De meeste mensen doen hun uiterste best om hun huid zacht te houden en er jong uit te laten zien. Vochtinbrengers, zonnebrandcrèmes en andere huidproducten zijn gebruikelijke beschermingsmiddelen. Ook zijn er huidverzorgingsschema’s die zich richten op het reinigen, hydrateren en scrubben van gezicht en hals.

Dit kan tekenen van veroudering helpen voorkomen en blootstelling aan de elementen tegengaan, maar soms zijn deze voorzorgsmaatregelen gewoon niet genoeg en komen de kleur, textuur en kwaliteit van je huid in het gedrang. Leefgewoonten zoals roken en drinken kunnen na verloop van tijd ook een tol eisen van je huid.

Of je je huid nu jarenlang trouw hebt beschermd of niet, veroudering, blootstelling aan de zon en andere factoren kunnen ervoor zorgen dat je huid rimpels krijgt en er uitgedroogd uitziet. Laserbehandelingen zijn een geweldige manier om je huid te verjongen en weer een gezonde, jeugdige teint te krijgen.

Hoe werkt een laser huidbehandeling?

laser huidbehandeling

Deze technologie maakt gebruik van gefocuste lichtstralen die worden toegepast op de buitenste lagen van de huid. Het is een zeer nauwkeurige methode om beschadigde huid te verwijderen, terwijl de gezonde huidlagen eronder worden behouden en gestimuleerd. Het eindresultaat stimuleert de aanmaak van nieuw collageen, wat resulteert in een gladder, steviger en jeugdiger uiterlijk.

Er zijn verschillende soorten laserbehandelingen beschikbaar. Je arts kan je helpen om te bepalen welke het beste past bij je huidtype, de probleemgebieden en de gewenste resultaten. Het gekozen type laserbehandeling bepaalt de effectiviteit van de behandeling en de duur van de downtime. Meestal geldt: hoe langer de downtime, hoe beter de resultaten en hoe hoger de risico’s.

Er zijn veel voordelen van een laserbehandelingen, waardoor het een geweldige optie voor je is als je het gevoel hebt dat je huid wel wat nieuw leven kan gebruiken.

Zes voordelen van een laser huidbehandeling

1. Ontharen

Veel mensen ervaren problemen met ingegroeide haartjes of overmatige beharing. Of je nu minder vaak wilt scheren of hinder ondervindt van ongewenste haargroei, in beide gevallen kan een licht- en laserbehandeling uitkomst bieden. Nadat de huid is gedesinfecteerd, gemarkeerd, geschoren en voorzien van gel, worden lichtflitsen op de huid afgegeven. Deze lichtflitsen absorberen het pigment in het haarzakje, waardoor het verwarmd wordt en uiteindelijk afbreekt.

2. Behandel bruine vlekken, roodheid of verkleuringen.

Voor en na vaatjes:roodheid laser behandeling

Vlekjes en verkleuringen kunnen het gevolg zijn van blootstelling aan de zon, veroudering of problemen met huidpigmentatie. Sommige patiënten kiezen er ook voor om ongewenste sproeten te verwijderen. Door bruine vlekken te verwijderen en huidpigmentatie te corrigeren, krijg je een egalere, evenwichtigere huidskleur.

3. Maak de huid strakker en stimuleer de collageenproductie.

Naarmate je ouder wordt, kan je huid geleidelijk aan elasticiteit verliezen. De zwaartekracht werkt tegen je als het alles naar beneden trekt, en na verloop van tijd zal je huid niet meer terugveren zoals vroeger. Een laserbehandeling kan de huidtint verbeteren, stimuleert de aanmaak van nieuw collageen in de behandelde gebieden en bevordert ook de opname van meer collageen in de omliggende, onbehandelde gebieden. Stevigere, jeugdigere resultaten zijn direct merkbaar en blijven na verloop van tijd verbeteren.

4. Acnelittekens, traumatische littekens en pigmentvlekken verbeteren.

Voor en na pigmentvlek laserbehandeling

Acne littekens zijn frustrerend om mee om te gaan en om te proberen te bedekken. Sommige mensen vechten zelfs tot op volwassen leeftijd tegen acne, waardoor hun huid getekend en oneffen blijft. Littekens als gevolg van ongelukken of operaties kunnen ook je uiterlijk en zelfvertrouwen aantasten. Hoewel de resultaten van persoon tot persoon verschillen, is een laserbehandeling een geweldige optie om littekens te minimaliseren en minder zichtbaar te maken. In sommige gevallen kunnen littekens helemaal worden verwijderd.

5. De zichtbaarheid van prominente bloedvaatjes verminderen.

Soms ook wel kapotte haarvaatjes of spinaders genoemd, zijn prominente bloedvaatjes ongewenste oneffenheden die meestal worden veroorzaakt door blootstelling aan de zon, huidirritaties of andere factoren zoals hormonen of alcoholisme. Deze spataders kunnen vaak in één of twee sessies worden verwijderd.

6. Verminder de grootte van vergrote poriën.

Genetica en leeftijd zijn de twee belangrijkste oorzaken van vergrote poriën. Grote poriën maken je huid oneffen en hobbelig en zorgen ervoor dat je je zelfbewust voelt als je bij anderen in de buurt bent. Laserbehandelingen kunnen vergrote poriën veel kleiner doen lijken, waardoor je huid er glad en egaal uitziet. De effecten zijn over het algemeen langdurig.

Conclusie

Als je kleine huidproblemen hebt die de kwaliteit van je huid aantasten, kun je baat hebben bij een laserbehandelingen. Je hoeft niet te leven met vlekjes, littekens en rimpels. Verjong in plaats daarvan je huid voor een gezonde, jeugdige uitstraling.

Laat een reactie achter