Houten tuinhuizen zijn in verschillende delen van de wereld erg in trek. Zoals de naam echter al aangeeft, werd dit soort houten gebouwtjes oorspronkelijk alleen in de zomer gebruikt. Er zijn echter opmerkelijke hedendaagse kenmerken en ontwerpen, die jouw tuinhuis in zijn functie het hele jaar door veelzijdiger maken. Steeds meer huiseigenaren en vastgoedbeleggers overwegen om vanwege de talloze voordelen serieus te gaan investeren in houten tuinhuizen.

Bekijk enkele van de belangrijkste en beste voordelen van het beleggen in een tuinhuis:

1. Energiezuinig

grind tuin

Een tuinhuis dat gemaakt is van natuurlijke producten is een geweldige optie als je op elektriciteit wilt besparen. Veel houten tuinhuizen hebben speciale energiebesparende functies om je te helpen op jouw elektriciteitsrekening te besparen. Bovendien is hout een natuurlijke isolator. Het isoleert en reguleert de temperatuur in de houten tuinhuizen effectief. Hout fungeert ook als een effectieve thermische isolator waardoor het interieur van het huis warm, vredig en gezellig is. Dit materiaal is ook een uitstekende geluidsabsorbeerder.

2. Economisch en goedkoper

Vergeleken met andere bouwconstructies, die gemaakt zijn van baksteen, beton of andere materialen, zijn houten tuinhuizen zuiniger en een stuk goedkoper. De beste manier om gebruik te maken van dit voordelige kenmerk van houten tuinhuizen, is het inhuren van experts. Deze zullen de constructie zorgvuldig kunnen plannen om je te helpen nog een beetje meer te besparen. Houten tuinhuizen zijn ook sneller te bouwen en een snelle constructie betekent meer geld besparen. Een tuinhuis met overkapping bij Blokhuttenoutlet.nl is aan te raden.

3. Bouwkundige veelzijdigheid

Houten tuinhuizen, met name die in een hoek worden gebouwd, hebben veelzijdige vormen en een architectonisch ontwerp en staat geweldig in de omgeving. Er kunnen bepaalde beperkingen zijn wanneer je in je zomerhuis investeert, zoals eigendomsgrenzen, rooilijnen, parameters en het bestaande landschap van de locatie. Met de ruimte heb je geen probleem omdat jij jouw tuinhuis aan de beschikbare ruimte kunt aanpassen.

4. Eco-vriendelijk

Vanzelfsprekend zijn houten tuinhuisjes gemaakt van hout of houtbouwmaterialen. Dit zijn hernieuwbare en duurzame producten, die worden geproduceerd zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen die schade aan het milieu aanrichten. Houten constructies kunnen door hun bouwmaterialen actief jouw koolstofvoetafdruk verkleinen en het milieu stimuleren door de atmosferische kooldioxide op te slaan en te absorberen.

5. Extra accommodatie

Het hebben van een extra tuinhuis, vooral op jouw primaire woonlocatie, is een geweldige manier om jouw gasten de beste accommodatie te bieden. Houten tuinhuisjes, die apart staan van je huis, kunnen als je gasten hebt die een paar nachtjes blijven, worden gebruikt als extra ruimte of als gastenkamer. Je kunt er ook een apart huis van maken voor een familielid die zich nog geen eigen woning kan veroorloven.

6. Esthetische diversiteit

De mogelijkheden bij het ontwerpen van houten tuinhuizen zijn eindeloos. Er zijn moderne ontwerpen en indelingen om uit te kiezen, waardoor het tuinhuis jouw persoonlijke stijl en smaak weerspiegelt. Maak van je tuinhuis je houten droomhuis terwijl je het transformeert naar de ruimte die je wilt en afhankelijk van je thematische optie. Er zijn verschillende thema’s om uit te kiezen, waaronder vintage, futuristisch, strandthema’s en op Azië geïnspireerde ontwerpen.

7. Waardevermeerdering van jouw onroerend goed

Extra structuren op jouw vastgoedlocatie dragen in grote mate bij tot de totale marktwaarde. Je krijgt met houten tuinhuizen meteen een waardevermeerdering, waardoor jouw woning ook aantrekkelijker wordt op de vastgoedmarkt. Een tuinhuis is één van die verkoopargumenten van het pand, omdat het zijn functie en esthetische aantrekkingskracht verbetert. Het is bewezen dat onroerend goed met meerdere functionele en esthetisch aantrekkelijke gebouwen korter te koop staan. Je kunt ook genieten van een hogere vraagprijs als je besluit om jouw eigendom in de toekomst te verkopen.

8. Extra opslagruimte

Als het op praktische zaken aankomt, zijn houten tuinhuizen echt waar voor hun geld. Gebruik je houten huis als een extra ruimte waar je je overtollige maar waardevolle spullen kunt opslaan en ordenen. Je hoeft geen kostbare vloerruimte in huis, op zolder of in de kelder te verspillen als je een houten huis hebt waar je spullen in passen. Naast dat ze veilig staan, kunnen houten tuinhuizen, vooral met een gereguleerde binnentemperatuur, ook jouw waardevolle spullen in topconditie houden.

9. Mancave

Iedereen heeft een extra plek nodig, waar ze zichzelf kunnen afsluiten voor de drukte van het dagelijks leven. Houten tuinhuizen zijn opmerkelijke opties voor een privé heiligdom. Je kunt dit gebied simpelweg jouw eigen persoonlijke ruimte maken, weg van de overlast en verstoring van jouw primaire woning. Veel huiseigenaren geven er de voorkeur aan om van hun tuinhuis een eigen kantoor of werkruimte te maken, waar ze creatief kunnen zijn of in vrede en rust kunnen nadenken over hun werk. Mannen zouden dit hun ‘mancave’ kunnen maken waar ze hun sportuitrusting kunnen opslaan of het eenvoudig kunnen ombouwen tot een game- of mediaruimte waar ze kunnen genieten en tot rust komen na een vermoeiende dag.

10. Inkomstengenerator

Wie zegt dat houten tuinhuizen geldverspilling zijn? Investeren in een houten tuinhuis gaat niet alleen over het besteden van tonnen geld aan de bouw ervan. Je kunt ook weer het maximale uit jouw investering halen. Converteer jouw tuinhuis in een huur- of vakantieobject, zodat je het kunt leasen of verhuren aan een ander persoon of gezin. Dit is een geweldige manier om jouw budget te verhogen en een secundaire bron van inkomsten te krijgen.

Laat een reactie achter