Wil jij in stijl op weg met een titanium fiets van bijvoorbeeld Bongersbikes? Racefietsen kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn, waaronder aluminium, staal, carbon, bamboe, hout en titanium. En dat is slechts een greep uit de materialen. Waarom kun je het beste kiezen voor een titanium racefiets en wat zijn de precieze voordelen hiervan? In dit artikel vertellen wij je meer over de voordelen van de titanium fiets. Lees snel verder voor meer informatie.

Sterk en licht materiaal

Idworx Easy Rohler Evo

Een titanium fiets, zoals bijvoorbeeld een fiets van Idworx is gemaakt van vrij sterk frame materiaal wat tevens erg licht is. Het materiaal biedt meer comfort dan staal, hetzij hier vrij weinig verschil in zit. Het materiaal zal niet snel gaan roesten vanwege de anti-oxiderende laag die er van nature overheen zit. Titanium is dan ook bestand tegen zout en pekel. Daarom zie je diverse fietsen met titanium frames. Het is namelijk helemaal niet nodig hier een beschermende laklaag overheen te doen. Wel kun je specifieke effecten terug laten komen door ervoor te kiezen het titanium te zandstralen of te borstelen, waardoor het er dof of mat uit gaat zien.

Lage dichtheid

Titanium kent een vrij lage dichtheid, wat het materiaal vrij licht maakt. Zo is het ruim 45 procent lichter dan staal. Echter is het niet lichter dan aluminium, maar doordat het sterker dan aluminium is, worden er veel dunnere buizen gebruikt voor de fiets. Hoewel de buizen vrij dun zijn, is het frame wel zeer sterk en stijf. Met titanium kun je een lichtere en stijvere fiets maken dan met staal of aluminium. Wat titanium nog meer als voordeel heeft, is dat er bij een valpartij minder snel kans is op scheuren en breuken. Ook is het materiaal krasvast en eenvoudig te onderhouden. Als je het frame even poetst, ziet het er weer snel als nieuw uit. Ook zal er niet gauw metaalmoeheid optreden, wat wel sneller het geval is bij aluminium en staal. Hierbij is wel een laklaag benodigd en zal de metaalmoeheid na verloop van tijd duidelijk te merken zijn.

De voordelen op een rijtje

fietsen in de bergen

De voordelen van de titanium fiets zijn als volgt:
– Het materiaal is licht en toch stijf
– De fiets is zeer comfortabel
– De fiets is vrij eenvoudig te onderhouden en ziet er met een poetsbeurt weer als nieuw uit.
– De fiets gaat lang mee en is daardoor duurzaam te noemen.

Kies jij ook voor een titanium fiets?

Laat een reactie achter