Bitcoin is een digitaal alternatief voor traditionele ruilmethoden zoals creditcards en contant geld. Maar dit is niet het enige voordeel van deze virtuele valuta als financieel instrument. Zo heeft de recente waardestijging van de Bitcoin het tot een investering gemaakt. En er is veel positieve hype rond de blockchain-technologie achter Bitcoin. Hier zijn andere voordelen van Bitcoin als financieel instrument.

Transfers van activa

bitcoin-mining

Sommige financiële deskundigen beweren dat de blockchain van Bitcoin lijkt op een uitgebreide database voor eigendomsrechten die mensen kunnen gebruiken om contracten tussen twee partijen af te dwingen en uit te voeren voor goederen als onroerend goed en auto’s. Men kan het blockchain-ecosysteem echter gebruiken om unieke transfermanieren te vergemakkelijken.

Bitcoin-contracten kunnen bijvoorbeeld goedkeuringen van derden toevoegen, naar externe feiten verwijzen, en de voltooiing op een specifiek tijdstip of een specifieke datum stimuleren. Als Bitcoin-houder beheert u uw digitale rekening. En dit minimaliseert de kosten en de tijd voor het voltooien van de transfer van activa.

Transacties

Traditionele bedrijfsagenten, wettelijke vertegenwoordigers en makelaars kunnen kosten en complicaties toevoegen aan een ongecompliceerde transactie. Dat komt omdat ze gepaard gaan met makelaarskosten, papierwerk, commissies en andere speciale voorwaarden.

Een belangrijk voordeel van Bitcoin als financieel instrument is dat het een één-op-één-transactie mogelijk maakt. En deze transactie vindt plaats in een peer-to-peer-netwerk, waardoor tussenpersonen worden uitgeschakeld. Bitcoin zorgt dus voor meer duidelijkheid door auditsporen te creëren en verwarring over een betaling weg te nemen. Bovendien vergroot deze virtuele munt de controleerbaarheid, omdat u alleen transacties verricht als u de andere partij kent.

Vertrouwelijke transacties

bitcoin-dollar-biljet

Krediet- en kassasystemen bieden een transactiehistoriek waarnaar het kredietagentschap of de bank kan verwijzen telkens wanneer u een transactie verricht. En dit kan inhouden dat u de saldi van uw bankrekeningen controleert om na te gaan of u over voldoende instrumenten beschikt. Bij bedrijfskritische of complexe transacties kan een grondig onderzoek van het financiële verleden noodzakelijk zijn.

Met Bitcoin vindt een transactie plaats tussen twee entiteiten nadat is onderhandeld en overeenstemming is bereikt over de voorwaarden. Bovendien vindt de informatie-uitwisseling plaats op “push”-basis. Dat betekent dat u overbrengt wat u wilt dat de ontvanger krijgt en niets anders.

Zelfs crypto beurzen zoals bitcoin-profitapp.com/nl/ handhaven hoge vertrouwelijkheidsniveaus wanneer ze u vragen om uw identiteit te verifiëren. Dergelijke platforms stellen u in staat Bitcoin te kopen met fiatgeld. Om ze te gebruiken, moet u zich registreren en vervolgens uw bankrekening aan de beurs koppelen om uw rekening te financieren en met de handel in deze virtuele valuta te beginnen.

Deze platforms bewaken echter de privacy en de financiële historiek van de gebruiker. De enige reden waarom zij gebruikers vragen om hun identiteit te bewijzen is om hen te beschermen tegen accountbedreigingen.

Transactiekosten

Als u elke maand uw rekeningafschrift bekijkt, zult u de hoge kosten opmerken die u betaalt wanneer u een cheque uitschrijft, geld overschrijft of een andere verrichting uitvoert. Transactiekosten nemen een aanzienlijk percentage van uw zuurverdiende geld in beslag wanneer u het traditionele financiële systeem gebruikt om veel transacties te voltooien.

Het Bitcoin-netwerk beloont miners voor het oplossen van complexe wiskundige problemen, een proces dat Bitcoin-mining heet. Bovendien schakelt Bitcoin financiële dienstverleners zoals banken uit. Bitcoin-gebruikers betalen dan ook relatief lage transactiekosten.

Betere toegang tot krediet

bitcoin crypto

Het internet en digitale transfers vergemakkelijken de uitwisseling van Bitcoin. Dat betekent dat bijna iedereen met internet toegang heeft tot krediet. Bovendien gebruiken mensen cryptobeurzen om deze virtuele valuta met winst te verhandelen.

Hoewel veel mensen mobiele telefoons en smartphones hebben, hebben sommigen geen toegang tot traditionele financiële diensten en banksystemen. Dat betekent dat Bitcoin deze mensen toegang kan geven tot krediet, transacties en zelfs transfers van activa.

Slotopmerkingen

De blockchain-technologie van Bitcoin verhoogt de veiligheid omdat niemand de informatie kan veranderen die gebruikers in de database invoeren. Bovendien geeft u geen persoonlijke en financiële informatie vrij bij het gebruik van Bitcoin. En tal van handelaars aanvaarden nu deze virtuele valuta als betaalmiddel. De voordelen van Bitcoin als economisch instrument worden dus met de dag groter.

Laat een reactie achter