Het belangrijke onderscheid dat hier gemaakt moet worden is dat echt draadloze oordopjes helemaal vrij zijn van kabels of aansluitingen die de beide oortjes met elkaar verbinden, terwijl sommige oordopjes nog op de een of andere manier verbonden zijn (ofwel over het hoofd, ofwel achter om de nek).

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Je staat op het punt naar buiten te gaan of krijgt zin om naar het volgende hoofdstuk van je boek te luisteren, dus je haalt je koptelefoon tevoorschijn en… ze zitten onherkenbaar in de knoop. De draden zijn op duizend verschillende manieren in elkaar geknoopt en een poging ze te ontwarren is als het proberen op te lossen.

Weinig dingen in het leven zijn zo frustrerend als proberen je koptelefoon te ontwarren, en al gauw heeft het gedoe van het proberen los te maken het plezier uit je luisterervaring gezogen. Of, als je ze eenmaal uit de knoop hebt en aan het sporten, buiten wandelen of een andere eenvoudige dagelijkse bezigheid bezig bent … blijven ze ergens aan haken, worden uitgetrokken, en je luisterervaring is weer helemaal verpest. Op dat moment begin je aan je keuzes te twijfelen en vraag je je af of er geen betere oplossing is.

Gelukkig is dit probleem opgelost met compleet draadloze oordopjes. Nu deze nieuwe innovatie de markt stormenderhand verovert, kiezen veel smartphones ervoor zelfs geen traditionele hoofdtelefoonaansluiting meer te hebben om hun eigen producten te promoten, waardoor bedrade koptelefoons tot het verleden behoren.

Er zijn tal van redenen waarom dit het geval is, maar voor we daaraan toekomen, zijn er belangrijke verschillen die je moet kennen voor je de sprong waagt en een paar echte draadloze oordopjes aanschaft. Het belangrijke onderscheid dat hier gemaakt moet worden is dat echt draadloze oordopjes helemaal vrij zijn van kabels of aansluitingen die de beide oortjes met elkaar verbinden, terwijl gewoon draadloze oordopjes nog op de een of andere manier verbonden zijn.

De top 6 voordelen van echte draadloze oordopjes

1. Geen irritante draden meer

Zoals eerder gezegd is een van de belangrijkste redenen waarom mensen kiezen voor draadloze oordopjes het gedoe van draden af te schaffen, zodat je kunt genieten van echt draadloos luisteren, gebouwd voor een actieve levensstijl. Veel draadloze oordopjes zijn perfect geschikt voor mensen die graag naar muziek luisteren terwijl ze sporten, en de meeste zijn tot op zekere hoogte zowel water- als zweetbestendig. Dit betekent dat je je oordopjes in kunt doen, naar muziek kunt luisteren, en kunt genieten van de vrijheid om in de sportschool, het zwembad, of de vrije natuur rond te zwerven of te bewegen. Check bestenu.nl om jouw ideale oordopjes te vinden.

apple earpods on white computer keyboard

2. Ze zijn ontworpen voor een actieve levensstijl

Een belangrijk voordeel dat draadloze oordopjes hebben ten opzichte van een traditioneel paar is dat ze gemakkelijk gebruikt kunnen worden voor een grote verscheidenheid aan activiteiten. Ze kunnen bijvoorbeeld elke dag door mensen gebruikt worden tijdens het sporten, bij het kijken naar enge films midden in de nacht, bij het luisteren naar muziek tijdens een lezing die zich maar voortsleept, en bij alles wat je maar kunt bedenken. Het komt allemaal neer op één hooggewaardeerde factor: Mensen kunnen maar niet genoeg krijgen van de vrijheid die echte draadloze oordopjes en hun vernieuwende, kleine, compacte, veelzijdige en gemakkelijk mee te nemen ontwerp hun geven.

3. Ze zijn comfortabel en veilig

Nog beter zijn deze oordopjes meestal ergonomisch ontworpen voor maximaal comfort en een nog vastere pasvorm, en ze hebben nu een langere levensduur van de batterij zodat ze meer dan een paar haltes in de trein kunnen overleven voor ze snel opgeladen moeten worden, zoals vroeger het geval was. Dit alles maakt één ding pijnlijk duidelijk-het kiezen voor draadloos is nu aantrekkelijker dan ooit tevoren.

4. Ze hebben geweldige functies en functionaliteiten

Op de markt is er tegenwoordig een grotere verscheidenheid aan oordopjes die prioriteit geven aan het creëren van de best mogelijke geluidskwaliteit door middel van een aantal functies en voorzieningen. Zo betekenen bijvoorbeeld ruisonderdrukking technologie, bas versterkende mogelijkheden en ergonomische ontwerpen die zich naadloos naar de vorm van je oor vormen, dat je volledig draadloos kunt gaan zonder op de geluidskwaliteit te hoeven inleveren.

5. Ze bieden bewegingsvrijheid

bose-earplugs-zwart-draadloos

Een ander voordeel van draadloze oordopjes is dat je ermee de vrijheid hebt om te lopen terwijl je praat. In feite kun je met draadloze oordopjes werken, sporten, dansen, en de afwas doen zonder dat je je telefoon hoeft vast te houden. Met andere woorden, je kunt naar muziek luisteren, gesprekken ontvangen, en het afspelen hervatten wanneer je dat wilt.

6. Het geluid is uitstekend

Draadloze audio is nu robuuster dan ooit. Nu veel smartphones de hoofdtelefoonaansluitingen naar de stoep schoppen, wordt het een noodzaak voor mensen om het snoer helemaal door te snijden en volledig draadloos te gaan. Onderdompeling in geluid als nooit tevoren kan nu gemakkelijk bereikt worden zonder de dreiging dat draden aan dingen blijven haken of je muziek, podcast, of luisterboek moeten pauzeren als ze herhaaldelijk uitgetrokken worden.

Er doet een misverstand de ronde dat draadloze oordopjes je niet de beste geluidskwaliteit geven. Dit is categorisch onwaar. Er zijn veel soorten echt draadloze oordopjes, zoals Bose SoundSport, JBL Reflect Flow, enz die een batterijduur van 5-10 uur hebben en een comfortabele pasvorm zodat ze niet uit je oren glijden. Het mooiste is dat ze geweldig geluid produceren dat voorheen aan bedrade toestellen was voorbehouden.

Conclusie

Met zwierige nieuwe ontwerpen en ronduit waanzinnige batterijlevensduur zijn draadloze oordopjes op weg om bedrade oordopjes, en misschien wel gewoon draden in het algemeen, een obscuur ding uit een vervlogen tijdperk te laten worden. Veel mensen kiezen nu al voor de milieuvriendelijke aanpak van het recyclen van hun bedrade oordopjes om hun steentje bij te dragen aan het welzijn van de planeet en maken de sprong naar echt draadloos.

Door hun kleine afmetingen, ongelooflijke geluidskwaliteit, en het ontbreken van vervelende draden, hebben we hier een duidelijk superieur product voor ongelooflijk betaalbare prijzen, dat het gevoel mist de hele dag aan je toestel gekluisterd te zijn.

Laat een reactie achter