Veel kantoren willen graag verticale tuinen om de esthetiek van de werkplek te verbeteren, een bijdrage te leveren aan het milieu en om de werknemers een inspirerende werkplek te bieden. Van het filteren van verontreinigende stoffen en kooldioxide uit de lucht tot het verbeteren van de luchtkwaliteit, verticale tuinen zijn voor kantoren in Nederland een trend.

Een groene gevel of gevelwand werkt verkoelend tijdens de hete zomers. Ze kunnen de warmteopname helpen verminderen, wat een koelere omgeving op kantoor betekent en zorgen voor een aanzienlijke energiebesparing omdat de meeste commerciële gebouwen in de zomer van airconditioning afhankelijk zijn.

Wij hebben de potentiële voordelen voor jou op een rijtje gezet. Deze voordelen kun je verwachten wanneer je groene wanden en verticale tuinen in je kantoor in Nederland wilt:

groene-gevel-zijkant-groot

  1. Helpt om de lucht te zuiveren en zorgt tijdens de extreme zomerhitte voor een koelere omgeving. Wanneer het bij een raam wordt geplaatst, biedt het ook wat schaduw voor de kamer.
  2. Het kan worden gebruikt als een aantrekkelijke kantoor- en scheidingswand voor geluidsafscherming.
  3. Wanneer verticale tuinen worden aangelegd en in kantoorcabines worden geplaatst, geven ze een rustgevend gevoel aan de algehele sfeer. Dit is belangrijk is voor de geestelijke gezondheid en het zal de arbeidsproductiviteit van je werknemers verbeteren.
  4. Verticale tuinen kunnen door professionals efficiënt worden beheerd, zodat het kantoorpersoneel er niet te veel omkijken naar heeft.
  5. Groene wanden hebben, behalve voldoende licht, geen speciale omgeving nodig om te kunnen groeien. Ze hebben geen andere speciale vereisten, dus ze kunnen een lange levensduur hebben.
  6. Ze zijn gemakkelijker te onderhouden als er een kantoorhond of andere huisdieren aanwezig zijn omdat ze buiten hun bereik kunnen worden geplaatst.
  7. Verticale tuinen en groene wanden kunnen de vastgoedwaarde van een commercieel pand helpen verhogen, zodat ze kunnen worden gebruikt voor ensceneringsdoeleinden.
  8. Wanneer ze in winkelruimtes of winkelcentra worden geplaatst, zijn ze vanwege hun aantrekkelijke uiterlijk een echte publiekstrekker.
  9. Verticale tuinen voor scholen zijn geweldig omdat ze kinderen met ADHD kunnen helpen om zich beter te concentreren en om hun productiviteit te verbeteren.

groene-muur-planten

Verticale tuinen en groene wanden kun je natuurlijk zelf aanleggen of je kunt een verhuurbedrijf voor kamerplanten inschakelen, dat hierin gespecialiseerd is. Zo kun je straks kan genieten van een mooie groene muur!

Laat een reactie achter