Het hebben van een tuinkamer wordt steeds populairder en deze nieuwe trend zie je in steeds meer huishoudens. De gebouwtjes variëren in afmetingen, vormen en ontwerpen en dit alles is natuurlijk afhankelijk van je al bestaande woning. Er zijn talloze manieren waarop jij en je gezin van een tuinkamer kunnen profiteren.

ZORGT VOOR EEN AANVULLENDE WOONRUIMTE

veranda-voortuin

De meest voor de hand liggende reden voor het maken van een tuinkamer is natuurlijk de extra woon- en recreatieruimte, die je ermee creëert. Dit is vergelijkbaar met de veranda die je hierboven ziet. Eén van de grootste uitdagingen waarmee eigenaren van woningen worden geconfronteerd, is dat ze niet voldoende ruimte hebben voor alles wat ze willen doen in hun huis. Ook het niet kwijt kunnen van alle gewenste meubels, is iets waar veel mensen last van hebben. Het uitbreiden van een woning door middel van een aanbouw, was één van de meest populaire manieren om de leefruimte in huis te vergroten, maar de afgelopen jaren is het creëren van een tuinkamer eigenlijk nog populairder geworden.

Tuinhuisjes of tuinkamers bieden de mogelijkheid om je eigen persoonlijke toevluchtsoord te creëren. Door het creëren van een aanbouw, voeg je aan je al bestaande woning een nieuwe kamer toe. Maar het bouwen van een aanbouw of een serre, is een complex proces dat veel tijd in beslag kan nemen.

Wat tuinkamers zo populair maakt, is hun veelzijdigheid. Ze kunnen voor alles worden gebruikt en hebben alle voorzieningen, die een kamer in een huis ook zou hebben. Dus of je nu ruimte wilt creëren voor het kunnen uitoefenen van je hobby of gewoon een plekje wilt maken waar je je ‘s avonds na een lange dag werken in kunt terugtrekken, een tuinkamer kan aan al je behoeften voldoen.

IS KOSTENEFFICIËNT

Je zorgen maken over oudere familieleden en vrienden, kan best ontmoedigend zijn en je constant angstig maken. Eén van de beste manieren om ze dichtbij je te houden, is door ze in een tuinkamer te laten wonen. Het is een kant-en-klare oplossing waarin ze het hele jaar door kunnen wonen, zonder dat er de noodzaak is voor het uitbreiden van je woning of het uitvoeren van renovaties. Ze zijn eenvoudig te bouwen en het bespaart je kosten. Verzorgingshuizen voor ouderen worden steeds duurder en er zijn duizenden ouderen, die het zich niet kunnen veroorloven om naar een verzorgingshuis te verhuizen.

KEUZE UIT VERSCHILLENDE ONTWERPOPTIES

tuinkamer-planten

Als je iemand bent, die ervan houdt om zijn creatieve kant te laten zien en je ruimte te personaliseren, zijn de ontwerpopties eindeloos! Net als de kamers in een huis, kun je de muren behangen of schilderen om het zo een huiselijk gevoel te geven en naar je eigen smaak te kunnen inrichten.

EEN SNELLE EN EENVOUDIGE INSTALLATIE

Het bouwen van een aanbouw duurt lang en is slopend. Nadat je eindelijk een bouwvergunning hebt verkregen, kan de bouw zelf ook nog eens maanden in beslag nemen, waardoor je gezinsleven wordt verstoord. Dit is echter niet het geval wanneer je meer leefruimte in je achtertuin creëert.

Met een tuinkamer creëer je een geheel nieuwe woonomgeving voor je dierbaren en je bent veel minder tijd kwijt als bij een verbouwing.

GESCHIKT VOOR ALLE SOORTEN WONINGEN

tuinkamer-bergen

Veel huiseigenaren maken zich bij het bouwen van een aanbouw of bij het renoveren van hun huis zorgen over het feit dat het nieuwe ontwerp niet past bij het huidige ontwerp van de woning. Voor degenen die al een oudere woning hebben, is dit vaak een zorg omdat de aanbouw er veel moderner uit zal zien en omdat dit moeilijk te combineren is met een traditioneel ontwerp. Wij hebben een verscheidenheid aan tuinkamers, die aan de buitenkant verschillen, wat betekent dat ze uiterst veelzijdig zijn en geschikt zijn voor elk soort woning.

ZORGT VOOR MEER PRIVACY

Als je een kamer wilt maken, die geschikt is voor het uitoefenen van je hobby’s, is privacy cruciaal. Als je nog steeds in huis moet zijn, kun je niet optimaal van de meeste privacy profiteren. Dit kun je met een tuinkamer wel.

Laat een reactie achter