Volgens een recent onderzoek dat werd uigevoerd door Leasing Association is er door de goede economische omstandigheden een stijgende lijn zichtbaar voor leasing. Simpel gezegd: steeds meer bedrijven leasen auto’s.

Het is eigenlijk nauwelijks een verrassende trend: voor veel kleine bedrijven biedt een financial lease een voordelig alternatief voor het kopen van hun auto. In feite is het tegenwoordig voor een klein bedrijf mogelijk om bijna alles te leasen wat het nodig heeft, van computers en kopieerapparaten tot het kantoormeubilair.

Je branche, je financiële situatie en het soort apparatuur, dat je nodig hebt, spelen allemaal een rol bij de beslissing of leasing de juiste optie voor je is.

Hier zijn enkele voordelen van het leasen:

Een betere geldstroom

Als je niet veel geld vooraf hoeft uit te geven, kan je bedrijf die geldstroom effectiever beheren en dit is vooral handig als je net begint. Je moet waarschijnlijk een kleine aanbetaling (of zelfs helemaal geen) doen en je hoeft maandelijks een lager bedrag te betalen, dan wanneer je een lening zou afsluiten om de apparatuur of de auto te kopen.

Meer aftrekposten

De leasekosten die je elke maand hebt, kunnen bij de belastingaangifte worden afgetrokken als zakelijke kosten.

Gemakkelijkere financiering

Als je wat pech hebt gehad en een slechte persoonlijke of zakelijke kredietgeschiedenis hebt, is het meestal gemakkelijker om betere financieringsvoorwaarden voor leasing te krijgen dan het kopen van de apparatuur of de auto op afbetaling.

Goede ondersteuning en klantenservice

statistieken-sales-bloggen

Bij de lease-overeenkomsten zit meestal ook een soort technische ondersteuning van de leasemaatschappij en is een goede klantenservice inbegrepen. Wanneer er dan iets met het voertuig gebeurt, zul je de hulp krijgen die je nodig hebt.

Rijd altijd rond in een nieuwe auto en gebruik nieuwe apparatuur

Eén van de beste redenen om te leasen, is dat je altijd toegang hebt tot de nieuwste technologieën. Wie wil er nu een nieuw apparaat of een nieuwe auto kopen om het al binnen een paar maanden te zien verouderen? Zorg ervoor dat er in het leasecontract staat opgenomen dat je gebruik kunt maken van upgrades zodra deze beschikbaar komen.

Flexibele voorwaarden

Leasemaatschappijen bieden meestal voorwaarden die passen bij jouw behoeften en budget, zoals een closed-end lease (bepaalde periode), open-end lease (onbepaalde periode), ballonbetalingen (kopen met aftrekking van het betaalde bedrag voor de lease) en nog veel meer. Wees je wel bewust van alle risico’s, die sommige van de voorwaarden kunnen inhouden, voordat je je handteking onderaan op de stippellijn zet.

Laat een reactie achter