Elke ondernemer streeft naar een flinke bedrijfsgroei. Deze groei is op meerdere manieren te bereiken, waaronder door een uniek producten- en dienstenaanbod aan te bieden. Maar daar blijft het niet bij. Elke ondernemer zou ook serieus met klantenbeheer aan de slag moeten gaan.

Het aantrekken van nieuwe klanten hoeft niet lastig te zijn. Het behouden van huidige klanten kan wel lastig zijn. Je concurrentie trekt namelijk aan je klanten en probeert hen over te halen om de overstap te maken. Dit voorkom je door een goede band met je klanten op te bouwen. Dát doe je onder meer met duurzame relatiegeschenken. Met duurzame relatiegeschenken geniet je van nog meer voordelen.

Voordeel 1: je spreekt je dankbaarheid uit

Geef je aan je klanten duurzame relatiegeschenken? Dan spreek je hiermee je dankbaarheid uit. Je geeft hiermee aan dat je blij bent met de samenwerking, met je klant en met jullie band. Dit kun je uiteraard ook met woorden uitspreken, maar een duurzaam relatiegeschenk werkt eigenlijk altijd beter.

Voordeel 2: duurzaamheid past bij deze tijd

bedrukte-aansteker

Het is sowieso een feit dat duurzaamheid bij deze tijd past. Kies je bijvoorbeeld voor aanstekers bedrukken? Dan kun je hiermee een bijdrage leveren aan onze aardbol.

Kies in dat geval voor aanstekers die lang mee gaan. Deze aanstekers zijn jarenlang te gebruiken en zijn hierdoor duurzaam te noemen. Dit levert je twee andere voordelen op:

Klanten blijven in contact komen met je bedrijfsnaam. Het is uiteraard verstandig om op deze aanstekers je bedrijfsnaam en/of -logo te gebruiken. Elke keer als je klant de aansteker gebruikt, ziet hij/zij de bedrukking naar voren komen. Een geweldige manier van marketing voeren dus.

Je straalt duurzaamheid uit. Met zo’n duurzaam relatiegeschenk straal je ook duurzaamheid uit. Een belangrijk pluspunt in deze tijden waarin veel mensen en ondernemers waarde hechten aan duurzaamheid.

Voordeel 3: perfecte vorm van offline marketing

Duurzame relatiegeschenken zijn de perfecte vorm van offline marketing. Dit geldt voor bijvoorbeeld de aanstekers, maar ook een tas bedrukken is een goed idee.

Elke keer als een klant met deze tas loopt, zien mensen jouw bedrijfsnaam. Wat wil je nog meer? Dit is eigenlijk een vorm van gratis marketing. Bovendien is gebleken dat offline marketing het anno 2024 nog steeds erg goed doet. Ondanks de toenemende mogelijkheden van online marketing.

Voordeel 4: je hebt heel veel keuze

cadeautjes maken laptop

Spreken duurzame relatiegeschenken je nu al aan? Het volgende voordeel is dat je heel veel keuze hebt. Je kunt momenteel uit tientallen duurzame relatiegeschenken kiezen. Daardoor kun je het relatiegeschenk perfect afstemmen op je bedrijf. Of op de voorkeuren van je klanten.

Voordeel 5: het hoeft niet duur te zijn

Het geven van duurzame relatiegeschenken hoeft niet duur te zijn. Bestel de relatiegeschenken bijvoorbeeld in een grote oplage. Dit komt de prijs per stuk aanzienlijk ten goede.

Ook hiervoor is het handig dat je uit veel relatiegeschenken kunt kiezen. Ongeacht wat je budget is, heb je dus voldoende keuze. Veel succes en plezier met het uitkiezen van duurzame relatiegeschenken!

Laat een reactie achter