Cryptocurrency is een hot item in het nieuws. Je hoort veel positieve berichten over verschillende cryptomunten; de waarde van de munten blijven maar stijgen. Maar er komt natuurlijk nog veel meer kijken bij de cryptocurrency. Wij zetten graag een aantal voor- en nadelen voor jouw op een rijtje. Op deze manier betreed je voorbereid de cryptomarkt.

Belasting

crypto-daytrader-man

Sinds 2018 moet iedereen belasting betalen over haar cryptomunten. Indien je een zzp’er bent, dan mag je tot €30.000 belastingvrij kapitaal hebben. Wanneer je daarboven komt, betaal je belasting over je vermogen. De crypto’s worden door de Belastingdienst in box 3 geplaatst. Het is belangrijk om te kijken naar de waarde van de crypto’s. Je betaalt belasting aan de hand van de crypto koersen en waarde van je investering op 1 januari. Als de koersen op 1 januari hoog liggen, dan betaal je als zzp’er meer belasting; bij een lage koers daarentegen heb je geluk en betaal je minder belasting.

Beleggen

Beleggen in de cryptocurrencies kan mooie rendementen opleveren. Door slim te investeren en op het juiste moment de digitale munt te kopen en verkopen, kun je een leuk bedrag sparen. Het is erg gemakkelijk om toe te treden op de cryptomarkt. Je crypto’s worden veilig opgeborgen in de wallet. Het risico is natuurlijk wel de schommeling van de koers. Naarmate je een langere tijd belegt in de cryptocurrency, dan wijst het vanzelf hoe alles werkt. Aan het begin heb je waarschijnlijk weinig kennis van zaken; het is normaal dat je geld verliest. Het is wel belangrijk om te beleggen met geld wat je ‘over’ hebt. Op deze manier merk je in het dagelijks leven weinig van de omstandigheden als de waarde van de crypto daalt. Door de crypto’s met een hoge waarde te verkopen, creëer je een leuke extra.

Bijkomende kosten

crypto-trader

De transactiekosten van bijvoorbeeld een bitcoin transactie blijven maar stijgen. De stijging van de transactiekosten geeft een bepaalde druk op het netwerk. De toekomst van de transactie is onzeker; niemand weet wat het gaat doen. Daarnaast is het stroomverbruik ook een bijkomende kostenpost. De rekenkracht die benodigd is om bitcoins te minen en transacties te volbrengen is ontzettend complex. Het zorgt voor een enorm hoog stroomverbruik. De cryptocurrency is dus geen milieubewuste en duurzame betaalmethode.

Snelle transactie

Bij het voltooien van een transactie hoef je niet lang te wachten. Wanneer je een bedrag van je bank naar de andere kant van de wereld wilt sturen, dan duurt dit even. Door gebruik te maken van een transactie, vindt deze transactie in principe per direct plaats. Het maakt hierbij niet uit waar de munt vandaan komt en waar de munt naar toe wordt gezonden. Een transactie kan direct bevestigd worden, waardoor de tegenpartij het geld per direct ontvangt. Wil jij ook profiteren van de snelle transactie? Dat kan bij Anycoindirect. Bekijk de website voor meer informatie.

Laat een reactie achter