Parketvloeren zijn tijdloze klassiekers voor huiseigenaren, die graag een klassieke of een traditionele uitstraling in hun huis willen hebben. Maar wat is een houten parketvloer nu precies? Parket is een vloeroplossing, die bestaat uit een mozaïek van houten geometrische vormen. Als je je afvraagt ​​waar je dat eerder hebt gezien, hoef je niet langer na te denken. Deze veelzijdige vloeroplossing wordt van het paleis van Versailles in Frankrijk tot professionele basketbalvelden eigenlijk overal gebruikt. Dat is nogal een bereik! Het is ook een veelgebruikte vloeroplossing voor woningen omdat het gemakkelijk te onderhouden, aan te passen en duurzaam is. Als je speelt met het idee om parketvloeren in jouw huis te laten leggen, is het belangrijk om te begrijpen wat dit product precies is en om de voor- en nadelen van deze vloerkeuze te onderzoeken.

Om je te helpen beslissen of een parketvloer wel geschikt voor jouw huis is, hebben wij enkele van de belangrijkste voor- en nadelen van parketvloeren op een rijtje gezet.


VOORDELEN

houten-pvc-vloer


Blijvende aantrekkingskracht en schoonheid

Omdat een parketvloer van hout is gemaakt, geeft het een gevoel van warmte aan de ruimte waar je het legt. De geometrische en hoekige patroonopties van bijvoorbeeld Floorhouse hebben het door de tijd heen ook tot een keuze van enkele van de grootste paleizen gemaakt. Omdat je de patronen en de materialen kunt aanpassen, kan een parketvloer jouw huis een klassieke of een moderne uitstraling geven. Je kunt niet alleen kiezen uit allerlei patronen en materialen, maar je kunt ook het hout in verschillende kleuren beitsen. Houten vloeren zijn altijd al een goede keuze voor comfort en luxe geweest en daarom is het geen verrassing dat parketvloeren in huizen en hotels over de hele wereld worden gelegd.

Uniek

Als je op zoek bent naar iets echt unieks, zijn parketvloeren een uitstekende optie om te overwegen. Elke vloer is uniek omdat de materialen worden gecombineerd en vervolgens worden gezaagd voordat ze worden gebeitst. Je kunt de patronen, materialen, nerven en kleuren van de parketvloeren aanpassen, waardoor er geen twee kamers hetzelfde zijn.

Niet-allergisch

In tegenstelling tot tapijten en vloerkleden, die stof, vuil en allergenen kunnen bevatten, bieden parketvloeren geen plaats voor deze ongewenste gasten. Dit is een uitstekende keuze voor gezinnen met jonge kinderen, die een risico lopen op het ontwikkelen van allergieën of voor mensen met allergieën.

Stabiel

Parketvloeren zijn stabieler dan traditionele houten vloeren. Dit komt omdat het bestaat uit drie lagen hout, die in een hoek van 90 graden zijn gezaagd om de beweging van het hout te verminderen. De toplaag van parketvloeren is de slijtlaag. Deze laag is zorgvuldig geselecteerd om het meeste uithoudingsvermogen in de loop van de tijd te garanderen. De lagen onder de slijtlaag absorberen schokken en garanderen een hogere stabiliteit.

Kosten

Omdat de onderste lagen parket niet zichtbaar zijn, kunnen ze van goedkopere materialen dan de toplaag worden gemaakt. Dit helpt om de totale kosten van de vloeroplossing te verlagen.


NADELEN

wit-zwart-vloerkleed


Vereist onderhoud

Hoe goed je je vloer ook onderhoudt, het is belangrijk dat vloer opnieuw wordt geschuurd, gepolijst en gebeitst. Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat de vloer mooi blijft, er weer als nieuw uitziet en om de levensduur te verlengen.

Vochtschade

Doordat een parketvloer van hout gemaakt is, is deze gevoelig voor condens en vochtigheid. Daarom is het belangrijk dat je de vochtigheid in je huis beheert en de parketvloeren droog houdt.

Gevoelig voor krassen

Net als bij ander hout zijn parketvloeren gevoelig voor krassen door kleine, scherpe voorwerpen, die de vloer raken. Wanneer dat toch gebeurt, kan het een uitdaging zijn om de oorspronkelijke look te herstellen. Om deze reden wordt het afgeraden om naaldhakken op parketvloeren te dragen en aangeraden om deurmatten of vloerkleden bij de toegangspunten te leggen.

Parketvloeren kunnen, afhankelijk van de uitstraling waarvoor je gaat, een geweldige oplossing voor jouw huis zijn. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over parketvloeren en het leggen.

Laat een reactie achter