een maatje

Vanwege deze risico’s raden we je aan om samen met iemand, die al wat ervaring heeft, te gaan experimenteren. Vooral als je nog nooit paddo’s hebt gebruikt, moet je met een kleine dosis beginnen en nooit alleen gaan gebruiken. Je maatje moet ervaring hebben met de stof zelf en idealiter ook in het verleden al anderen hebben geholpen. Het moet iemand zijn die je kent en waarbij je je op je gemak en veilig voelt.

3. De mentale toestand en de fysieke omgeving

man-vrouw-huid-hoofd

Het wie en waar van de situatie moet ook zorgvuldig worden geselecteerd. Gebruik geen paddo’s als je in een onveilige omgeving bent of met mensen, die je niet vertrouwt. Wees selectief over je mentale toestand en over de fysieke omgeving. Het beperken van externe prikkels is een goed idee.

4. Wijsheid uit de psychedelische cultuur

Nu je wat informatie van de pro’s hebt gekregen, vonden we het ook verstandig om de psychedelische cultuur in het algemeen te raadplegen, zodat je wat tips van gebruikers krijgt.

5. Bestuur geen auto

autorijden-zonnig

De eerste vuistregel is ‘niet rijden’, waarop Gael inspeelt in haar suggestie om de externe prikkels te beperken, maar het is echt iets dat de moeite waard is om duidelijk te beschrijven. Je realiteit zal erg vervormd zijn, dus ga echt niet achter het stuur zitten. Gearresteerd worden omdat je niet wist wat je moest doen toen het stoplicht oranje werd, zal niet tot een goede trip leiden.

6. Spiegels…

Een andere tip uit de film is ‘Kijk niet in de spiegel’, wat later wordt tegengegaan door ‘Kijk wel in de spiegel’ en dit is echt geen vergissing. Je huid kan er als je ‘paddo’s hebt gebruikt bizar uitzien en naar jezelf staren kan je echt bang maken… of je juist eindeloos vermaken. Kies op dit punt verstandig.

7. Persoonlijke spullen

Persoonlijk zou ik geen paddo’s nemen zonder een notitieboekje en wat stiften bij de hand te hebben. De notities voor jezelf over je trip zijn geweldig om later nog eens terug te lezen. Het hebben van een muziekafspeellijst (denk aan deuntjes uit de jaren ’60 en/of liedjes, die je leuk vindt als je stoned bent) is ook een geweldig idee. Televisie kan er ook gek uitzien als je paddo’s op hebt en mensen die naar tekenfilms of andere films kijken, weten niet wat ze meemaken. Als dat je aanspreekt, kies dan voor een film met goede vibes, die je al hebt gezien. Kunst, prachtige stoffen en andere leuke dingen om naar te kijken zijn ook geweldig om in de buurt te hebben.

8. De natuur

natuur

En natuurlijk is de natuur ingaan ook ideaal. Zorg ervoor dat je niet gestoord wordt, dat het gebied bekend terrein voor je is, dat je veilig bent en dat je voordat je vertrekt alles hebt wat je nodig hebt.

9. Geniet van de trip

Eigenlijk is ieders laatste tip: ga ervoor, man! Het deel van je geest dat verantwoordelijk is voor het testen van de realiteit en het gevoel van persoonlijke identiteit kan tijdelijk wegvallen, waardoor je één wordt met alles en bent verbonden met het hele bestaan. Dat ervaar je vooral als je magic truffels neemt. Deze kan je hier kopen: https://paddoskopen.nl/shop/magic-truffels/

Het is mooi, maar het kan ook raar worden, dus houd vol. Onthoud dat je aan het trippen bent en ga er gewoon mee door. Vecht niet tegen de trip, laat het allemaal over je heen komen.

Laat een reactie achter