Werk je op kantoor of buiten op het platteland met de juiste werkkleding van Bowork? Dan kan er een verschil zijn in je geluk, energieniveau en geheugen wanneer je buiten werkt. Als je leidinggevende het toestaat, kun je overwegen je laptop en andere werkbenodigdheden mee naar buiten te nemen om frisse lucht in te ademen en je vitamine D aan te vullen. In dit artikel behandelen we de voordelen van buiten werken en tips om productief te blijven als je buiten werkt.

Voordelen van buiten werken

Verandering van omgeving en omgeving kan een verfrissende onderbreking zijn van je kantoor of gebouw thuis. Als je een paar dagen per week bij mooi weer buiten werkt, kun je belangrijke veranderingen in je stemming en gezondheid ervaren. Veel voorkomende voordelen van buiten werken zijn onder meer:

Verbetert je geheugen

woman in pink shirt and blue denim jeans sitting on brown rock near river during daytime

Aa je lichaam zowel energie krijgt als ontspant van het zonlicht en de frisse lucht, kunnen je cognitieve vermogens er ook op vooruit gaan. Tijd doorbrengen met de natuur kan je geheugenfuncties verbeteren, vooral je kortetermijngeheugen. Heb je een presentatie voor de boeg en wil je belangrijke feiten of gesprekspunten onthouden, breng dan tijd buiten door met het bestuderen ervan om de kans te vergroten dat je essentiële informatie onthoudt.

Houdt je gezond

Tijd doorbrengen in de buitenlucht kan verschillende voordelen bieden voor zowel je geestelijke als je lichamelijke gezondheid. De zon kan vitamine D in je lichaam aanmaken, wat een grote verscheidenheid aan ziekten en aandoeningen kan helpen afweren. Dit kan voorkomen dat je ziek wordt. Je bureaustoel verlaten en buiten werken of pauzes nemen kan ook je rug een pauze geven en de lichaamspijnen verminderen die je krijgt van de hele dag achter een bureau zitten.

Verlicht het stressniveau

Een ander voordeel van frisse lucht en veel zuurstof in de buitenlucht is dat het je stressniveau vermindert. Het inademen van frisse lucht kan typisch cortisol en andere stress-veroorzakende hormonen verminderen, wat kan resulteren in een positievere en minder overweldigde houding. Als je je gestrest of ontmoedigd voelt door het werk en geen tijd hebt om naar buiten te gaan, overweeg dan het raam open te zetten om de frisse lucht binnen te laten. Je kunt ook je pauzes of vroege ochtenden buiten doorbrengen met mediteren of yoga houdingen uitvoeren.

Geef je ogen en hersenen rust

man-relaxen-buiten

Je kunt je productiviteit en concentratie doorgaans verhogen als je regelmatig een pauze neemt van het staren naar een computerscherm en een paar seconden naar andere voorwerpen om je heen kijkt. Als je buiten werkt, kun je op een afstand naar verschillende voorwerpen in de natuur kijken om je oogspieren te ontspannen. Dit geeft je hersenen ook een pauze van het nauwkeurig concentreren op je werk. De natuur heeft veel visueel aantrekkelijke voorwerpen, wat je aanmoedigt om meer pauzes te nemen om rond te kijken, wat helpt om je hersenen en ogen te laten rusten.

Verbetert je energieniveau

De frisse buitenlucht kan de brandstof in je cellen verbranden om energie te scheppen, waardoor je je gedurende de dag meer geconcentreerd en productief voelt. Naar buiten gaan kan je zuurstofopname verhogen en je een pauze geven van de kunstmatige lucht die je binnenshuis vindt. Als je je energieniveau eenmaal verbeterd hebt, kun je met een helderder geest en extra energie aan uitdagende opdrachten werken.

Verhoogt je geluk en humeur

vrienden-thuis-lachen

Tijd buiten doorbrengen in de zon en frisse lucht kan je stemming beïnvloeden. Verschillende vormen van natuur kunnen doorgaans ook angstniveaus verminderen. Op dagen dat je je negatief of overweldigd voelt, kan een wandeling of buiten zitten werken je een gelukkiger gevoel geven. Probeer diep adem te halen en de frisse lucht en natuurgeuren binnen te laten. Zo kun je je stemming opkrikken voor je weer naar kantoor gaat.

Laat een reactie achter