Video kan in veel verschillende vormen voorkomen en er zijn verschillende manieren om in contact te komen met de doelgroep van jouw brand. Tegenwoordig gebruiken marketeers animatie om een verhaal aan hun doelgroep te vertellen. Geanimeerde video’s zijn zeer effectief omdat ze betaalbaarder zijn geworden en ook enkele van de uitdagingen met live-action video omzeilen (acteurs zoeken, interviews plannen, locaties identificeren enz.). Bij correct gebruik kan video-animatie content een aanzienlijke impact op de kijker hebben. Bij interesse kan Donkermedia je helpen om de juiste animatie te creëren voor jouw bedrijf.

Voor brands biedt animatie vijf unieke voordelen:

Aanpasbaar voor verschillende doelgroepen

Wanneer je voor een specifieke doelgroep content maakt, is het belangrijk om volledige creatieve controle te hebben zodat je ervoor kunt zorgen dat jouw boodschap duidelijk is. Door animatie in een video voor je brand te gebruiken, kun je persona’s van kopers lokaliseren en content ontwikkelen, die alleen voor hen is ontworpen. Je hebt zo niet het gedoe van een langdurig productieschema of meerdere shoots. Bovendien is het maken van aanpassingen of video’s op maat voor verschillende onderdelen net zo eenvoudig als het wijzigen van een afbeelding of een kleurenschema – het is niet nodig om de hele filmploeg weer bij elkaar te krijgen om een scène op te nemen.

Flexibel

Door middel van animatie kunnen brands de content zo eenvoudig of juist complex maken als ze zelf willen. De animatie kan worden aangepast om te voldoen aan het budget van een bepaalde video. Voor meer kosteneffectieve scenario’s kan een bedrijf ervoor kiezen om de animatiereeksen eenvoudig te houden door zich te concentreren op een dynamische tekst of alleen eenvoudige illustraties. Aan de andere kant hebben bedrijven met grotere budgetten de flexibiliteit om complexe scenario’s te kunnen creëren, die de kijker meenemen op een werkelijk unieke reis… zonder dat ze ook maar iets hoeven te filmen.

Breidt het bestaand marketingmateriaal uit

Eén van de voordelen van het gebruik van animatie is de mogelijkheid om rechtstreeks inspiratie te putten uit het imago van een brand en daadwerkelijke kleurenschema’s, logo’s, etc. in de video te gebruiken. Een geanimeerde video kan bijvoorbeeld elementen van de website van een bedrijf of ander materiaal gebruiken. Vaak kan een animatie op maat erg op een uitbreiding van een brochure, een app of een website lijken. Animatie is een geweldige manier om leven in een bestaand concept te brengen.

Maakt gebruik van een voiceover

black condenser microphone close-up photography

In tegenstelling tot een traditionele filmopname, vereist animatie niet dat men een locatie moet zoeken, vergunningen moet aanvragen of een dag lang moet casten. Vertrouwen op animatie overwint ook de uitdaging van het plannen van interviews of andere scenario’s. Om het hele verhaal samen te kunnen stellen, worden een aantal variabelen verwijderd en kan een animator zich concentreren op het timen van de beelden in combinatie met een voice-over en met achtergrondmuziek. En als er tijdens de postproductie een wijziging in de content of in het script moet plaatsvinden, is het eenvoudig om de voiceover opnieuw op te nemen in plaats van een heel nieuw interview te hoeven inplannen.

Brengt complexe informatie op een simplistische manier over

De meest effectieve verhalen sluiten aan bij hun publiek. Zonder een verbinding tot stand te brengen, heeft het publiek vaak moeite om precies te begrijpen hoe een product of een dienst werkt en ze weten daarom eigenlijk ook niet waarom ze van jouw diensten gebruik zouden moeten maken. Daarom is één van de grootste voordelen van animatie de mogelijkheid om complexe ideeën op een eenvoudige manier te kunnen beschrijven. Technologiebedrijven gebruiken bijvoorbeeld vaak animatie om aan te geven hoe complex een oplossing of een proces eigenlijk is. Het is de perfecte oplossing om dingen op te splitsen, die niet gemakkelijk kunnen worden uitgelegd of zelfs niet kunnen worden gefilmd. In combinatie met een strak geschreven script, kan animatie de oplossing van een bedrijf echt vereenvoudigen en het materiaal snel aan het publiek laten zien.

Tot slot

Animatie is een spannende manier om een boodschap van een brand visueel over te brengen. Het biedt de mogelijkheid om berichten te vereenvoudigen en tegelijkertijd trouw te blijven aan waar de brand voor staat. Met YouTube, Instagram, Vine, Pinterest, Vimeo en vele andere platforms, die zich bezighouden met content voor bedrijven, kunnen bedrijven animatie gebruiken om een unieke gebruikerservaring te kunnen creëren.

Laat een reactie achter