Of je nu een gloednieuwe serre ontwerpt of van plan bent een oude serre weer tot leven te wekken met een vernieuwend dak, de keuze van het dakmateriaal is een groot deel van het proces. Een glazen serre blijft om verschillende redenen populair.

Laten we samen de belangrijkste redenen bekijken.

Glazen serres absorberen geluid veel beter dan polycarbonaat

Vooral veroorzaakt door oude polycarbonaat dakbedekking, elimineren de huidige glazen serredaken het ongewenste getrippel van de regen die op het dak slaat. Gecombineerd met ons geavanceerde Comfort Glas kun je je verheugen op een 20% betere geluidsreductie dan bij oudere serredaken met dubbel glas – wat essentieel is als je in de buurt van een drukke weg, school of vliegveld woont.

Glazen serres zijn energiezuinig

glazen-serre-achtertuin

Bron: solundo.nl

Oude glazen serredaken hebben er vaak onder geleden dat ze in de zomer te warm waren om te gebruiken en in de winter te koud, maar dankzij de vooruitgang in de glastechnologie is dat zeker niet meer het geval. Tegenwoordig is een glazen serre zongestuurd en buigt het de warmte van de zon af wanneer het een comfortabele temperatuur bereikt, zodat je je nooit meer zorgen hoeft te maken dat je serre in een broeikas verandert. Gecombineerd met de nieuwste afstandhouders, geïsoleerde perimeters en bovenkappen met kamers, terwijl de behoefte aan kunstlicht tot een minimum beperkt blijft, is het zeer waarschijnlijk dat de verwarmingsrekening omlaag gaat en je geld bespaart.

Glazen serres geven veel licht

Grote hoeveelheden prachtig glas overspoelen de serre met verhelderend en verwarmend natuurlijk licht en bieden een kristalhelder uitzicht vanuit elke hoek. Perfect voor zwoele zomerdagen en gezellige avonden binnen om sterren te kijken met geliefden, geven glazen serredaken de illusie van meer ruimte door de ruimte te verlengen. Voeg er een glazen schuifwand aan toe en je hebt een mooie verlenging van de tuin.

Glazen serres passen bij verschillende huizen

Van historische rijtjeshuizen in Noordwijk tot luxe herenhuizen in Amsterdam, de aanpasbare kwaliteiten van modern glas kunnen worden toegepast op elke denkbare stijl van onroerend goed. Hetzelfde geldt voor een veranda.

Glazen serres zijn duurzaam en weerbestendig

glazens-serre-privacy-wit

Grondig getest op duurzaamheid en weersbestendigheid zijn onze veelzijdige glazen serredaken licht en toch robuust. Onze glazen serredaken zijn indrukwekkend bestand tegen windsnelheden tot 210 kilometer per uur en zware regenval, zodat je serre voor de nabije toekomst beschermd is.

Glazen serres zijn onderhoudsarm

Niemand wil zijn vrije tijd besteden aan het schoonmaken van zijn serredak; het is rommelig en eerlijk gezegd ook gevaarlijk. Onze moderne glazen serredaken zijn voorzien van een proactieve ultradunne coating die reageert op daglicht om vuil snel en gemakkelijk af te breken, en zijn dankzij de innovatieve zelfreinigende eigenschappen super onderhoudsarm – zodat je meer tijd hebt om de dingen te doen waar je het meest van houdt.

Laat een reactie achter