Zoals de naam al doet vermoeden, zijn ramen met dubbel glas gemaakt van twee lagen glas. De twee ramen worden gescheiden door een ruimte, die kan worden gevuld met gas of kan worden opgevuld met lucht waardoor het vacuüm wordt. Hoewel dubbel glas voornamelijk werd ontwikkeld om huizen beter te isoleren, heeft het nog veel meer te bieden. In dit artikel bespreken we de verschillende voordelen die dubbel glas te bieden heeft en vertellen we waarom je deuren en je ramen dubbel glas zouden moeten hebben.

1. Betere isolatie

Zoals al eerder gezegd, werd dubbel glas met name ontwikkeld om een betere isolatie dan traditionele ramen te bieden. De ramen met dubbel glas zorgen voor een betere barrière en verminderen daarom de hoeveelheid warmteoverdracht van het huis naar de koude buitenlucht. Op deze manier is je huis beter in staat om de warmte die overdag door de zon wordt geleverd vast te houden. Tijdens de hete zomermaanden houden de ramen de extreme hitte juist buiten. De betere isolatie door dubbel glas zorgt ervoor dat je dus kunt genieten van warmere winters en koelere zomers.

2. Onderdrukt ruis

Heb je ooit wel eens in een huis gewoond waar de ramen zelfs het minste geluid binnen lieten komen? Met dubbel glas hoef je je geen zorgen te maken over lawaai. Ze bieden betere isolatie tegen lawaai in vergelijking met ramen met enkel glas. Ze zijn geweldig, vooral als je in een lawaaierige buurt of in de buurt van een luchthaven woont. Als je dubbel glas hebt, leef je in een rustige en vredige omgeving, weg van de luide en drukke wereld buiten. Op dezelfde manier houden de ramen ook elk geluid binnen. Dit zorgt ervoor dat de gesprekken binnen het huis blijven. Je kunt ook comfortabel muziek aanzetten en ervan genieten zonder je buren te storen.

3. Verbeterde beveiliging

Ramen met dubbel glas zijn veel moeilijker open te breken of in te slaan dan ramen met enkel glas. Het is ook erg moeilijk om ze van buitenaf te openen. Dit maakt het voor inbrekers moeilijker om je huis binnen te komen. Je kunt het beveiligingsniveau ook verhogen door voor gelaagd of voor gehard glas te kiezen. Door deze ramen te installeren, kun je heerlijk slapen of weg gaan in de wetenschap dat niemand je huis kan binnendringen. Op Glasdiscount kan je veel verschillende soorten vinden.

4. Lagere energierekeningen

green leafed plant in front of window in shallow focus photography

Met dubbel glas kan je huis de meeste warmte, die overdag door de zon binnenkomt, vasthouden. De verhoogde isolatie betekent ook dat je tijdens de wintermaanden veel minder vaak de verwarming hoeft aan te zetten. Tijdens de hete zomermaanden betekent een koeler huis dat je de airconditioner niet vaak hoeft te gebruiken. Dit vertaalt zich in een veel lager energieverbruik en natuurlijk lagere rekeningen.

5. Verhoogde waarde van het onroerend goed

Zoals je ziet, zorgt het installeren van dubbel glas in de ramen van je huis ervoor dat je comfortabeler kunt wonen. Dit maakt het huis voor potentiële kopers aantrekkelijker. Als je je huis ooit wilt verkopen, kun je als je dubbel glas hebt zeker je vraagprijs verhogen.

6. Verminderd schade binnenshuis

Zoals je misschien al wel hebt gemerkt, worden je spullen vooral die in de buurt van ramen en deuren aangetast door het zonlicht. De UV-stralen in zonlicht veroorzaken langzaam schade aan je meubels, je decor en zelfs je tapijten. Dubbel glas vermindert de hoeveelheid UV-straling die het huis binnenkomt. De isolatie door dubbel glas zorgt ervoor dat je interieur en meubels niet zoveel schade door de grote temperatuurschommelingen ondervinden. Je kunt het beschermingsniveau tegen UV-licht ook verhogen door een UV-raamfolie op de ramen te plakken.

7. Het is milieuvriendelijk

We zijn de laatste tijd allemaal veel meer met het milieu bezig omdat de aarde aan het opwarmen is. Deze ontwikkeling is grotendeels gevoed door fossiele brandstoffen en hun effect op het milieu is ingrijpend. Het is heel belangrijk dat we manieren vinden om onze impact op het milieu te verminderen. Dubbel glas vermindert het energieverbruik en is daarom veel beter voor het milieu.

8. Minder condensatie

woman sitting on window

Zie je soms wel eens waterdruppeltjes op je raam? Die druppels verschijnen omdat de ramen koeler zijn dan de lucht in het huis. Hierdoor wordt het vocht op de ruiten gecondenseerd. De temperatuur van de binnenruit ligt dichter bij de luchttemperatuur in het huis, waardoor condensatie wordt vermeden. Hoewel het er misschien niet zo erg uitziet, heeft condensatie zeker wel verstrekkende gevolgen. De waterdruppeltjes kunnen leiden tot schimmel ook wel meeldauw genoemd wat gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Door de vochtigheid kunnen de houten kozijnen ook gaan rotten. Minder condens zorgt ervoor dat je minder vaak kostbaar onderhoud en reparaties hoeft uit te voeren.

9. Makkelijk te onderhouden

Veel mensen gaan ervan uit dat dubbel glas leidt tot problemen met het reinigen en het onderhouden van de ramen. Dit is echter niet waar. Zorg ervoor dat je de ramen regelmatig schoonmaakt, omdat de opeenhoping van stof juist verkleuring kan veroorzaken. Veeg de condens weg om zo rotting van de kozijnen te voorkomen en probeer om geen schurende schoonmaakmiddelen te gebruiken. Als je dit doet zal je dubbel glas lang meegaan. Tegenwoordig rusten fabrikanten hun producten uit met een zogenaamde easy clean-technologie, waardoor de ramen niet alleen eenvoudig te reinigen zijn, maar ook vuil afbreken. Op deze manier heb je altijd schone en glanzende ramen.

10. Betere esthetiek

Dubbel glas is een geweldige manier om de uitstraling van je huis te verbeteren. Tegenwoordig kunnen alle architecturale profielen worden voorzien van dubbel glas zonder afbreuk te doen aan de oorspronkelijke uitstraling van het huis. Door gebruik te maken van de diensten van een ervaren en gekwalificeerde aannemer om het dubbele glas te plaatsen, kun je zeker zijn van een geweldige uitstraling.

Zoals je hebt kunnen lezen zijn de voordelen van dubbel glas enorm. Niet alleen krijgt je huis geweldige isolatie waardoor het het hele jaar door aangenaam wonen is maar je krijgt ook betere geluidsisolatie, beveiliging en minder schade door UV-stralen en hitte. Tegelijkertijd kun je gerust zijn in de wetenschap dat je je ecologische voetafdruk verkleint en dus bijdraagt aan wereldwijde inspanningen voor milieubehoud. Hoewel het misschien een beetje duurder is in vergelijking met enkel glas, betaalt het zichzelf terug in termen van lagere energierekeningen en de waarde die het aan je woning toevoegt. Neem vandaag nog contact met ons op voor een hoogwaardige service en de beste prijzen.

Laat een reactie achter