Als je niet weet wat het inhoud: het leasen van een bedrijfsauto-lease stelt je in staat om auto’s voor de zaak te leasen met lage maandbedragen en maximale kilometers gedurende een contractperiode die normaal gesproken tussen de twee en vier jaar ligt. Je betaalt eigenlijk elke maand een huurbedrag voor de auto, en zodra de periode over is geef je de auto terug en begint de periode opnieuw.

1. Voorkom afschrijving

elektrische auto

Het ziet ernaar uit dat de recessie over is. Echter, gedurende een tijd waar cashflow wel weer belangrijk wordt, wil je niet al het vermogen van je bedrijf vast hebben zitten in een bedrijfsauto.

Als je kiest voor het leasen van een bedrijfsauto dan hoef je niet eerst te sparen voordat je een auto kan kopen, het enige wat je hoeft te doen, is het maandelijkse bedrag betalen. Dit betekent dus dat je dit simpelweg mee kan nemen in het overzicht van de maandelijkse bedrijfskosten.

Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over de mogelijke afschrijving die het voertuig heeft doorgemaakt ten tijde van de verkoop. Je levert de auto namelijk gewoon in.

2. Verhoog je cashflow

geld lenen vergadering

Als je auto’s moet kopen, kom je in een kapitaalintensief gebied. Als je voor leasen kiest dan kan je in het bedrijf blijven investeren en je cashflow verbeteren.

Een van de ideale eigenschappen aan leasen is dat je een extra kredietlijn krijgt op jee bedrijf, dit betekent dat je geld kan vrijmaken om te investeren in het bedrijf om een oplossing te vinden voor cashflow issues. Zoals we hierboven al aangaven, je hebt geen geld nodig, waardoor dit later dus ook niet vast zit in een auto die alleen maar minder waard wordt. Je kan het nu gebruiken om je bedrijf uit te breiden.

3. Je kan je voordeel doen met aanbiedingen

Aangezien er veel leasebedrijven zijn die jou maar al te graag als klant willen, heb je een goede onderhandelingspositie. Zorg ervoor dat je de opties goed bekijkt en de beste deal op het nieuwste model krijgt.

Sommige bedrijven zullen de prijs matchen van andere aanbieders. Zorg er dus voor dat je weet wat de bestaande deals zijn voordat je iets tekent.

4. Personeel rijdt in zuinigere auto’s

elektrische autos opladen

Het nieuwste model biedt de beste betrouwbaarheid, duurzaamheid en een goed verbruik. Dit zijn allemaal zaken die belangrijk zijn voor je werknemers en waar ze hun voordeel mee zullen doen. Hierdoor heb je minder uitgaven, je personeel profiteert mee, en je bedrijfsbelasting is ook gunstig. Daarnaast, mocht er zich toch een ongeluk voordoen, zullen ze het best beschermd zijn omdat ze in de veiligste auto’s rijden.

5. Belastingvoordeel

Als je een auto kiest die aan een bepaalde CO2 voorwaarde voldoet, zal je belastingvoordeel kunnen krijgen omdat het leasebedrag aftrekbaar is van het belastbaar inkomen van het bedrijf.

Is een bedrijfsauto-lease de beste keuze voor jou? Het is uiteindelijk afhankelijk van de keuzes die je maakt en van een aantal factoren zoals gereden kilometers, autotype en persoonlijke belastingzaken.

Over het algemeen is het leasen van een bedrijfsauto zinnig, omdat het tijd kan schelen en je bedrijfsfinanciën op order houdt. Als je nog steeds niet weet wat de beste optie is, ga dan eens een gesprek aan met de manager van een lease-maatschappij, of jouw financieel adviseur, zodat je de beste keuze kan maken.

Laat een reactie achter