Met het hele gezin op de bank tijdens een tv-kijkende zaterdagavond… De familie kunnen plaatsen om een taartje te eten tijdens één van de verjaardagen, of met jouw partner lief beide heerlijk onderuitgezakt kunnen genieten van een zak chips. Met veel banken zijn bovenstaande scenario’s helaas een ver-van-je-bed-show, maar gelukkig zijn er een aantal varianten banken waar je wel met een elftal op terecht kan. Onze favo? Hoekbanken!

Veel hoekbanken zijn erg groot en daardoor een graag geziene banken-gast in vele Nederlandse woonkamers. Wil jij graag een hoekbank aanschaffen? Lees dan even mee met de voor- en nadelen die we voor je nagegaan zijn en in kaart hebben gebracht!

Pluspunten

hoekbank-grijs

Het grootste pluspunt van een hoekbank, zoals we die net al opnoemden, is het gemak waarop je veel mensen kan plaatsen op de bank. Daarnaast is een hoekbank erg compact en heb je dus niet veel ruimte in huis nodig om deze plekken te creëren! Met een hoekbank gun je jezelf lekker veel ontspanning; door de hoek kan je er heerlijk op liggen en met de benen omhoog. Daarnaast kan je een hoekbank in jouw woonkamer gemakkelijk gebruiken als afscheiding tussen twee ruimtes!

Minpunten

grijze-hoekbank-modern

Helaas bestaat de aanschaf en het neerzetten van een hoekbank ook uit een aantal nadelen. Ten eerste, hoewel de bank compact is, neemt het door de hoek natuurlijk wel extra ruimte van jouw woonoppervlak in gebruik. Hierdoor is het goed voor te stellen dat de bank maar op één manier in jouw woonkamer geplaatst kan worden en ben je dus niet erg flexibel in het omgooien van jouw inrichting wanneer dit later een keer gewenst is. Tot slot, is een hoekbank nou eenmaal vrij groot. Hierdoor kan deze nogal opvallen in jouw woonruimte. Hoe je dit kan oplossen? Door de kleur van de hoekbank te breken; leg bijvoorbeeld een dekentje met een ander kleurtje over het midden van de bank, of top de bank af met een aantal kussentjes!

Tip: wil je iets meer flexibiliteit in jouw hoekbank? Kies dan een hoekbank waarin de hocker/poef los zit, dan kan je deze verplaatsen van de linkerkant, naar het midden of naar de rechterkant, en ben je dus vrij in beslissen hoe jouw hoekbank er vandaag of morgen uit ziet!

Laat een reactie achter