We kunnen echt een heleboel voordelen van serres bedenken, maar in plaats daarvan concentreren we ons op vijf van onze favorieten.

1. NATUURLIJK LICHT VOOR EEN GEZOND LEVEN

Serre

Credits: Metalura

Je komt steeds vaker onderzoeken tegen, die verbanden vinden tussen de blootstelling aan natuurlijk licht en de verbeteringen voor de gezondheid, het geluk en de productiviteit. Wij horen tips op de radio over de dagelijkse blootstelling aan natuurlijk licht, wat zorgt voor een betere nachtrust. Wij hebben ons in de loop der tijd steeds meer beschut tegen de weerselementen en comfortabele omgevingen voor werk en ontspanning gebouwd en daardoor zijn we ook afgescheiden geraakt van de buitenomgeving. De duisternis overwon, maar misschien missen we de signalen die onze circadiane ritmes juist nodig hebben.

Ga de serre in. Als de moderne serre een bestaansreden heeft, is het wel de viering van het natuurlijke licht en de naadloze eenwording van buiten en binnen. In sommige huizen laat een serre ons zien dat we deel uitmaken van de natuurlijke wereld.

2. EEN KAMER MET EEN NATUURLIJK UITZICHT

Natuurlijk is er meer in de natuur dan alleen het natuurlijke licht! Tijd doorbrengen in de natuur verlaagt de stress, verlaagt de bloeddruk en verhoogt de energie. Het kan de focus en de creativiteit vergroten. Veel mensen zeggen wel dat ze van de natuur houden maar de positieve effecten, die deze op ons leven kunnen hebben, worden mogelijk ondergewaardeerd. De landelijke gemiddelde tijd, die mensen elke dag buitenshuis doorbrengen, is slechts 5%. Ons drukke leven kan ons behoeden voor wat we nodig hebben en verlangen. De natuur is niet alleen mooi, maar ook goed voor ons.

3. PRAKTISCHE RUIMTE

Serre

Credits: Metalura

Of je nu een nieuw huis bouwt of er een toevoegt aan een geliefd huis, serres zijn zowel veelzijdig als mooi. Die extra ruimte voorziet in veel behoeften zoals misschien een uitbreiding van jouw keuken, een eetruimte voor bijzondere gelegenheden of een nieuwe oase om je te ontspannen te midden van jouw collectie orchideeën. Wat jouw behoeften ook zijn, een serre kan dat op een manier die je niet met andere kamers kunt vergelijken. Jouw glazen kamer kan net zo conventioneel zijn als een woon- of eetkamer of juist een speciaal ontworpen studeerkamer, een kunstenaarsstudio of een speelkamer. Onze klanten merken vaak dat het de favoriete kamer in huis wordt.

4. EEN TUIN VOOR HET LEVEN

De liefde voor de tuin kan ons tot het praktische gebruik van een kas brengen. Dit is een sterke traditie, die al teruggaat tot de oorspronkelijke serres uit de 16e eeuw of de ‘orangeries’, die voor het eerst werden gebruikt om in koude klimaten citrusbomen te laten overwinteren. Die gebouwen zijn geëvolueerd van kweekruimtes voor planten naar leefruimtes voor mensen. De moderne serre negeert de planten niet. Integendeel, je kunt zo veel van de tuin betrekken als je maar wilt. Misschien houd je het op afstand, maar binnen het zicht met eventueel een terrasoverkapping. Direct buiten jouw ramen, maar toch ondergedompeld in het landschap. Of je kunt besluiten om juist meer planten binnen te zetten of om plantgebieden op te nemen voor grotere exotische wijnstokken zoals de bougainvillea. De serre is geïnspireerd op de tuin en jij kunt dat ook zijn.

5. HET KRACHTIGE GEVOEL VAN UNIEKHEID

Serre

Credits: Metalura

Als we iets unieks zien, voelen we ons daartoe aangetrokken. We willen meedoen en dat in ons dagelijks leven ervaren. Een serre heeft het vermogen om iets in ons op te wekken, dat ons ertoe brengt om naar binnen te gaan en te genieten van zijn gezelschap. Voor sommigen is het misschien de allure om een pronkstuk voor hun eigendom te creëren. Het uitzicht van binnen en van buiten kan bijdragen aan het beteugelen van die aantrekkingskracht. Jouw huis weerspiegelt jou en een serre kan laten zien wat jij belangrijk vindt.

De voordelen van een serre, zijn misschien net zo uniek als jij. Het lijdt geen twijfel dat serres méér zijn dan zo maar een extra ruimte. Serres bieden meer ruimte, uniekheid, de gezondheidsvoordelen van de natuur, de blootstelling aan licht en het vermogen om onze omgeving in onze eigen speciale tuinen vorm te geven. Dat alles komt tot uiting in de bijzondere architectuur van de serre. Gunstig inderdaad.

Laat een reactie achter