Overweeg je om met steenwol te gaan isoleren? Dit materiaal brengt diverse voordelen met zich mee. Steenwol is ook wel isolatiemateriaal wat vervaardigd wordt uit basalt of diabaas. De steenmassa wordt bij 1400 graden celsius gesmolten en weggeslingerd met een zogenaamde spinner. De vloeistof stolt hierdoor weer tot draden. Steenwol wordt voor diverse doeleinden gebruikt, namelijk het isoleren van vloeren, binnenwanden, plafonds, gevels en daken. Dit materiaal is voor diverse toepassing geschikt en beschikt over een hoge isolatiewaarde. De open structuur van steenwol zorgt voor minder geluidstrillingen. In dit artikel vertellen wij je wat de voor- en nadelen van steenwol isolatie zijn. Lees snel verder voor meer informatie.

reparaties thuis

De voordelen van steenwol isolatie

Steenwol heeft net zoveel voordelen als eps platen. Zo biedt steenwol de volgende voordelen:

– Het is 100% brandveilig: steenwol is geheel brandveilig, omdat het pas smelt wanneer de temperatuur ongeveer 1500 graden celsius is. Dit materiaal is dan ook zowel brandveilig als extreem hittebestendig
– Zeer stevig: steenwol is zeer stevig materiaal, omdat het van nature redelijk dik is en zware belasting kan verdragen.
– Flexibel: steenwol is vrij flexibel en kan daarmee ook eenvoudig worden aangebracht in kleine hoekjes.
– Groene isolatie: tijdens de productie van steenwol komen er geen schadelijke stoffen vrij, waardoor het milieuvriendelijk is.
– Gaat lang mee: steenwol heeft een zeer lange levensduur.
– Geen vochtproblemen meer: steenwol werkt waterafstotend, waardoor bacteriën en schimmels geen kans krijgen.
– Perfecte geluidsisolatie: steenwol is is niet alleen een goede warmte-isolator, maar is ook de perfecte geluidsisolatie.
– Hoge kwaliteit: steenwol heeft een hoge kwaliteit, zet niet uit en zal ook niet krimpen.

De nadelen van steenwol isolatie

Steenwol isolatie brengt ook enkele nadelen met zich mee. Zo is er onder andere gevaar voor uitzakking. Als steenwol nat wordt, kan dit ervoor zorgen dat je isolatie uitzakt. Het beste kun je dan ook op een droge dag isoleren. Ook is steenwol isolatie ruim 10% duurder dan glaswol. Deze twee punten wegen echter niet op tegen de vele voordelen die steenwol te bieden heeft.

Kies ook voor steenwol isolatie

Maak jij net als vele anderen ook de keuze voor steenwol isolatie? Ga dan op zoek naar een goede aanbieder van dit materiaal, zodat je direct met jouw klus kunt beginnen. Online zijn er diverse aanbieders van steenwol te vinden, waardoor je snel hebt gevonden wat je zoekt. Wij wensen je veel succes met isoleren.

Laat een reactie achter