Iets wat de meeste moderne huizen tegenwoordig met elkaar gemeen hebben, is een op maat gemaakte veranda. Indien correct gekozen en geplaatst, kan een veranda niet alleen de buitenkant van je huis veel mooier maken en de stijl verbeteren, maar biedt het ook praktische mogelijkheden die handig kunnen zijn voor de eigenaren van het huis. Laten we in dit artikel eens bekijken wat de voordelen zijn van het hebben van een veranda aan je huis.

Zorgt voor een WOW-factor

houten-veranda

Een veranda moderniseert de buitenkant van een huis, terwijl het toch naadloos aansluit op de oorspronkelijke bouw van een huis. Het idee van een veranda is niet om het oorspronkelijke karakter of de persoonlijkheid van een huis weg te nemen, maar juist om iets toe te voegen.

Veranderingen verbeteren huizen niet alleen, maar voegen ook meer bruikbaarheid toe. Bij de meeste huizen zonder veranda komen de bewoners of gasten via de voordeur naar binnen en stappen ze rechtstreeks de woonkamer of de gang in. Door een veranda is er een meer gedefinieerde scheiding tussen de ruimtes binnen en de ruimte buiten.

Meer natuurlijk licht

Een veranda heeft meestal drie buitenmuren die hechten aan een huis en deze muren zijn vaak opgebouwd uit panelen van glas. Het transparante glas laat overvloedig veel natuurlijk licht binnen, waardoor je gasten een aangenaam, warm welkom krijgen en jouw huis veel lichter is!

Verbeterde beveiliging van het huis

Een veranda fungeert als een extra barrière en beschermt je huis tegen ongewenste bezoekers. Als een inbreker probeert in te breken, moeten ze met succes in plaats van één twee deuren openbreken, wat ervoor kan zorgen dat veel inbrekers jouw huis niet de moeite waard vinden.

Verbeterde esthetiek

veranda-stoel

Een goed gebouwde veranda kan ongetwijfeld ook de esthetiek van de woning verbeteren en voor een stijlvolle ingang naar je huis zorgen. Het wordt het belangrijkste aandachtspunt van buitenaf en kan zelfs waarde toevoegen aan het eigendom, als je het wilt verkopen.

Een schoner en een beter georganiseerd huis

Een veranda hoeft geen lege ruimte te zijn. Het is namelijk ook een ideale plek om je schoenen en jassen op te bergen en kan zelfs gasten aanmoedigen om voordat ze het huis binnenkomen hun schoenen uit te doen, waardoor het binnen schoner blijft. Dus over het algemeen kan het helpen om je huis beter georganiseerd te houden omdat de rommel er namelijk niet meer inkomt.

Houdt je droger

veranda-voortuin

Dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar de meeste woningen hebben maar een minimaal afdakje boven de deur wat bij een veranda natuurlijk wel anders is. Als je dan terechtkomt in een stortbui, kun je terwijl je rommelt om je sleutels te vinden naar je deur rennen en beschutting zoeken, in plaats van doorweekt te raken omdat je niet naar binnen kunt!

Laat een reactie achter