Wist je dat het heel gezond is om regelmatig je gezicht te stomen? Vaak denk je bij het stomen van je gezicht alleen aan een verkoudheid, wat natuurlijk een prima oplossing kan zijn. Het is echter ook erg goed voor je huid. Stoom je huid in combinatie met een goede gezichtsreiniger voor het beste resultaat.

De voordelen van het stomen van je gezicht

man-vrouw-huid-hoofd

Allereerst kan stomen helpen bij een verkoudheid. Door het warme stoom gaan je luchtwegen openstaan, waardoor vastzittend slijm loskomt en je weer beter adem kunt halen. Maar ook voor je huid is het van belang om deze regelmatig te reinigen met een gezichtsstomer. Met een reinigingsproduct maak je uiteraard ook je huid schoon, maar hiermee verwijder je alleen het vuil wat op de oppervlakte van de huid zit. Een gezichtsstomer kan je huid veel grondiger reinigen.

Hoe werkt een gezichtsstomer?

Luxe gezichtssauna - gezichtsstomer - nanomist - MyHappySkin.be

Een gezichtsstomer zet heet water om in stoom. Door de hete stoom wordt de bovenste laag van je huid week. Deze huidlaag bestaat voornamelijk uit vuil en dode huidcellen. Doordat deze huidlaag week wordt, komen de dode huidcellen en al het vuil veel makkelijker los dan wanneer je alleen een reinigingsproduct gebruikt. Voor het optimale resultaat maak je wel je huid eerst goed schoon met een reinigingsproduct en een goede gezichtsreiniger, alvorens je aan het stomen begint.

Maar het stomen van je gezicht kost toch heel veel tijd?

Tegenwoordig hoeft dat niet. Wanneer je zelf stoomt met behulp van een teiltje en een handdoek, op de ouderwetse manier dus, kost dit al gauw 15 tot 20 minuten. Maar met nieuwe technologieën zijn er al stomers waarmee je je gezicht in minder dan een minuut kunt reinigen!

Hoe kies je een goede gezichtsreiniger?

vrouw-spiegel-condens

Met een gezichtsreiniger kun je je huid veel beter reinigen dan met de hand. Een elektrische gezichtsreiniger beschikt vaak over meerdere borstel- en massagekoppen. Hiermee kun je je gezicht als het ware schoon schrobben. Tevens geef je je huid direct een goede scrubbeurt. Wanneer je op zoek gaat naar een goede gezichtsreiniger is het van belang goed te kijken naar de hardheid van de borstels en jouw huidtype. Bij een gevoelige huid is het bijvoorbeeld beter om wat zachtere borstels te gebruiken.

Praktische overwegingen

Kies een reiniger die goed in de hand ligt, zodat je gemakkelijk overal bij kunt. Ook zijn er reinigers te koop met adapter, zodat je tijdens het gebruik geen stopcontact nodig hebt. Wanneer een adapter voldoende capaciteit heeft, hoef je deze minder vaak op te laden.

Laat een reactie achter