Inpakken voor een weekendje weg is geen exacte wetenschap. Ik ga je niet vertellen “Neem t-shirts en een spijkerbroek mee.” Alles hangt natuurlijk af van waar je naartoe gaat, het weer en jouw persoonlijke stijl. Maar ik heb wel een paar tips, die ik met je wil delen om je te helpen succesvol te zijn.

Als ik op reis ga, is dat meestal voor mijn werk, dus moet ik mijn laptop meenemen. Als je eenmaal weet wat je echt nodig hebt, kun je gaan nadenken over de dingen die je wilt meenemen. Kort gezegd: pak in waarbij je je goed voelt en wat geen avontuur in de weg staat.

Hier zijn 5 dingen om over na te denken terwijl je inpakt voor jouw volgende weekendje weg:

1. Neem alleen handbagage mee

Als je eraan denkt om je paspoort, creditcards en medicijnen die je misschien nodig hebt als je met het vliegtuig gaat, mee te nemen dan ben je al goed op weg. Het meeste van al het andere kan later worden gekocht als je het vergeten bent. Maar heb niet het lef om een tas in te checken als je maar een weekendje weggaat! Zelfs als je niet vliegt, wil je geen pakezel zijn. Dat gezegd hebbende, zijn reistassen van een goede kwaliteit één van de belangrijkste investeringen die een reiziger kan doen. Daarom neem ik altijd graag mijn leren weekendtas van Marington mee op reis. Ik kan daar meer dan genoeg in kwijt voor een weekendje weg en het ziet er ook nog stijlvol uit!

leren_weekendtas

2. Onderschat de kracht van een plastic zakje niet

Ik stop alles van opladers tot sieraden in plastic zakjes. Ik houd ook altijd een plastic zakje met essentiële toiletartikelen – zoals lenzenvloeistof, lotion en tandpasta – klaar voor onderweg. Voor degenen onder jullie die het een beetje georganiseerd willen houden, kunnen grotere plastic zakken tijdens korte tripjes dienst doen als waszak.

3. Accessoires zijn je beste vriend

Tijdens een weekend tripje kunnen neutrale kleuren – bruin, zwart, wit, grijs – jouw opties maximaliseren om jouw handbagage draagbaar te houden. Dan is alles wat je nodig hebt een fantastische selectie accessoires om je look wat te variëren.

4. Draag dezelfde outfit op beide vluchten

mensen in een vliegtuig

Het uitkiezen van de kleding die je draagt tijdens het vliegen, is een belangrijke zaak en kan je helpen om waardevolle handbagage te besparen. Draag bijvoorbeeld altijd je zwaarste spullen, zoals winterjassen en grote laarzen, in het vliegtuig. Reizigers komen vaak als ze van boord gaan op hun bestemming in een heel andere omgeving terecht en vliegtuigen zelf kunnen ook kil zijn, dus je kleden in laagjes is altijd een goede manier om te gaan.

5. Wees voorbereid

Een deel van mijn geweldige strategie voor weekend tripjes is onzichtbaar voor het oog. Als je maar een paar dagen hebt, wil je ze verstandig besteden, dus ik doe van tevoren veel onderzoek naar mijn bestemming.

Zelfs als je een ik-zie-wel-waar-ik-uitkom reiziger bent, helpt het altijd om een idee te hebben van wat je wilt doen. Dit geldt vooral als het gaat om het reserveren van dat fantastische nieuwe restaurant of kaartjes voor een show, die snel uitverkocht kan zijn.

Laat een reactie achter