Raamhorren spelen een vitale rol in elk huis. Tijdens de koude wintermaanden worden ze vaak vervangen door stormramen om je huis tegen de kou te helpen beschermen. In de lente of de zomer geven oprolbare raamhorren je de mogelijkheid om de horren te verbergen als ze niet in gebruik zijn.

Raamhorren bieden huiseigenaren veel voordelen, waaronder een betere luchtstroom, bestrijding van ongedierte en verlichting, energie-efficiëntie, visuele aantrekkingskracht, en veiligheid. Laten we elk van deze voordelen eens bekijken.

Uitstraling

voorzethor

Raamhorren of een voorzethor kunnen ook gebruikt worden als woningverbeterende elementen. Met een variëteit aan hormogelijkheden kun je de visuele aantrekkingskracht van je huis vergroten.

Insecten bestrijden

Raamhorren stellen huiseigenaren in staat de ramen in hun huis te openen zonder insecten of ander ongedierte binnen te laten. De horren zijn gemaakt van gaas dat geweven is in een rasterpatroon, dat insecten tegenhoudt het huis binnen te dringen.

UV stralen

Afhankelijk van het soort raamhorren dat geïnstalleerd is, heb je verschillende niveaus van lichtbeheersing. Bij de keuze van raamhorren moet je bedenken hoeveel licht je voor elke kamer in je huis wilt en nodig hebt. Je kunt bijvoorbeeld minder licht in je woonkamer willen, zodat je zonder verblinding TV kunt kijken. Maar je kunt ook willen dat je horren meer licht in je keuken binnenlaten. Bepaalde raamhorren laten meer licht door dan andere, dus kies de horren die het best aan je behoeften voldoen.

Energie-efficiëntie

inzet-hor-raam

Zonweringschermen kunnen helpen voorkomen dat overmatige zonnewarmte het huis opwarmt. Als je de temperatuur in je huis kunt verlagen, kun je minder gebruik maken van je airconditioning en ventilatoren om het huis koeler te houden tijdens de warmere maanden. Dit kan je energierekening verlagen.

Extra veiligheid

Als een extra vorm van bescherming voor je huis kun je veiligheidsvenstervensters installeren die gemaakt zijn van gecoat staal in plaats van het gebruikelijke glasvezel of aluminium materiaal. Deze schermen zijn bestand tegen snijden of tegen iemand die ertegen duwt om binnen te dringen.

Verbeterde luchtstroming

Met een hor kan de lucht door je huis circuleren en voor wat verfrissende ventilatie zorgen. Dit is belangrijk omdat circulerende lucht helpt verwarmen en de lucht in huis reinigt, zodat geurtjes of bacteriën verdwijnen.

Laat een reactie achter