Shutters worden vaak over het hoofd gezien als raamdecoratie. De meeste mensen kiezen voor gordijnen of luxaflex, maar shutters kunnen een erg aantrekkelijk, leuk alternatief zijn en ze hebben veel praktische voordelen. Lees onze tips eerst, voordat je shutters gaat kopen.

Geluid en warmte-isolatie

Als de shutters gesloten zijn, zorgen de houten panelen voor een goede isolatie tegen geluid en warmte. Dit werkt twee kanten op: in de zomer kunnen de ramen open en de shutters dicht zodat er lucht stroomt, terwijl de warmte van de zon buiten blijft.

Je kunt hetzelfde resultaat bereiken met dikke, zware gordijnen, als je een traditionele look voor je woonkamer wilt. Shutters zijn ook een goede keuze voor de keuken of badkamer, plekken waar gordijnen niet zo handig zijn. En zo komen we bij…

Weinig onderhoud

shutters keuken

Luxaflex en gordijnen zijn aantrekkingsbronnen van stof en het kan lastig zijn om deze materialen schoon te houden. Shutters zijn een goede oplossing voor mensen met allergieën omdat ze gemakkelijk schoon te houden zijn. Doe ze even af met een vochtig doekje en je hebt totaal geen last van stof.

Betere privacy

Als je shutters dicht doet, dan bedekken ze het hele raam. Als je ze opendraait om wat licht naar binnen te laten, dan zien mensen je hele huis. Gordijnen zijn echter open of dicht, waardoor je meteen al je privacy kwijt bent wanneer je ze opendoet om licht binnen te laten.

Mooie uitstraling

shutters zwart

Bovendien geven shutters je interieur een extra beetje gezelligheid en een strakke en hippe uitstraling. Heb je een industrieel interieur? Dan zijn zwarte shutters een echte eye-catcher. Als je het wat rustiger wilt houden, zijn houten witte shutters een ware toevoeging aan uw interieur.

UV Bescherming

Shutters met lamellen kunnen worden aangepast om de hoeveelheid licht die een kamer binnenvalt te reguleren, eigenlijk net zoals bij luxaflex. Als je het licht binnen wilt halen, dan kunnen de panelen geheel geopend worden. Wil je graag verkleuring van je meubilair en vloer tegengaan? Als je geregeld je shutters dichthoudt, maar de lamellen opendraait, wordt de levensduur van je meubels verlengd.

Veel shutters hebben een UV-beschermende laag, waardoor ze in mooie staat blijven en je extra lang kunt genieten van je nieuwe raamdecoratie en zonwering!

Shutters zijn tijdloos, stijlvol en een in het oog springende raamdecoratie. Ze zijn wellicht niet geschikt voor alle kamers, maar er is een bepaalde aantrekkingskracht die shutters op de begane grond hebben, vooral in de keuken en eetkamer. Als je van een zachte en elegante look houdt dan kan je ook voor gordijnen gaan, je kunt gordijnen en shutters overigens ook mooi combineren!

Laat een reactie achter