De leerindustrie creëert een product dat zowel natuurlijk als duurzaam is. Leer is uniek in zijn vermogen om schoonheid, comfort en bruikbaarheid te kunnen combineren. Via Bear Design online shop kan je unieke lederwaren vinden.

Leer van hoge kwaliteit veroudert op een mooie manier en gaat lang mee

Leer van hoge kwaliteit gaat lang mee en wordt, in tegenstelling tot de meeste door de mens gemaakte of synthetische materialen, met de jaren ook steeds mooier. Je krijgt het een slijtagepatroon dat voor de gebruiker een persoonlijk karakter heeft – net zoals bij je favoriete spijkerbroek. Als we bewust zoeken naar manieren om te besparen of minder te consumeren, past leer heel goed bij het ethos van ‘minder maar wel betere spullen kopen’. Investeren in leren producten van hoge kwaliteit is investeren in de toekomst.

Leer is gemakkelijk te repareren en te onderhouden

hammer beside brown book

De reis naar duurzaamheid begint met producten, die gerepareerd kunnen worden zodat ze een lange levensduur hebben. Leer heeft maar heel weinig onderhoud nodig en je kunt dat gemakkelijk thuis doen. Je hebt maar weinig middelen nodig en het resultaat zal snel te zien zijn. Ook zijn er steeds meer schoenmakers of lederwinkels, die lederwaren kunnen repareren of kunnen onderhouden.

Leer en de overblijfselen van leer kunnen worden gerecycleerd

Lederen overblijfselen van het fabricageproces kunnen worden hergebruikt als vulling (bijvoorbeeld in bokszakken) of kunnen worden gecombineerd met andere materialen. Je kunt hierbij aan samengestelde producten denken, zoals bijvoorbeeld leerpulp, dat wordt gebruikt voor het maken van inlegzolen en inzetstukken voor schoenen. Leer kan aan het einde van de levensduur worden worden vermalen en zal biologisch afbreekbaar zijn. We zien dat leren versieringen creatief worden verwerkt in wandbekleding en steeds meer bedrijven recycleren leren schoenen en lederwaren om er iets nieuws van te maken.

Leer kan op veel verschillende manieren worden gebruikt

Er zijn veel verschillende soorten leer, maar de kwaliteit en de voordelen kunnen wel verschillen. Leer kan zo worden bewerkt dat het duurzaam genoeg is voor het maken van meubels of op een manier dat het zacht genoeg is voor het maken van comfortabel schoeisel. Er kunnen ook zijdezachte handschoenen of beschermende, slijtvaste motorhandschoenen van worden gemaakt. Met leer maak je de soepelste jassen of juist de stevigste wandelschoenen. Check mooie leren items de Lederwaren De Bron webshop.

Leer is van nature comfortabel

leren-tas

Leer heeft een ‘ademend vermogen’ waardoor de lichaamstemperatuur gemakkelijker kan worden gereguleerd en het zal van nature vocht absorberen en vasthouden zodat het kan verdampen. Het vormt zich ook naar de drager. Of het nu gaat om een handschoen, een schoen, een leren jas of een portemonnee, die jarenlang in een achterzak wordt gedragen, leer past zich aan de drager aan wat voor comfort en een goede pasvorm zorgt.

Leer is van nature mooi 

Leer heeft een natuurlijke schoonheid die, in tegenstelling tot veel andere materialen, met de jaren alleen maar verbetert. Hoewel elke huid anders is, werken leerfabrikanten eraan om de beste eigenschappen naar voren te brengen. Het leer wordt vakkundig bewerkt om duurzaamheid en gemakkelijk onderhoud te kunnen garanderen.

Een handvat van leer voegt luxe toe

Leer is, van begeerlijke handtassen, modieuze schoenen tot comfortabele kleding, al lang een onderdeel van luxe goederen. Het zorgt voor een onderscheidende touch en zorgt voor een kwaliteit die niet kan worden gerepliceerd. Het heeft een onderscheidende touch en draagkwaliteit die niet kan worden gerepliceerd en om die reden wordt het vaak gecombineerd met een sterke technologie om een luxer en persoonlijker gevoel te geven aan een item dat anders anoniem is. Net als bij volledig natuurlijke materialen, creëert het een gebruikerservaring die emotioneler en minder functioneel is.

Laat een reactie achter