Apple Pay is de mobiele betaaldienst van Apple, die het mogelijk maakt om zonder contant geld of pinpas in winkels te betalen. Je rekent dus af met een apparaatje, dat je hoogstwaarschijnlijk altijd met je meedraagt: je iPhone of je Apple Watch. Met deze app kunnen gebruikers via deze contactloze technologie zowel in-app (iOS) als on-site aankopen doen. Het ondersteunt ook Windows en is een perfect zakelijk betalingsportal van elke omvang.

De voor- en nadelen van Apple Pay

De software voor mobiele betalingen, die gebruikmaakt van het uitgebreide gebruikersnetwerk van Apple, biedt winkeliers een manier om hun iPhone-toting consumenten een gemakkelijke manier te bieden om zaken te doen. Apple Pay is voor grote e-commerceleveranciers een goede aanvulling op hun betalingsplatforms. Klanten zullen waarschijnlijk een vlottere, ononderbroken interactie met je bedrijf ervaren met een ruimere keuze.

Voor kopers die Apple-apparaten gebruiken, is de app gratis omdat de winkeliers geen verwerkingskosten in rekening brengen. Wat het gemak betreft, wordt het afschermen van de creditcardgegevens tegen nieuwsgierige blikken door het meest gewaardeerde merk ter wereld verzekerd. Deze gegevens zijn zelfs niet voor winkeliers en app-gebruikers beschikbaar.

Hieronder zullen we enkele van de voor- en nadelen van Apple Pay bespreken:


Voordelen van Apple Pay

iphone-gebruiker


1. Betaling

Nadat klanten hun creditcard op de iPhone hebben opgeslagen, hoeven ze de telefoon alleen maar in de buurt van een NFC-scanner te houden, de Touch ID van de iPhone te gebruiken om de aankoop met hun vingerafdruk te accepteren en de betaling wordt dan binnen enkele seconden verwerkt.

De aanpak is eenvoudiger dan de conventionele kaartlezer voor creditcards, die normaal gesproken inhoudt: een kaart doorhalen en vervolgens debet of krediet kiezen, een andere ID opgeven en een handtekening plaatsen.

2. Handig

Voor je klanten betekent meer betalingskeuzes ook meer gemak. Apple Pay zal voor klanten, die al een Apple-computer gebruiken, een naadloze manier zijn om zaken met je te doen, dus is er minder vertraging aan de zijde van de koper. Ze zullen ook genieten van het snelle afrekenen met Apple Pay omdat het niet nodig is om de gedetailleerde informatie van de creditcard in te voeren. Apple Pay kan voor Casino spellen dus ook erg handig zijn.

3. Veilig

Doordat er geen creditcard getoond hoeft te worden, is de kans op een gestolen nummer kleiner. Apple gebruikt het creditcardnummer niet om de aankoop te voltooien maar gebruikt een token – het ‘apparaataccountnummer’ – om de transactie te voltooien, wat de kans op gestolen creditcardgegevens verder verkleint. Apple Pay gebruikt EMVCo, die wereldwijd interoperabiliteit en acceptatie van veilige betalingstransacties faciliteert en die door veel experts uit de branche als het meest betrouwbare betalingssysteem wordt beschouwd.

4. Geen internet vereist

Om Apple Pay te kunnen gebruiken, heb je geen internetverbinding nodig. Het kan overal worden gebruikt en je hoeft je geen zorgen over de roamingkosten te maken. Het is, zelfs als je telefoon in de vliegtuigmodus staat, nog steeds toegankelijk.

5. Geen extra kosten

Apple brengt voor dit nieuwe programma geen kosten voor winkeliers of klanten in rekening. Maar het neemt het gemiddelde van de bestaande transactietarieven voor creditcards. Dat is ook de reden waarom Apple de afgelopen twee jaar heeft geprobeerd om met alle grote creditcardmaatschappijen en banken alle complexiteiten van deze operatie uit te werken.

6. Privacy

Apple zal de aankopen van klanten niet controleren en geen details opslaan. Dit zorgt voor meer privacy. Het gebruik van apparaat accountnummers in plaats van de creditcard maakt de aankoop bij winkels vaak veel vertrouwelijker omdat ze de identiteit van de klant en andere informatie, zoals bijvoorbeeld het factuuradres, niet kunnen zien.

7. Laag risico

Grote winkels, zoals Target en Home Depot, zijn onlangs het slachtoffer geworden van creditcard hacks. Door het gebruik van creditcard informatie als onderdeel van de aankoop te elimineren, voorkomt Apple Pay dat. Bij Apple Pay wordt een apparaat accountnummer samen met een transactiespecifiek dynamisch authenticatietoken gebruikt om de overboeking te verwerken. Op die manier wisselt Apple dus nooit de echte creditcard- of betaalpas nummers uit met winkeliers of tijdens het verzenden van de bestelling.


Nadelen van Apple Pay

iphone-11-telefoonhoesje


1. Softwarefalen

Een bug na de productrelease kan vaak van invloed zijn op de werking van de betalingsservice of er kan een ander probleem met de geïnstalleerde software optreden.

2. Stabiliteit

Apple Pay ziet er nu fantastisch uit, maar wat gebeurt er als miljoenen shoppers het gaan gebruiken? Zal een Apply Pay-transactieproces dan in werkelijkheid net zo gemakkelijk worden toegepast als in de demo’s? Zo niet, dan heeft dat voor de acceptatie gevolgen. Het is onwaarschijnlijk dat shoppers wachten terwijl de iPhone de aankoop probeert te valideren.

3. Acceptatie en pop-upteksten

Niet alle distributeurs gebruiken een mobiele betaalterminal, dus je moet je portemonnee altijd bij je hebben. Ook kan er na het uitvoeren van de betaling een beschamende tekst op je telefoonscherm verschijnen.

4. Adoptie

Het kan moeilijk zijn om klanten en winkeliers ertoe te bewegen om de app te gaan gebruiken omdat klanten een iPhone 6 en NFC-terminals nodig hebben om de winkeliers te helpen.

5. Hoge kosten

De dienst wordt momenteel zonder extra kosten uitgebracht. Maar blijft dit in de toekomst ook zo? Sommige analisten vragen zich af of de creditcardbedrijven proberen te vermijden om de betalingen met Apple te delen, wat zou kunnen leiden tot hogere verwerkingskosten. Dat zou uiteindelijk de acceptatie van Apple Pay kunnen schaden.

1 reactie

  • Gratis bestaat niet. Waarom biedt Apple dit aan, ofwel wat is het addertje onder het gras? Tech bedrijven weten al veel te veel van consumenten. Mij niet gezien, pinpas voldoet prima

Laat een reactie achter