Als onderdeel van een voordelenpakket zijn auto’s op de zaak een fantastische manier om werknemers te belonen zonder een contante bonus te hoeven uitkeren. De voordelen van bedrijfswagens zijn echter niet alleen van toepassing op werknemers die er een bezitten; de werkgever en het hele bedrijf kunnen ook van verschillende voordelen profiteren. Het is overigens wel belangrijk om naar een Zakelijke autoverzekering te kijken.

1. Belastingvoordelen

auto binnenkant

Als je ervoor kiest om in plaats van loonsverhoging een auto op de zaak te implementeren, dan kunnen werkgevers veel geld besparen op belastingen en nationale verzekeringen. Als jouw werknemers minder worden betaald omdat ze een gloednieuwe auto krijgen, betaal je in feite dus minder salaris. Het is een win-win situatie!

2. Verbeter de reistijd 

Door werknemers een nieuw, efficiënt voertuig te geven, hebben ze geen excuus meer om te laat te komen! Voor degenen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer of naar hun werk moeten fietsen, moet een nieuwe auto de reistijd en dus de productiviteit verbeteren. Bedrijfswagens zijn ook uitermate geschikt voor bedrijven die zaken doen vanuit het reguliere kantoor of de werkplek. Met hun eigen voertuig kunnen medewerkers zonder problemen door het hele land reizen om vergaderingen bij te wonen of klanten te bezoeken.

3. Verbetert het welzijn

top 10 duurste autos ter wereld

Misschien is een over het hoofd gezien voordeel bij het aanbieden van beloningspakketten aan werknemers die echt een verschil maken voor hun welzijn en geluk. Met een auto – vooral een van de meest stijlvolle nieuwste modellen – kunnen mensen zowel binnen als buiten werktijd een voller en rijker leven leiden. Het heeft zelfs de mogelijkheid om de gezondheid te verbeteren en stress te verminderen, door werknemers toe te staan meer slaap te krijgen en vaker op vakantie of een weekendje weg te gaan.

4. Ontwikkelt goodwill onder werknemers 

Bedrijfswagens zijn een kosteneffectieve manier om relaties met collega’s en goodwill bij werknemers te ontwikkelen en te verbeteren. Degenen die niet kunnen rijden, krijgen vaak liften aangeboden!

5. Zorgt voor een gelukkig en productief personeelsbestand

Weinig andere bedrijfsvoordelen zijn net zo effectief in het genereren van een gelukkig en productief personeelsbestand als een auto. Het herinnert medewerkers er dagelijks aan hoe goed ze worden gewaardeerd en hoe hard ze moeten blijven werken om zo’n blijk van waardering te verdienen. Het zal ook voorkomen dat je beste medewerkers ergens anders naar andere banen zoeken.

Klinkt dit als het soort bedrijf dat je wilt runnen? Denk dan eens aan het opzetten van een plan voor bedrijfswagens.

Laat een reactie achter