Van films kijken via Popcorn Time tot extra veel Netflixen via de Verenigde Staten; het kan allemaal met een VPN-abonnement. Jouw Virtual Private Network zorgt er namelijk voor dat je gegevens (of locatie) niet meer te achterhalen zijn. Superhandig dus, met name als je gebruik wilt maken van de oneindige grenzen van het internet.

In dit artikel geven we je vier voordelen van een VPN-verbinding. Maar eerst gaan we in op wat een VPN-verbinding precies is.

Wat is een VPN-verbinding?

Met de beveiligde verbinding van een VPN versleutel en anonimiseer je jouw gegevens. Dat werkt als volgt: verbind je jouw device via een VPN, dan maakt de VPN vervolgens verbinding met het internet. Iedere keer dat een server om jouw data of gegevens vraagt, werkt de VPN als tussenpersoon. Het netwerk vergeet vervolgens expres jouw gegevens, zodat deze niet meer door hackers of andere partijen te achterhalen zijn.

Aan de slag met een VPN? Dan heb je een VPN-abonnement nodig en bepaalde software. Laten we eerst ingaan op de voordelen van een VPN-verbinding.

netflix

Voordelen van een VPN-verbinding

  1. Hackers kunnen niet bij je gegevens: normaal gesproken liggen jouw gegevens open en bloot als je verbinding maakt met een openbaar wifi-netwerk. Gebruik jij een VPN? Dan voorkom je automatisch dat grijpgrage hackers iets te pakken krijgen.
  2. Geen cookies meer voor jou: anonimiteit is terug met een VPN-verbinding. Want de cookies die jou normaal gesproken volgen, kunnen dat met een VPN-verbinding niet meer.
  3. Amerikaanse Netflix: echte die-hard Netflixers weten: in Amerika is het aanbod ontelbare keren groter. Plus je kunt als eerste de nieuwste afleveringen bekijken. Netflix and chill tot je erbij neervalt.
  4. Downloaden, zonder gestoord te worden: een droom voor iedere internetgebruiker. Anoniem downloaden met een VPN zorgt ervoor dat niemand kan rondneuzen tussen jouw downloads en gegevens.

Goedkope VPN-verbinding

De voordelen mogen nu duidelijk zijn. Maar zoals gezegd heb je voor een VPN-verbinding een VPN-abonnement nodig. Dat hoeft niet veel te kosten: vanaf een paar euro heb je al een goede VPN-verbinding te pakken. Zo is 5 euro VPN een van de goedkoopste VPN-verbindingen. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is de software downloaden. Daarna is het enkel genieten geblazen en kijk jij ongestoord dagenlang naar de Amerikaanse Netflix.

Wil je met een goede VPN-provider aan de slag? Zorg dan dat je er eentje kiest die voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • Goed servernetwerk, verspreid over verschillende landen;
  • Supersnelle verbinding met de servers;
  • Nog snellere verbinding van de server met de rest van het internet;
  • Garantie dat de provider veilig omgaat met je gegevens.

Kortom, een VPN-verbinding maakt jouw online activiteiten nog een stukje leuker. Zo kun je ongestoord series uit de VS bekijken, of films bingen via Popcorn Time, zonder dat iemand het hoeft te weten. Sitback and relax.

Laat een reactie achter