Vanwege de toegenomen concurrentie is de iPhone van Apple de laatste jaren allang niet meer de enige telefoon waaraan mensen denken bij het horen van de term ‘smartphone’. Hoewel de iPhone zeker wordt uitgedaagd door andere merken, zoals Android en Samsung, is dit voor veel gebruikers toch nog steeds de telefoon, die ze moeten hebben. De iPhone biedt een gestroomlijnd ontwerp, is gebruiksvriendelijk, biedt snelle browsersnelheden en is momenteel verkrijgbaar bij alle grote Amerikaanse mobiele serviceproviders. Er zijn zeker ook nog verschillende andere functies en voordelen die de iPhone onder de gebruikers de telefoon maken die ze gewoon moeten hebben. Tegenwoordig is het dan ook aan te raden om een refurbished Iphone te kopen, simpelweg omdat de kwaliteit van een iPhone voor het grootste gedeelte hetzelfde blijft.

FaceTime

Image result for facetime

Een groot voordeel dat exclusief voor de iPhone en andere Apple-apparaten is, is de FaceTime-functie, waarbij de camera aan de voorkant van de telefoon wordt gebruikt om in hoge definitie videochats met andere iPhone-gebruikers te kunnen voeren. Hoewel het eerder alleen beschikbaar was voor gebruik via wifi-verbindingen kunnen de FaceTime-videogesprekken vanaf de iPhone 5 ook via mobiele data worden gevoerd. FaceTime is een persoonlijke manier om in contact te blijven met familie, vrienden en klanten wanneer je niet echt bij elkaar in de buurt woont.

Camera

iphone-camera

De camera van de iPhone is zo geavanceerd dat veel mensen hun digitale camera’s niet eens meer mee op pad nemen en hun iPhone uitsluitend gebruiken voor het maken van foto’s. De oudste iPhone (iPhone 5) is al uitgerust met een 8-megapixel iSight-camera die zelfs 40% sneller foto’s maakt dan eerdere modellen en het biedt ook een panoramafunctie waarmee gebruikers panoramafoto’s van 240º met een resolutie van 28 megapixels kunnen schieten. De iSight-camera neemt ook video’s in high definition van 1080p op.

iCloud

Image result for icloud

De iPhone is een ideale telefoon om te gebruiken als je ook al andere Apple-producten zoals Mac-computers, iPads en iPods bezit. Met de gratis iCloud-service van Apple deelt de iPhone gegevens, muziek, foto’s en contacten met al je andere Apple-producten. Het is een bijkomend gemak dat de overdracht van gegevens tussen producten overbodig maakt. Wanneer je bijvoorbeeld een foto op je iPhone maakt, wordt de foto door de iCloud-functie automatisch ook naar je computer overgebracht, waar je deze dan vervolgens kunt bewerken.

Andere voordelen

Er zijn nog verschillende andere voordelen waarvan iPhone-gebruikers kunnen profiteren. Eén van die voordelen is dat je de keuze uit 800.000 apps hebt – waarvan er vele gratis zijn – en die je kunt downloaden naar het apparaat vanuit de App Store van Apple. Een ander voordeel is Siri, de spraakgestuurde virtuele assistent, die je met van alles kan helpen zoals bijvoorbeeld het vinden van een restaurant, het openen van een app, het lokaliseren van een monteur bij jou in de buurt of het voeren van een telefoongesprek.

Laat een reactie achter