De zomer begint officieel op de langste dag van het jaar en als we aan de zomer denken, denken we ook automatisch aan lekker tijd doorbrengen buiten in de tuin. Zou dit een seizoen kunnen worden waarin we heerlijke middagen doorbrengen op het terras en ‘s avonds lekker BBQ-en met onze vrienden in de tuin?

Wat is er nu leuker dat het weekend door te brengen met geliefden en hen uit te nodigen voor een borrel bij jouw in de tuin onder een stijlvolle terrasoverkapping. Je kunt buiten lekker genieten van hun gezelschap en onder het genot van een heerlijk hapje en een koud drankje een gesprek voeren.

Maar de zomers in Nederland kunnen helaas best wisselvallig zijn. Er is echter een oplossing om je tijdens je feestjes en etentjes te beschermen tegen verschillende weersomstandigheden en dat is een overkapping.

Biedt een schuilplaats en schaduw

green and brown tree

Veel huizen hebben buiten een patio of een terras, wat zorgt voor een geweldige verlenging van je woonruimte binnen. Bij de meeste huizen is een patio of een terras zelf de plaats waar mensen vaak samenkomen en veel tijd doorbrengen. Vooral tijdens de zomermaanden zul je je extra buitenruimte volop gebruiken. Je kunt buiten ontbijten, je hebt een plek om even uit te rusten tijdens het tuinieren of je kunt er ‘s avonds bij de ondergaande zon van een heerlijk drankje genieten.

Maar bij een patio of een terras zonder enige beschutting of schaduw word je blootgesteld aan de verschillende weersomstandigheden en we weten allemaal hoe de zomer in Nederland kan verlopen. Als er geen felle zonneschijn is, is er waarschijnlijk wel een plotselinge regenbui of gaat het plotseling hard waaien.

Een overkapping kan de oplossing zijn om je buitenruimte net wat comfortabeler te maken. Onder een overkapping kun je je terugtrekken als het weer te nat of juist te heet wordt en het biedt je een extra buitenruimte om tuinmeubels op te slaan, zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat die nat regenen of verweren.

Moedigt je kinderen (of kleinkinderen) aan om meer tijd buiten door te brengen

photo of gazebo with curtain and string lights

Een overkapping kan helpen om je kinderen of kleinkinderen te overtuigen dat ze in plaats van voor de TV te gaan zitten, smartphones te gebruiken of videogames te spelen, vaker buiten in de tuin moeten spelen. Uit een recent onderzoek is gebleken dat 74% van de Nederlandse kinderen elke dag minder dan 60 minuten buiten speelt. Verbazingwekkend genoeg betekent dit dat ze minder tijd buitenshuis doorbrengen dan gevangenen in de gevangenis. Dit betekent ook dat kinderen de vitale voordelen van buitenspelen zoals beweging, intellectuele stimulatie en sociale vaardigheden mislopen. Als kinderen te weinig bewegen en te weinig tijd in de frisse buitenlucht doorbrengen, kunnen ze eerder angst en fobieën ontwikkelen en sneller last krijgen van ADHD, obesitas en zelfs rachitis. Naast de verminderde fysieke en mentale voordelen van het buitenspelen, betekent minder tijd in natuurlijk zonlicht doorbrengen ook een verminderde hoeveelheid vitamine D wat het lichaam binnenkrijgt. Vitamine D is essentieel voor het ontwikkelen van gezonde botten, tanden en spieren.

Uit het onderzoek bleek ook dat kinderen steeds meer tijd op hun schermen gaan doorbrengen en daardoor nog maar nauwelijks buitenspelen. Het is aangetoond dat de blootstelling aan de straling, die van het scherm komt, de cognitieve ontwikkeling bij kinderen kan vertragen. Hierdoor kan hun concentratie- en communicatievermogen beschadigd raken. Dit kan schadelijk zijn voor hun vermogen om vriendjes te maken en het zorgt ervoor dat ze geen contact meer hebben met de echte wereld.

Biedt bescherming tegen de zon

Overkappingen kunnen jou en jouw gezin ook de broodnodige bescherming bieden tegen de zon. Onze overkappingen zijn bijvoorbeeld allemaal bedekt met Melinex-gel, waardoor er wel natuurlijk licht wordt doorgelaten maar het schadelijke UV-licht wordt tegengehouden.

Dit betekent dat kinderen onder de overkapping kunnen spelen en beschermd zullen zijn tegen de zon. Dit is een geruststellende gedachte voor ouders en grootouders, die zich zorgen maken over te veel blootstelling aan schadelijke UV-stralen. Onze in gel gecoate systemen voorkomen ook dat tuinmeubelen en stoffen in het felle zonlicht verbleken.

Vrij van obstructies

Al onze overkappingen hebben een zelfdragend ontwerpsysteem, wat betekent dat jij optimaal kunt profiteren van de schaduw en de beschutting zonder dat je last zult hebben van obstakels op je terras of in je tuin.

De overkappingen zijn dus volledig zelfdragend, waardoor er geen grote pilaren of palen nodig zijn om de constructie omhoog te houden. Dit betekent niet alleen dat je buiten geen ruimte verliest, het zorgt er ook voor dat er niets is waaraan kinderen zich kunnen stoten of wat kan omvallen wanneer ze in de tuin spelen.

Flexibel formaat en ontwerp

Deze zelfdragende constructie betekent ook dat de overkapping aan de zijkant van je huis kan worden gemonteerd. Je kunt zo precies de grootte en het ontwerp dat jij wilt selecteren. Elke overkapping is op maat gemaakt wat betekent dat je het volledig kunt aanpassen aan het ontwerp en aan het uiterlijk van je huis. Er zijn verschillende kleuren en modellen beschikbaar.

Als je een overkapping langs de gehele zijkant van je huis wilt maken om zo extra beschutting te bieden vanaf bijvoorbeeld de achterdeur naar je bijkeuken of je garage, kan er door ons een overkapping worden ontworpen die precies aansluit op je huis.

Laat een reactie achter