Het hebben van een goede gezondheid is essentieel om optimaal te kunnen functioneren.
Een gezonde levensstijl draagt hier uiteraard aan bij. Een gezonde levensstijl bestaat, zoals iedereen wel weet, onder andere uit voldoende sporten en goed op je voeding te letten. Maar er zijn ook nog andere manieren om een gezonde levensstijl te bevorderen. Een van die manieren is het gebruiken van aroma diffusers. Deze stijlvolle apparaten helpen je op een gezonde manier thuis te ontspannen.

Wat is een aroma diffuser?

Voordat we uitleggen hoe dit precies werkt leggen we je eerst uit wat een aroma diffuser nu eigenlijk is. Een aroma diffuser verspreidt vernevelt water in combinatie met essentiële oliën. Dit kun je, zodra de aroma diffuser aanstaat, zien en ruiken. Aroma diffusers zie je in steeds meer interieurs opduiken. Dit vanwege de vele voordelen van aroma diffusers.

Dazzling diffuser happy cloud in slaapkamer-min

De voordelen van een aroma diffuser

  1. Diffusers in combinatie met essentiële oliën geven aan positieve boost aan je stemming
  2. Diffusers verhogen de luchtvochtigheid in huis
  3. Diffusers verrijken je interieur
  4. Diffusers verspreiden heerlijke geuren

1. Aroma diffusers in combinatie met essentiële oliën geven een positieve boost aan je stemming

Een aroma diffuser werkt op basis van water en essentiële oliën. Deze oliën, rechtstreeks uit de natuur, hebben een sterk geurende werking. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor lavendel zal je huis uiteraard ruiken naar lavendel. Dit kan een effect hebben op je gemoedstoestand. Sommige mensen laat het bijvoorbeeld denken aan hun heerlijke vakantie in Frankrijk. Wat automatisch zorgt voor een goed en ontspannen gevoel.

Als kort werkt dit als volgt: Via je neus adem je de oliën in. De receptoren in je neus staan in contact met je hersenen. Je hersenen identificeren vervolgens de geur. Dit zorgt weer voor een bepaald gevoel. Zo zorgt mandarijn bijvoorbeeld voor een gevoel van geborgenheid en rust.

Essentiële oliën in combinatie met een aroma diffuser worden vaak ingezet om te ontspannen, de nachtrust te bevorderen of om de concentratie te verhogen. Dit heeft een positief effect op een gezonde levensstijl. De mogelijkheden hierin zijn natuurlijk eindeloos. Om je op weg te helpen kun je hier een handig overzicht vinden van het effect van onze essentiële oliën.

2. Aroma diffusers verhogen de luchtvochtigheid in huis

Dreamy Diffuser Zilver - Happy Cloud-min

Een te lage luchtvochtigheid in huis kan vervelende gevolgen hebben. Het verhoogt de kans op een droge huid, gebarsten lippen of geïrriteerde ogen en luchtwegen. Met name tijdens de winter, als de verwarming flink aanstaat, is de luchtvochtigheid in huis meestal te laag.

Naast dat je zelf profijt hebt van een goede luchtvochtigheid in huis profiteren ook je meubels en planten mee. Je planten groeien beter terwijl je schade voorkomt aan je houten meubels en/of vloer.

Aroma diffuser verhogen de luchtvochtigheid omdat ze vernevelt water verspreiden. Daarnaast zuiveren ze de omringende lucht door allergenen in de lucht te verminderen. Een gezonde upgrade van je interieur dus!

3. Diffusers verrijken je interieur

Naast alle lekkere geurende en gezonde voordelen van een diffuser zijn ze ook nog eens een eye-cather in je interieur. In het kader van 1 foto zegt meer dan 1000 woorden, oordeel zelf:

Dazzling diffuser happy cloud in woonkamer-min

4. Aroma diffusers verspreiden heerlijke geuren

And last but defintely not least: Aroma diffusers verspreiden heerlijke geuren in je huis. Dit ruik je meteen. Ze hierdoor ook uitermate geschikt als een gezonde interieurparfum. Ideaal om je huis heerlijk te laten ruiken maar ook om bijvoorbeeld nare geurtjes te maskeren.

Laat een reactie achter