Bij het boeken van een vakantie heb je zoveel dingen waarover je moet nadenken. Je moet kijken welke vluchten er beschikbaar zijn, welke accommodatie je wilt boeken of je een auto kunt huren of de paspoorten nog wel geldig zijn, hoe het zit met het omwisselen van geld enzovoort. Vanwege het vele plannen lijkt het een verstandig idee om alles ruim voor de datum waarop je van plan bent te gaan reizen in orde te maken en niet zomaar iets last-minute te boeken. Hoewel er zeker geen twijfel over bestaat dat goed voorbereid zijn voordelen heeft ten opzichte van een last-minute reis, zijn er toch wat zaken die je moet overwegen.

Natuurlijk zijn er bepaalde dingen, die nooit tot het laatste moment moeten worden uitgesteld, zoals bijvoorbeeld het verlengen van je paspoort en het aanvragen van een visa voor landen buiten de Europese Unie. Maar afgezien van deze dingen zijn er ook zeker enkele grote voordelen als je wel last-minute boekt.

Een last-minute vakantie kan je geld besparen

vrouw met geld

Eén van de belangrijkste voordelen van het boeken van een last-minute vakantie is dat je kunt profiteren van gereduceerde prijzen. Hotels en reisbureaus zien liever kamers vol dan leeg, zelfs als dat betekent dat ze een deel van hun winstmarges verliezen. Bijvoorbeeld bij een last minute Italië zal je dus merken dat de kosten voor een reis, naarmate de datum van vertrek dichterbij komt, zullen dalen.

Veel reisagenten hebben hele delen van hun website gewijd aan het benadrukken van de last-minute prijzen, die worden aangeboden, dus zorg ervoor dat je deze bekijkt zodat je de best mogelijke aanbieding kunt krijgen.

Je ervaart opwinding bij het boeken last-minute vakanties 

Als je vier maanden van tevoren een vakantie boekt, kan het behoorlijk lang duren voordat je eindelijk je koffers kunt gaan pakken en je kunt gaan klaarmaken voor de reis. Tegen de tijd dat het eindelijk tijd is voor je reis, is een deel van de opwinding mogelijk al verdwenen. Wanneer je echter op het laatste moment op basis van wat er nog beschikbaar is een beslissing neemt, is het een sensatie om door de lijst met opwindende landen te scrollen en dan in een opwelling een bestemming te kiezen.

Als je ergens heen vliegt, zonder dat je je hebt kunnen verdiepen in de bestemming, worden de eerste paar dagen op je bestemming nog spannender. Je hebt dan ook minder tijd gehad om een vast reisschema op te stellen en je reis zal dan veel spontaner verlopen.

Je kunt last-minute vakanties boeken op een moment dat het jou uitkomt 

reizen-vliegveld

Een ander voordeel van je bestemming last-minute te kiezen, is de mogelijkheid om je keuze op dat moment aan de omstandigheden aan te passen. Als je van tevoren boekt, moet je maar afwachten en bijvoorbeeld hopen dat het mooi weer wordt als jij op vakantie gaat. Als je een last minute Spanje boekt, kan je ruim 2 weken van te voren checken of het lekker weer gaat worden! Hetzelfde geldt ook voor andere factoren, die van invloed kunnen zijn op het succes van je vakantie zoals bijvoorbeeld stakingen door arbeiders, overheidskwesties, natuurrampen en reisorganisatie die failliet gaan.

Een last last-minute vakantie is zo geboekt

Als je maanden de tijd hebt om iets te plannen, kan het verleidelijk zijn om uren en uren aan het uitstippelen van je reis te besteden. Dit kan ertoe leiden dat je geobsedeerd raakt door de kleinste dingen, die eigenlijk niet zo belangrijk zijn. Bij het boeken van een last-minute vakantie ligt de focus vooral op de bestemming – iets dat echt veel meer betekenis heeft dan of je hotel een paar slechte beoordelingen op TripAdvisor had.

Laat een reactie achter